Eno simpl Android vprašanje

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
A vidva sta v JU (Južni upravi v službi) Push meil je fina stvar nisem pa addicted to it berem ko utegnem
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
meni že osnvni 2 zadevi požereta baterijo v 1 dnevu: wifi in blutut. prvi je vžgan vedno zato, ker šparam megabajte, drugi pa za avto

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
A vidva sta v JU (Južni upravi v službi) Push meil je fina stvar nisem pa addicted to it berem ko utegnem
smile-1.gif

Bi bilo fino nic delat in deanr vlec v JU, pa na zalost ni tako. In ce beres ko uteganes - zakaj potem push? Potem pac takrat dol potegnes, traja par sekund ...
Pa se nekaj ti povem: mail je stvar, ki ti odzre najvec casa po nepotrebnem oz najbolj zmanjsuje prodkutivnost, dokler se ne znas organizirat tako, da ti uporabljas mail in ne on tebe.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni že osnvni 2 zadevi požereta baterijo v 1 dnevu: wifi in blutut. prvi je vžgan vedno zato, ker šparam megabajte, drugi pa za avto

Wifi prizges, ko ga rabis (torej ko prides na obmocje, kjer wifi je oz ko telefon uporabljas), enako bt. Ko grem iz avta, ga ugasnem, ko grem v avto, ga prizgem. Ni razloga, da bi bila stalno prizgana.

Je pac tako, da enim vec pomeni biti kamot p imet skozi gse na on, potem pa vsak dan filat, drugim pa to, da baterija zdrzi vec kot le en delavnk ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
jaz tudi ne vidim potrebe da mi skos vse laufa.
ko rabim wifi stisnem ikonico na power widgetu in nato odprem browser. zgubim cele jebene pol sekunde.
ko se vsedem v avto dam telefon v stojalo (kar itak nardim vedno) in med tem vklopim BT na power widgetu. zgubim spet jebene pol sekunde. zakaj bi mogo wifi in data laufat skos, če sem ob računalniku. data vklopim takrat ko rabim net in ni wifija in to je to.
tisti ki vam pa laufa vse vklopleno ste si pa sami krivi da vam ne drži več dni.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
prosim te lepo če mi ti, ali kateri drugi avtonomija fanatik razloži, zakaj je vesoljni problem zvečer dat telefon na polnilec? se pravi namesto vsak drugi dan, ga pač daš vsak dan? predvidevam da živiš na območju, kjer imate elektriko 24/7? da se vam da wifi, push, bt,..., drkat 30x na dan on/off res ne morem razumet

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
živiš v zmoti. tudi ko sem imel wifi in bt izklopljen, se je to poznalo mogoče 15% več baterije, se pravi še vedno premalo da bi zdržal 2 dni. Se pravi če ga itak moram filat vsak dan, zakaj potem nebi vse laufalo?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
prosim te lepo če mi ti, ali kateri drugi avtonomija fanatik razloži, zakaj je vesoljni problem zvečer dat telefon na polnilec?
ker kdaj tudi pozabiš.... in se lepo zjutrj zbudiš in je telefon n rdečem.
in zakaj smo mi zdaj kriminalci če pč povezvo ki je ne rabimo izklopimo? wtf? zato so razni widgeti.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
zadnji...

Tisti, ki redno uporabljate widgete, dostop do maila...koliko mb podatkov na mesec skurite?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
zadnji...

Tisti, ki redno uporabljate widgete, dostop do maila...koliko mb podatkov na mesec skurite?

Tja do 500 mb, sicer brez odpiranja spam priponk in ftp-ja, kar počnem le v izjemno nujnih primerih.
6 epoštnih predalov, 2 koledarja, vreme, sem in tja kaj poiščem na webu, občasna instalacija z marketa.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
smile-1.gif

Ne, čeprav sem delno tudi proračunski strošek. Tako, kot večina uspešnejših slovenskih zasebnih podjetij
smirk-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
zadnji...

Jaz isto do 500mb: maili (brez priponk), dosti browsanja, pa updejti in prenosi novih aplikacij, sync mailov, vremena, koledarja, fbja, twiterja...

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
500 mega?
shocked-1.gif

Nevem, ali bi dodal k naročnini še kakšen dodaten prenos podatkov ob morebitnem 'prestopu' na android. Sedaj porabim nekje 30 mb v enem mesecu... (5800 XM)
Sklepam, da se 70 mega na androidu verjetno hitro nabere z raznimi widgeti... Da o update-ih in o aplikacijah z marketa sploh ne govorim...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kako bi lahko na Galaxy S pogledal koliko sem do sedaj pokuril? Ker zaradi službe uporabljam net in maile, da telefon kar švica. Kaj dosti se sicer ne sekiram, ker imam Brezmejnih X paket, samo zanima me pa vseeno
wink-1.gif
.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Aplikacije se zelo pogosto updejtajo z novimi verzijami in če imaš dosti aplikacij čez 1mb, se hitro nabere...
Sinhronizacija pomoje porabi minimalno podatkov, ker se prenaša v glavnem text (xml, json...)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Kako bi lahko na Galaxy S pogledal koliko sem do sedaj pokuril? Ker zaradi službe uporabljam net in maile, da telefon kar švica. Kaj dosti se sicer ne sekiram, ker imam Brezmejnih X paket, samo zanima me pa vseeno
wink-1.gif
.
Jaz čekiram online na moj.mobitel.si in na moj.simobil.si lahko si daš pa gor enega izmed mnogih števcev podatkov.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Meni 2 maila porabita cca. 20MB na mesec, sem pa drugače če je treba kaj po netu pogledati, priponke od mailov in Market večinoma vedno v dosegu WLAN-a

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
najbolj pomembno je če si v dosegu wifi. Če si doma in v službi, potem pokuriš minimalno. če pa sploh nisi, pa je 100mb ob normalni uporabi premalo. normalna uporaba za smartfon pa je mail, malo surfanja, viđeti (ups...apple odpade
evil.gif
), vreme, market,... in podobne pizdarje, ki vse papajo megabajte. Ko sem jaz tako uporabljal na đabestu, ko je še blo 1gb, sem pokuril ene 300-500 na mesec

drugače pa je tudi opcija da tukaj povprašaš kakega fanatika kako ti smartfon baterija zdrži 1 teden in vmes pokuri 20kb
aplauz.gif