EU načrtuje podražitev dizla za 28 centov

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Edino prvilno je, da sta bencin in dizel enako obdavčena. Ostalo naj naredi trg.
Štrajkajoče kamionarje (če zaprejo ceste) pa se ukroti z buldožerji in specialci.
Je bolj enostavna varianta. Za kak mesec jih parkirat.
Ne bo davkov od goriva in od robe, ki jo prevažajo...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Nisem rekel da je to izvedlivo.

Dejstvo pa je, da bodo cene energije dvignile cene dobrin. Vshodnoazijska roba bo relativno še cenejša. Kaj bo sploh počel folk v EU? Z baliranjem megle se 100% populacije ne bo moglo preživeti.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa kaj se vsi bunite? Vozniki dizlov? Vas boili, da vozniki bencinarjev ne bi več subvencionirali vaše vožnje. Ko se bo dizel podražil, bodo tudi proizvajalci začeli po normalnih cenah dizle prodajat (zdaj so ravno tako "subvencionirani", ker je razlika v ceni pramajhna ali celo nična) ...

Ne vozim dizlaša, v bistvu tudi skoraj ne vozim bencinarja. Sem pridno na elektriki.

Sem za to, da se obdavčitev dizla izenači z obdavčitvijo bencina, ampak ne samo nazgor. Zakaj se raje ne zniža obdavčitev bencina, pa bosta oba imela enako obdavčitev?

Lahko je evrokratom nam diktirati in nastavljati vedno višje davke, med tem, ko sebe izvzemajo iz plačevalcev davka.

I ata bi, sine.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Saj bo tudi na elektriki prej ali slej podobno.
In ker sem realist ne verjamem, da bi se kaki davki nižali. In se ne bodo. Ampak izenačijo naj jih pa kar.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In ker sem realist ne verjamem, da bi se kaki davki nižali. In se ne bodo. Ampak izenačijo naj jih pa kar.
Saj trošarine pri bencinu in dizlu se lahko izenači tudi tako, da se bencinske zniža na raven dizelskih
redface-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
- Zaradi mene lahko dajo 1000% trošarino na elektriko. Bo ROI na fotovoltaiko še toliko krajši.

- No, sej zato gremo pa po lepi poti razvrednotenja EUR-a. Vsi 'elitneži' bi živeli na plečih navadnih državljanov in si izplačeval velike plače z denarjem pridobljenim z zadolževanjem vseh državljanov - aka državne obveznice.
In kot je nekdo že zapisal; EU postaja druga CCCP.

Vem pa, v katero smer bo šlo (oz. bodo poizkusili) obdavčevanje prevoza. Na prevožene kilometre vozila aka satelitsko cestninjenje. Boli jih, ker imajo velik problem. Bencina si, državljan, ne more ustaviriti sam, elektriko si pa lahko. In tukaj država ne more imeti monopola.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Saj trošarine pri bencinu in dizlu se lahko izenači tudi tako, da se bencinske zniža na raven dizelskih
redface-1.gif

In ti resno misliš, da je to mogoče? Lepo bi bilo, prav bi bilo, mogoče pa ni. Tudi to, da grejo pri dizlu malo gor, pri bencinu malo dol, pa se srečajo nekje vmes, je iluzorno pričakovat. Država je požrešna.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
- Zaradi mene lahko dajo 1000% trošarino na elektriko. Bo ROI na fotovoltaiko še toliko krajši.

- No, sej zato gremo pa po lepi poti razvrednotenja EUR-a. Vsi 'elitneži' bi živeli na plečih navadnih državljanov in si izplačeval velike plače z denarjem pridobljenim z zadolževanjem vseh državljanov - aka državne obveznice.
In kot je nekdo že zapisal; EU postaja druga CCCP.

Vem pa, v katero smer bo šlo (oz. bodo poizkusili) obdavčevanje prevoza. Na prevožene kilometre vozila aka satelitsko cestninjenje. Boli jih, ker imajo velik problem. Bencina si, državljan, ne more ustaviriti sam, elektriko si pa lahko. In tukaj država ne more imeti monopola.

Seveda ga lahko ima. Tako, kot so nabili prispevke za vodnjake, ti lahko nabijejo davek za fotovoltaiko. Popišejo, kdo ima na strehi, pa vsako leto plačaš prispevek ali davek glede na zmogljivosti ... In manj bo država dobila od bencina, več bo iskala drugje ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Države so postale prepožrešne in temu bo potrebno reči stop. Toliko davkov kot jih plačujemo sedaj, jih po moje, v vsej zgodovini človeštva še nismo. Tisti, ki jim pa zaupamo vodenje si pa opravičijo plačevanje davkov, furajo denar iz države v davčne oaze ali pa lupijo državni proračun.

Temu je potrebno narediti konec. Dam jim max. 20% od plače, 20% tudi pri ostalih stvareh (torej 20% enotnega davka za vse) in naj managirajo s tem denarjem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Greš stavit, da bi tuji prevozniki z veseljem skočili zraven in kaj zaslužili?
Kake neumne od nekega novinarja. Prav tako so tuji proizvajalci sladkorja priskočili na pomoč, pobrali 35 mio € od 38 mio € za zapiranje tovarne in na koncu imamo samo nekaj leto po tej velikodušni pomoči tujcev, ki so priskočili na pomoč za 60% dražji sladkor.
Raje razmišljaj, kako boš avtomagazin v Nemčiji prodajal. Ali ta vaša firma sploh kak svoj produkt prodaja v tujini, da tako hvališ, kako bodo tujci vse rešili? Ali prodajate v takem deležu kot denimo avtoprevozniki?
Nisem avtoprevoznik, ampak mi je prišlo že na vrh glave, da bi prodajalci megle odgnali iz države vse, kar nekaj konkretnega dela...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če se ne rabiš dnevno voziti na šiht xy km, ker ni javnega prevoza potem lahko govoriš o 2 ali 5 € za liter goriva. tisti , ki pa so vezani na lastno prevozno sredsvo pa se s tabo ne bodo strinjali

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Pa naj podražijo, hvalabogu, bo manj frocovja ki se fijaka gor in dol za brezveze. Dok ni liter pet evrov ni panike. Jaz bi dal fixno ceno dva evra za liter nafte pa je to to. Bencin enako.

Potem bi pa še samo vi, ki vozite na kurilno ostali na cesti, ane?
grin1.gif

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Pa naj podražijo, hvalabogu, bo manj frocovja ki se fijaka gor in dol za brezveze. Dok ni liter pet evrov ni panike. Jaz bi dal fixno ceno dva evra za liter nafte pa je to to. Bencin enako.

Tisti, ki se pa vozijo na kurilca, pa na grmado v opomin carovnicam in barabam.
aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Greš stavit, da bi tuji prevozniki z veseljem skočili zraven in kaj zaslužili?
Kake neumne od nekega novinarja. Prav tako so tuji proizvajalci sladkorja priskočili na pomoč, pobrali 35 mio € od 38 mio € za zapiranje tovarne in na koncu imamo samo nekaj leto po tej velikodušni pomoči tujcev, ki so priskočili na pomoč za 60% dražji sladkor.
Raje razmišljaj, kako boš avtomagazin v Nemčiji prodajal. Ali ta vaša firma sploh kak svoj produkt prodaja v tujini, da tako hvališ, kako bodo tujci vse rešili? Ali prodajate v takem deležu kot denimo avtoprevozniki?
Nisem avtoprevoznik, ampak mi je prišlo že na vrh glave, da bi prodajalci megle odgnali iz države vse, kar nekaj konkretnega dela...

1 Nisem novinar
2 Imamo tuje lastnike ze zelo dolgo
3 Ce mislijo domaci ne delat (torej strajkat) potem potem pac najames tujce. Jaz bi jih tudi, ce mi domoci ne bi hoteli revij okoli transportirat. In nihce ne odagnja domacih, le delajo naj, ne pa da jamrajo in bi ceste zapirali.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:2 Imamo tuje lastnike ze zelo dolgo
To ni ravno enako kot da ti svoj produkt in znanje prodajaš v tujini
hysterical-1.gif

Kar naši avtoprevozniki ve velikem deležu delajo...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Moj komentar je ciljal na tole:

Citat:
Prav tako so tuji proizvajalci sladkorja priskočili na pomoč, pobrali 35 mio € od 38 mio € za zapiranje tovarne in na koncu imamo samo nekaj leto po tej velikodušni pomoči tujcev, ki so priskočili na pomoč za 60% dražji sladkor.

Nazadnje urejeno: