Android TV ne podpira NTFS, EON box niti exFAT datotečnega sistema. Tako, da če želita imeti zunanji disk na EON boxu, ga bo treba v FAT32 formatirati. Žal to pomeni, da so največje datoteke do velikosti 4 GB, kar je običajno premalo za kakšne bolj kvalitetne mkv filme. Obstaja ena šlampasta rešitev za NTFS podporo, in sicer Microsoft exFAT/NTFS for Android v kombinaciji s Total Commanderjem, vendar nekako čudno odpre datoteko "v živo" (drsnik za preskakovanje v predvajalniku ne deluje). Poskusil sem tudi z vklopom diska v Tehnicolor-jev modem (ima usb port) in ga uporabiti kot NAS, ampak so hitrosti branja nikakve (1-2MB/s). Za predvajanje filmov je KODI ok, ampak zdaleč ni edini in najboljši. Se mi zdi, da je bil nekoč v prednosti na box-ih predvsem, če si si ga inštaliral kot OS, ne kot program za Android TV. Seveda to na EON boxu odpade, ker zaenkrat ni EON plugina za KODI. Jaz pa za filme skoraj raje uporabljam VLC, je pa teh predvajalnikov malo morje. Trenutno najlepša rešitev, ne da bi si umislil konkretni NAS, je LAN drive na mobitelu. Lepo povlecem mkv film prek utorrenta, odprem LAN drive, ki spremeni izbrano mapo v smb network location in ga odprem s KODI-jem ali VLC-jem na boxu. Za ogled filma mi poje 5% baterije na telefonu, kar je precej blizu stand-by porabi telefona.