Energetska preskrba gospodinjstev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
500 je se "ugodna".
Na alterju je ba ze pomudba za 9xy se mi zdi. Akrapovic pise o 800.
Mene pa zanima kako ekektriko po vsaj priblizno taki ceni prodati.
Ker naši za viske se kar ne dajo nic. Ne nekateri dajo 5% od tega..
Ker imam hrcka doma in cele noci naziga kuglo. Bom predelal tisto kuglo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Problem na energetskem omrežju zna nastati, če bo rus zaprl plin. Potem bo nebroj gospodinsjtev prižgalo kaloriferje (več njih) in to je moment, v katerem zna odpizdit kako 'varovalko' - tako, da bomo vsi brez elektrike.

In če kdaj..bo rus zaprl plin v največjem mrazu. In do takrat je še nekaj časa..torej nekaj drvc na zalogi, en agragat, par litrov bencina in kokice, da bomo spremljali dogajanje.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Do
Problem na energetskem omrežju zna nastati, če bo rus zaprl plin. Potem bo nebroj gospodinsjtev prižgalo kaloriferje (več njih) in to je moment, v katerem zna odpizdit kako 'varovalko' - tako, da bomo vsi brez elektrike.

In če kdaj..bo rus zaprl plin v največjem mrazu. In do takrat je še nekaj časa..torej nekaj drvc na zalogi, en agragat, par litrov bencina in kokice, da bomo spremljali dogajanje.
Dobro jutro. Med tem, ko si spal, so NS1 in NS2 rahlo modificirali tako, da rus ne dobavlja več. Zdej gringoti delajo profit. No za ostalo prelistaj dnevne novice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
EU naj bi za pomoč pri stroških energije porabila 600 milijard evrov. Za koliko nukleark denarja je to?

Ce je polovico tega za gospodinjstva, potem je to jurja na eu previvalca al koliko ze?
Od koga mi ze kupujemo elektriko v lepih trimestnih cifrah, ob tem da je lastna cena elektrika slaba dvomestna cifra.(€/MWh)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Sem vceraj izpolnjeval eno diplomsko? Anketo glede HE na srednji savi....
Prav rad bi videl rezultate.
Za udobje elektrike bomo moral nekaj " žrtvovati". Naj se okoljevarstveniki zmenijo med sabo kaj je najmanj nevarno za okolje.
Za slovensko okolje verjamem da so najmanj nevarne SE ki so v "celoti" pripeljane iz kitajske.
Ampak SE ne bodo pozimi poganjale TC. Tisto bo glih za kavo skuhat po kosilu, pa zvecer za luci in elektroniko po hisi. (Ce bo baterija zraven!)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.425
113
Ko hodim po svetu, videvam polja vetrnic. V Luki Koper redno pristajajo ladje s krili za vetrnice, ki jih potem peljejo v Avstrijo.

Mi imamo pa dve (2).

Ob ogledu polja vetrnic sem vprašal, koliko ptičev umre zaradi njih, pa so me začudeno gledali.