Pošta je sicer še monopolist pri pošiljanju pisem, ki pa jih je zanemarljivo malo. A vi sploh veste, preko koga velike firme pošiljajo račune? Preko pošte? Živite v veliki zmoti. Poštar že dostavi, obstaja pa veliko konkurenčnih firm, ki poberejo provizijo v dostavo pa dajo pošti.
Ok, v redu, da si želiš dostavo preko pošte, se pravi, da je najbolj zanesljiva. Je tudi najbolj razvejana, ampak to ni taka prednost, saj te z drugih konkurenčnih firm pred dostavo pokličejo.
Prav tako ti ne morem pritrditi glede lokalnih pošt. Če nisi še opazil se pošte pospešeno zapirajo, tako da imeti pošto v manjšem kraju je že luksuz. Pa čeprav z deljenim delovnim časom.
Da je v petek prazen nabiralnik? Seveda je, če ni bilo reklam in nobene pošte. Kaj naj ti poštar sam napiše pismo, da boš imel vsaj kakšno pismo v nabiralniku.... In kako praviš, da v soboto dobiš, v oklepaju pa, da ob sobotah ne raznašajo!?
Glede tega, da sta bila doma pa ni nobeden zvonil. Pa si prepričan, da sta bila takrat doma? Mogoče sta preslišala zvonec? Kaj pa če je dostavil z avto(ja, paketi se dostavljajo z avtom in to cel dan)v času, ko te ni bilo doma? Mogoče si bil v trgovini, mogoče si imel vključen sesalec in nisi slišal zvonca..... Seveda obstaja tudi možnost, da res ni zvonil.
Če bi vedel, kaj vse se mi dogaja ob dostavi paketov mi ne bi verjel.
-Ljudi vidiš v hiši, pa se ne javijo, kasneje pa kličejo, da nisem zvonil
- se javijo po domofonu, rečejo da pridejo, pa ni nikogar, čakaš pa ko blesav
- nekaj dni nazaj, prvi paket napačen naslov, drugi paket na zvoncu nič napisano, notri nisem mogel, da bi preveril na nabiralniku, tretji in četri paket pa naslovnik neznan...... Na srečo sem imel dovolj časa in volje, sem prav dva naslovnika našel, druga dva pa kljub trudu žal ne. Z lahkoto in brez slabe vesti pa bi lahko na vse štiri napisal NEZNAN, pa čeprav sta bila dva iz tujine....