Energetska preskrba gospodinjstev

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.401
822
113
Ni druge, bo treba iz teh Hofer baterij narediti kakšen zalogovnik el. energije. Pa kupiti črne zavese da ga bomo lahko uporabljali po mraku da ne bo kazni! :) Me pa res čudi da se že ni našel nekdo ki bi to naredil in pokupil vse elemente ki so še po Hofer trgovinah..... Zaradi cene mislim ki je res ugodna naspram zalogovnikom ki si že narejeni ampak jim je cena kar precej visoka, zaenkrat!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.935
676
113
Ni druge, bo treba iz teh Hofer baterij narediti kakšen zalogovnik el. energije. Pa kupiti črne zavese da ga bomo lahko uporabljali po mraku da ne bo kazni! :) Me pa res čudi da se že ni našel nekdo ki bi to naredil in pokupil vse elemente ki so še po Hofer trgovinah..... Zaradi cene mislim ki je res ugodna naspram zalogovnikom ki si že narejeni ampak jim je cena kar precej visoka, zaenkrat!

Raje ne. ;)
Je precej težje zbalansirat nekaj sto teh malih celic, ki imajo 9Wh kapacitete, kot pa npr 16 velikih (16*3,2V=48V), ki imajo po 320Wh (ali pa celo 1005Wh) kapacitete...

Pa tudi ceneje te pride...

Če, pa kupiš že narejen pack v ohišju z BMS-jem, pa cena malo poskoči (1024€ za 4,8kWh 48V):

So pa te celice res poceni. 16 teh celic te pride 960€ in imaš 16kWh 48V baterijo (rabiš seveda še bms):

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.599
7.118
113
Cena ni bila toliko višja, kot je bila krasna priložnost nekaj zaslužiti v tistih 10%. Častijo davkoplačevalci.

vsak dan si glasnejši in vsak dan na novo dokazuješ, kako pojma nimaš o ničemer.

imaš prav v eni točki - častijo davkplačevalci. Pa ne v drobižu, kot ga imaš v mislih, ampak:

- poanta višje neregulirane cene ni bila v drobižu od direktnih potrošnikov, ampak da je vlada višje subvencionirala ostalih 90%. plačajo davkoplačevalci
- za tebe še bolj važno - kot netmetraš si teh 90% na veliko subvnencioniral tudi ti, pa bi moral imeti kWh zastonj.

z deregulacijo bi slehernik, sploh pa ti, moral zaploskati, ker ti bodo manj iz žepa dobesedno kradli, ker bi moral imeti kWh do višine letne pridelane energije zastonj, ker vsa poanta regulacije je bila.... a bo šlo?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.195
3.928
113
vsak dan si glasnejši in vsak dan na novo dokazuješ, kako pojma nimaš o ničemer.

imaš prav v eni točki - častijo davkplačevalci. Pa ne v drobižu, kot ga imaš v mislih, ampak:

- poanta višje neregulirane cene ni bila v drobižu od direktnih potrošnikov, ampak da je vlada višje subvencionirala ostalih 90%. plačajo davkoplačevalci
- za tebe še bolj važno - kot netmetraš si teh 90% na veliko subvnencioniral tudi ti, pa bi moral imeti kWh zastonj.

z deregulacijo bi slehernik, sploh pa ti, moral zaploskati, ker ti bodo manj iz žepa dobesedno kradli, ker bi moral imeti kWh do višine letne pridelane energije zastonj, ker vsa poanta regulacije je bila.... a bo šlo?
A si se mogla malo izpihat? Ker napisal sem ravno to, kar si ti elaborirala v doktorsko disertacijo.
Nimam popolnoma nič proti deregulaciji, se mi pa zdi bolano, da mediji to navajajo kot drastično pocenitev elektrike.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.599
7.118
113
ne, napisal si, da so se pasli na 10%, ki so bili neregulirani. Za te se jim je od vseh najboj fržmagalo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.959
113
A si se mogla malo izpihat? Ker napisal sem ravno to, kar si ti elaborirala v doktorsko disertacijo.
Nimam popolnoma nič proti deregulaciji, se mi pa zdi bolano, da mediji to navajajo kot drastično pocenitev elektrike.

Jabe ti je razložila kar sem jaz že par dni nazaj napisal - sploh ni (bil) vic v 10% zaslužka od končnega odjemalca, pač pa razlika na 90% od regulirane do zahtevane, kar krije država.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.195
3.928
113
ne, napisal si, da so se pasli na 10%, ki so bili neregulirani. Za te se jim je od vseh najboj fržmagalo.
Detajli detajli... Tistih 10% je pač pokazalo, do katere višine se jim je doplačevalo. V vsakem primeru so solidno zaslužili. Itak je šlo tudi reguliranih 0,77 in prejšnji znesek ravno tako v isti žep. Pa tudi z 108, kolikor nastavljajo ceno za naprej, najbrž ne bojo tolkli izgube.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.959
113
V bistvu si izgube ne želimo, ker gre za državna podjetja, ki jih na koncu vsi financiramo, to pa je bolj pošteno, če vsak financira po porabi. Knede?

• Všeč mi je
Reactions: sad