Eno simpl Android vprašanje

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
kateri Android telefonček ob nomralni uporabi zdrži 3-4 dni?

kolega ima Galaxya, polni ga vsak dan...
Trenutno sem na Noki 5800, pa mi s 3 dnevnimi cikli polnjenja trenutno še ne gre na živce, če bi bilo manj, pa bi mi....
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Se strinjam Čeprav se nekateri hvalijo, da jim zdrži po 7 dni, jim ni za verjeti, Razen če ga imajo cel čas v fly modu. Meni bi SGS zdržal kakih 30 ur, pa ga ne matram do konca. Ko grem spat, gre tudi telefon na filanje. Imam pa za vsak slučaj še dve rezervni bateriji v primeru daljše odsotnosti od elektrike.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Meni sgs zdrzi brez tezav 2 dni, cez vikend, ko ne cekiram mailov na njem pa bz problema 3 ... Sicer tezko recem kako heavy user sem, ampak glede na visino racunov me majo na mobitelu po moje zelo radi ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni spica zdrži nekje 3 dni, s skoraj ves čas skonektanim wifijem, branje novic, mail, malo telefoniranja. Če ga serjem s kakšnim poslušanjem muzike pa je baterije res hitro konec.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik mcn pravi:

Trenutno sem na Noki 5800, pa mi s 3 dnevnimi cikli polnjenja trenutno še ne gre na živce, če bi bilo manj, pa bi mi....
smile-1.gif
Največ je odvisno od načina uporabe- sem testiral in čez noč izklopil wifi in posledično sinhronizacijo (3G data itak vklapljam ročno) in je čez noč baterija padla za 1%!!! Sicer telefon polnim vsako noč. Vprašanje, če uporabljaš 5800 na tak način, da imaš wifi nonstop vklopljen in se izvaja sinhronizacija.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni sgs zdrzi brez tezav 2 dni, cez vikend, ko ne cekiram mailov na njem pa bz problema 3 ... Sicer tezko recem kako heavy user sem, ampak glede na visino racunov me majo na mobitelu po moje zelo radi ...

Šer dodatek: je pa res, da mailov nimam na push. Ni nobenega razloga za to. Če imam čas, jih preverim, če ne, pač ne. Le zakaj bi trošil baterijo za push, če vmes 2 uri ne bom pogledal mailov ...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Glej kakor koli gledano če hočeš bit smart phone user potem to bodi in pričakuj polnjenje. Moja logika je tak, če bi hotu uporabljat nokio bi si jo kupil tako uporabljam to kar uporabljam pa ne glede al je to IOS ali AND oba se isto obnašata glede na features pa tudi razumno požrešna sta. In če si želiš biti syncan potem se odloči za smart phone drugače raje glej za kako Nokio, če potrebuješ baterijo.

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Jaz imam HTC Desire.
Zdrži, če ugasneš data transfer, Wifi, Bluetooth in GPS

Drugače ga pa pobere v enem dnevu uporabe.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
odvisno kaj je normalna uporaba???

imel sem 5800, imam sedaj med drugim tudi galaxy s in oba ta telefona zdržita več kot 3 dni, tudi 5 dni bi šlo. Samo sedaj je spet odvisno kaj delaš s telefonom, recimo pri moji mami bi oba držala 5 dni, ker opravi samo par klicev in par sms-ov na dan.
Pri nokiji si moral ful pazit na procese, uporabljal sem killme in pobijal procese, tudi kamerca po izklopu jeostala noter. ZAnimivo je, da pri nokiji mi je ful zrlo baterijo, če sem imel dosti procesov v ozadju (v ramu), ta android je pa res nekaj finega, v ramu stoji, cpu ne porablja in ko zaženes hop takoj ven. Aja pa wifi pri nokiji je bil izredno potraten, tudi če sem pustil vklopljeno in nisem uporabljal sem opazil, da precej porablja baterijo, pri galaxy pa opazam, da nic ne dodatno pokuri-kot da bi šel v stanje pripravljenosti.
Sam imam precej widgetov (2 x vreme, koledarji, opravila,...) nastavljeno imam sinhronizacijo na ure, ne pretiravam na neke minute, kot nekateri, pa mi zdrži po 3 dni. Dosti uporabljam wifi, bolj manj 3g, pa gps recimo vsak dan po kaksno uro, ko se grem rekreirat.
Ok, če kaksen video pogledam na vlaku, potem itak se zmanjša, normalno.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
lg optimus one
3 dni brez problemov. 4 dan ne zdrži celi. to je v primeru, da so vse data povezave izkloplene in da ga uporabljam samo za klicat in sms-e. v tem primeru bo pa tut 5 let star telefon dovol dober :D

če ga uporabljam za "normalno" droid uporabo drži 2 dneva

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik mcn pravi:

smile-1.gif

Predvidevam da imate doma stalno elektriko. Preden gres vecer spat ga priklopis in to je to. Sam mam skoz wifi/mobile internet, pa mi zdrzi cez 24 ur.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
lg optimus one
3 dni brez problemov. 4 dan ne zdrži celi. to je v primeru, da so vse data povezave izkloplene in da ga uporabljam samo za klicat in sms-e. v tem primeru bo pa tut 5 let star telefon dovol dober :D

Včem je fora met androida ali IOS če nisi online? Mislim mej rajš regljo A1018 za klicat in SMS a ni to cenej?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ja to tudi mene zanima!? Če kupiš smarfon ga tudi uporabljaš kot smartfon, se pravi koristiš vse njegove funkcije. In če uporabljaš tako kot se ga bi naj uporabljalo, zdrži 1 dan. vsak. pika.
Za sms in klice si uvedite kako čip nokio

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
lg optimus one

Včem je fora met androida ali IOS če nisi online? Mislim mej rajš regljo A1018 za klicat in SMS a ni to cenej?

V kafani je bol jebacko ce imas smartphone, ceprav dlje ko do mejla ne sezes ;]

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
ok, s pametnimi telefončki torej žrtvujemo avtonomijo
škoda da ni nič nastalo iz gorivnih celic in metanola....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
lg optimus one

Jaz imam data povezave sicer vklopljene (še v tujini), ampak ne vidim pa razloga, da bi imel push mail. Ga ne gledam stalno (ne boš verjel, amapk po letih push mailov na blackberryju sem ugotovil, da ni treba biti suženj mailov in da se čisto nič ne spremeni, če jih pogledaš, ko imaš čas zanje) in zato ni potrebe po pushu. Ko imam čas, pogledam - traja pa ravno par sekund, da jih dol potegne - baterija pa brez pusha zdrži skoraj 2x dlje ...
Enako velja za 3G: zakaj bi imel vklopljenega, če pa ni nobene razlike - edge je praktično enako hiter pri normalni uporabi.
Sploh pa: ne vem zakaj bi morl biti smartphone namemnjen neprestanemu drkanju po njem. Zame je bistvo smartphona da mi omogoča kup stvari, ki jih rabim (mail, net, različni appi ki mi olajšajo dostop do informacij) - ampak takrat, ko jih rabim. Res ne vidim razloga, da bi samo zato, ker ga imam, stalno šaril po njem. Če sedim par ur v pisarni pred računalnikom, kjer imam maile in vse ostalo, kar rabim, se ga (kadar ni klicev) še dotaknem ne. Tudi iPada, konec koncev, ne vlačim stalno po raokah. se najde kar nekaj dni, ko se ga ne dotaknem ...
In če na SGS dvakrat na dan pogledam novice v par appih, pa kdaj vreme, pa kako fotko naredim, pa tudi če tu in tam malo igram kako igro, še vedno zdrži 2 dni ...

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
V dveh od treh pogledih se ne morem strinjat s teboj. Push mail, če ne bi bil bi svet bil kar drugačen vsaj meni, ko se mudi se mudi in ko potrebujem info ga tudi pričakujem serviranega čimprej. Pač tempo, ki ga imam je predivji in ga sam usklajujem. Nemorem ti opisat push calendarja in maila in kontaktov na Iphonu, ker me bojo skurcal vsi povrsti, ker je govora o Androidu, ki je tudi v v 2.2 malce no kar dosti odzadaj tudi z google sync ne dela ko bi jst rad

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Če sediš 1 uro na sestanku ti push mail nič ne pomaga ... Razen če si eden od unih, ki non-stop maile bere. Med sestanki, med kosilom.
Pa ti nekaj povem: sem bil sam tudi tak. BB vedno na očeh, takoj ko je redeče blinknilo, mail brat. Ker sem imel občutek, da mi drugače ne bo zneslo, da bom ostal zadaj, da brez ne gre.
Potem pa kar naenkrat ugotoviš, da gre (čisto zares) tudi brez. Da ni čisto nič narobe, čo pogleša maile vsako uro, dve uri ... Ker nič ni tako nujnega, da ne bio moglo počakat. Če je pa kaj res nujnega, se pa za to uporabi SMS, recimo, ali pa enostavno klic ... Potem tisti na drugi strani ve, da je res nujno - in tudi ti boš najprej premislil, iz česa delaš "nujno" ...
Nekako se mi zdi, da še nisi na stopnji, ko bi mail znal uporabljat za učinkovito komunikacijo ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Se popolnoma strinjam s teboj. Push te sili, da konstantno počneš tudi namišljeno nujne zadeve,
kot je branje bolj ali manj pomembnih mejlov, namesto da bi bil organiziran in bi kvalitetno porabil
čas za pomembne stvari. Vedno bolj sem prepričan, da lahko BB povzroča tudi več stresa kot koristi,
kadar ne znamo nadzorovati časa.