Energetska preskrba gospodinjstev

sad

Guru
24. avg 2007
21.822
10.451
113
Gola logika in osnovnošolsko znanje fizike sta bla dovolj, da je blo jasno da netmetering ne pije vode. Kdo naj zdaj to plača, ti ki si verjel v Smrkce, al mi ki smo vedeli da je to nateg stoletja?
Plačal bo tisti, ki je to možnost zagotovil, torej država. Torej žal tudi ti. Ali je zadeva pila vodo je tukaj nepomembno. In ko so nekatere države že skoraj ukinjale netmetering, ga je naša uvedla. In daleč prepozno ukinila.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.117
11.875
113
v bistvu je enostavno. drzava placa netmeterasem investicijo minus amortizacija in morajo vse dol vrzt, pogodba se prekine in case closed.
:evil:

• Všeč mi je
Reactions: tony

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.980
7.502
113
pri taščici
Plačal bo tisti, ki je to možnost zagotovil, torej država. Torej žal tudi ti. Ali je zadeva pila vodo je tukaj nepomembno. In ko so nekatere države že skoraj ukinjale netmetering, ga je naša uvedla. In daleč prepozno ukinila.
Mi nismo imeli idejo kako doseci pistavljen prag % OVE in smo tijcem vsako leto placevali nekaj mio(deset) kazni zato da smo papirno dosegli zahtevane %. Za te mio nismo dobili nicesar!
Mislim da 25%.
Albanija je država z najvecjim deležem OVE

tony

Guru
23. jul 2007
10.001
1.678
113
Poleg avtoindustrije (ki jo je EU že uničila z "regulacijo") to očitno čaka še elektrogospodarstva...

tony

Guru
23. jul 2007
10.001
1.678
113
Bomo dali zahtevek, za ustavno presojo :rolleyes:
Morda bo kaj iz tega, morda ne.

US se je seveda kdaj že tudi obrnilo po vetru (spomnite se presoje o dodatno plačanih letih pokojnine, kjer je presodilo, "da bi moralo biti vsakomur jasno, da iz tako majhnih plačil ne bo nikoli dodatne penzije"), "zeleni" prehod (po Seršenovi: "Mi to moramo") pa je le še ena krasna priložnost.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.206
6.976
113
Dominika sedaj svetuje borcem proti "mlinom na veter" (in za sončno energijo, ampak samo na strehah).

V Zrečah je v petek zvečer potekalo prvo srečanje Združenja civilnih iniciativ za Slovenijo brez vetrnih elektrarn.
V Združenju je povezanih 11 civilnih iniciativ, ki na svojih lokalnih območjih nasprotujejo umestitvi vetrnih elektrarn. Po njihovem prepričanju bi s postavljanjem vetrnic Sloveniji povzročili več škode kot koristi.