Če piše EU warehouse, še ni nujno, da ne bo paket štartal iz Kitajske. Pri naročanju je potrebno prebrati splošne pogoje poslovanja in FAQ, kjer je v večini odgovorjeno ravno na ta vprašanja. Če se pa še vedno pojavljajo dvomi, je pa najbolje kontaktirat prodajalca in ga vprašat od kje pošilja in kako je z dajatvami (fajn je, če ti predhodno potrdi, da ti bo vrnil DDV in stroške ter morebitno carino, če bi do njih prišlo).
Jaz za primer sem naročala iz EU banggood strani, pisalo je EU warehouse, ampak telefon je pa prišel direktno iz Kitajske (kar se je videlo po sledilni številki, pa tudi 2 tedna je hodil). Šel je celo čez carino, ampak ni bilo nič za doplačat, torej zgleda res drži, da se smatra kot da je iz EUja (verjetno to kitajček vmes kje poštima). Če bi mi slučajno kej zaračunali, bi se obrnila na banggood in zahtevala nazaj povrnjene stroške in DDV, ker imajo v splošnih pogojih napisano neki v smislu, da se iz njihovih "EU skladišč" ne plačuje dajatev.
Drug primer je EU dx, kjer pošiljajo s Kitajske, ampak če že pri naročilu doplačaš nek simbolen znesek, ti bodo stroške DDVja in carinske pošte ter morebitne carine povrnili, v kolikor bi prišlo do njih. Ampak je treba v naprej razmišljat in že pri naročilu poskrbet za to.
Govorim pa seveda o naročilu izdelkov v vrednosti 22 EUR ali več.