Hello. Spet jaz in nekaj mojih vprašanj
Torej glede na to, da sem s kockanjem slike odpravil težave (servis tv) me zanima, kako usposobim internet na svoji TV SAMSUNG LE40C652.
Torej ta tv ima LAN vhod, torej če vstavim LAN kabel recimo od Amis ponudnika mi internet na TV brez nastavitev dela (ni mi potrebno vpisovati nobenih nastavitev) - testirano.
Odkar pa smo se doma v Medvovah odločili prestopiti na kabelsko EVJ trojček, pa zadeva ne deluje več.
Torej naj malo obrazložim moje napeljave:
- modem, ki sem ga dobil od EVJ (verjetno od Tušmobila) je CISCO EPC3212
- ta glavni kabel (koksialni) gre direktno v ta modem
- iz tega modema pa imam rumeni LAN kabel povezan na moj WIRELESS ROUTER WRT54GL
- iz WIRELESS ROUTERJA pa imam en drug LAN kabel povezan direktno v TV (za internet) (iz izhoda št 2 od 4)
- nekako sem slikal hrbtno stran TVja, da prikažem, da je LAN kabel res vključen v tv
Wireless router mi služi za wlan, da se lahko z prenosniki povežem nanj in imam tako brezžini internet doma. Hkrati bi pa rad, da ta isti router služi temu, da mi dovaža internet v tv.
Je to možno in kako? Ker sem že klicala na tušmobil in so mi povedali, da imajo 2 DNS naslova, katera morem vpisat ročno v nastavitve wireless routerja.
In ker jaz tega ne znam, sem neki v nastavitvah routerja vpisoval, ampak ne vem če sem prav vpisal (pod static dsn):
Ko zaženem internet na tv se mi prikaže samo ta napis:
Če grem v nastavitve interneta na tvju imam te možnosti:
Če naredim test interneta mi tv napiše tole:
To je to. Upam, da mi boste znali pomagat ker mi niti pri evj in niti pri tušmobilu ne morejo saj to ni njihova storitev.
Čudno pa mi je, da ko sem poskusil internet od amisa vstavit v tv (od soseda potegnu kabel za preizkus) pa je internet deloval brez problemov in brez nekih nastavitev.
Hvala.