A LG pa ne zna vode greti?Tole so testirali na ZPS. Kaj so alternative, oziroma boljše variante? Za radiatorsko ogrevanje, 160 m2, 16 cm izolacije 0,031 W/mk ter troslojna okna. Kronotermove 8 kw komplet toplotna zrak voda in za sanitarno, pride 13-16k, če održim za sanitarno vodo električni bojler, pa gledam samo za ogrevanje, lahko vzamem tudi npr. LG 9kw, pa me pride 7k. Geosonda na drugi strani z kronotermovo etera me pride 24k. Kdaj bom kaj od investirane razlike dobil nazaj. Mene že malo glava boli od vsega tega.
Ja s čem se pa sedaj greješ, da nimaš placa za notranjo enoto?Jaz recimo nimam prostora za notranjo enoto, sploh pa ne za zalogovnik vode.
Iz navadne elektro centralne bi šel samo zaradi EV, da ne bi rabil dokupovat EE
Normalno, da rabiš STWZ električno centralno na radiatorje. Velikost škatle cca 50x70x25 cm.
Pa kaj bi mi notranja enota brez SV? Monoblok pa mir.
Saj te nihče v nič ne sili... samo malo komentiramo tvojo situacijoGlej ne da se mi - nimam prostora basta.
Kaj je Kronoterm v 5 letih podražil za 50%? To govoriš menda o Adapt 0312, mi imamo 0416 in je bil polni komplet 12500, je pa 11 kw.Tole so testirali na ZPS. Kaj so alternative, oziroma boljše variante? Za radiatorsko ogrevanje, 160 m2, 16 cm izolacije 0,031 W/mk ter troslojna okna. Kronotermove 8 kw komplet toplotna zrak voda in za sanitarno, pride 13-16k, če održim za sanitarno vodo električni bojler, pa gledam samo za ogrevanje, lahko vzamem tudi npr. LG 9kw, pa me pride 7k. Geosonda na drugi strani z kronotermovo etera me pride 24k. Kdaj bom kaj od investirane razlike dobil nazaj. Mene že malo glava boli od vsega tega.
Kaj je Kronoterm v 5 letih podražil za 50%? To govoriš menda o Adapt 0312, mi imamo 0416 in je bil polni komplet 12500, je pa 11 kw.
Jaz bi vzel eno preverjeno, ki bi delala na easy (raje pre- kot poddimenzionirana), je tiha in ima čimveč garancije.
PREKLETI POPULISTI!Gospodinjstva bodo tudi od marca dalje oproščena plačevanja prispevkov OVE in SPTE
Minister Bojan Kumer je po seji vlade sporočil, da bodo gospodinjski odjemalci tudi od marca dalje oproščeni plačevanja prispevkov OVE in SPTE, čeprav je bilo najprej rečeno, da se bosta v nekoliko nižjem znesku vrnila na položnice za elektriko.www.rtvslo.si
aha potem so cene ostale... zato se mi je veliko zdelo 13-16 k eur za 0312Ravno pred kratkim montirali Adapt 0416 … Cena za vse skupaj (skupaj z bojlerjem in zalogovnikom ter betonskim podstavkom, demontažo stare peči ter montažo nove) je bila slabih 14K € …