EnaA in gotovina ob prevzemu

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pošta Slovenije nas lupi!
Politika in družba08:14, 5. avg 2010
Medtem ko v državi beležimo deflacijo, pa je državni monopolist, Pošta Slovenije, brez prave obrazložitve ponovno dvignila cene. Pošiljanje standardnega pisma se je v poldrugem letu podražilo kar za 45%, v osmih letih pa je dražje kar za 132%, piše Geman. Svojo trditev tudi dokaže na konkretnem primeru dražitve cen dopisnic in standardnega pisma skozi leta. Poudarja še, da je na splošno s poštnimi storitvami zadovoljen, moti ga edino ukinjanje manjših pošt. Kljub prikazanemu nerazumnemu višanju cen pa so z našo Pošto zadovoljni tudi komentatorji njegovega zapisa.

http://www.drugisvet.com/novice/posta_slovenije_lupi.html

Ti in tvoja firma :__ti je jasno !! to je bilo 5 let nazaj od takrat do danes ste podražili storitve že xxxxx krat--

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
A kaj je narobe?
Najprej govoriš, da obstajajo tudi druge konkurenčne firme, že naslednji stavek pa govoriš o monopolu pošte!?
Glede zadnjega posta pa, kje hudiča si izbrskal podatke iz leta 2010!? Ti res nisi normalen. A to, da je pošta imela eno najnižjih cen na svetu pa ne poveš?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
dejansko je pošta monopolist v slo, sploh pri pošiljanju pisem, pisemskih ovojnic in podobnih zadev. pri paketnem poslovanju imaš tukaj tudi druge oz. konkurenco.
pridi si že enkrat gor, kaj ti govorijo, da je monopolist in da je šele v zadnjem času se pojavljajo drugi, preko katerih lahko posluješ.

jaz rajše vse kar naročujem, želim dostavo preko pošte ker je pač najbolj razvejana oblika, prav tako lahko greš na lokalno pošto dvignat paket (skoraj v vsaki vasi), čeprav imajo te pošte tak beden delovni čas, da glava peče, recimo nekdo ki dela v lj od 8-9ih do 16-17ih nima šans, da v manjšem kraju pride na pošto po paket oz. priporočeno pošiljko. tu bi mogli delovni čas spremenit oz. zvečer podaljšat do 19ih vsaj.
sploh pri nam na vasi je "stik" z poštarjem bolj pristen, smo z vsemi na ti pa čeprav tu živim šele 5let. razen enega modela ki ga na srečo ni več, so vsi poštarji normalni in opravljajo svoje delo. ajde se zgodi, da v petek je prazen nabiralnik, ampak potem v soboto dobiš ( v soboto pri nam ne raznašajo).
enkat je bila samo ena pritožba, da nismo dobli paketa, ker je vrgu sam listek noter, ni zvonil, dejansko sma bla pa oba z ženo doma.

poleg tega so/ste dobli zdej nek nov program, ki je počasen u pič**o mater, včeraj sem dvignil šuhe iz kitajske, pa adijo pamet prvi sem bil na vrsti, ko sem končal skoraj 10min kasnej je za mano stalo 7ljudi. včasih je to trajalo 2min max.

lp

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Dražje poštne storitve
28.07.2015 Informator, Novice 0
postarPošta Slovenije bo z avgustom že tretje leto zapored podražila svoje univerzalne storitve. Najbolj se bodo podražile tiskovine.

Zaradi nadaljnjega upadanja prometa in visokih stroškov so v Pošti Slovenije prepričali regulatorje, da odobrijo zvišanje cen.

Po podražitvi bo znamka A za pošiljanje standardnih pisem stala 36 centov (doslej 34 centov), znamka B (za dopisnice in pisma do 50 gramov teže) pa se bo podražila s 40 na 42 centov. Tiskovine bodo dražje za najmanj 20 odstotkov, najtežje pa do 40 odstotkov.

V Pošti Slovenije poskušajo s podražitvami nadomestiti upad prometa, ki gre na račun vedno večje uporabe elektronskega načina komunikacije. Pošta je imela že leta 2012 s prenosom pisem, dopisnic in tiskovin 13 odstotkov manj prihodkov. Naslednje leto je promet upadel s 77 na 68 milijonov evrov.

VIR;http://www.eracunovodstvo.org/blog/informator/drazje-postne-storitve/

POŽREŠNOST MONOPILISTA !!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Pošta je sicer še monopolist pri pošiljanju pisem, ki pa jih je zanemarljivo malo. A vi sploh veste, preko koga velike firme pošiljajo račune? Preko pošte? Živite v veliki zmoti. Poštar že dostavi, obstaja pa veliko konkurenčnih firm, ki poberejo provizijo v dostavo pa dajo pošti.
Ok, v redu, da si želiš dostavo preko pošte, se pravi, da je najbolj zanesljiva. Je tudi najbolj razvejana, ampak to ni taka prednost, saj te z drugih konkurenčnih firm pred dostavo pokličejo.
Prav tako ti ne morem pritrditi glede lokalnih pošt. Če nisi še opazil se pošte pospešeno zapirajo, tako da imeti pošto v manjšem kraju je že luksuz. Pa čeprav z deljenim delovnim časom.
Da je v petek prazen nabiralnik? Seveda je, če ni bilo reklam in nobene pošte. Kaj naj ti poštar sam napiše pismo, da boš imel vsaj kakšno pismo v nabiralniku.... In kako praviš, da v soboto dobiš, v oklepaju pa, da ob sobotah ne raznašajo!?
Glede tega, da sta bila doma pa ni nobeden zvonil. Pa si prepričan, da sta bila takrat doma? Mogoče sta preslišala zvonec? Kaj pa če je dostavil z avto(ja, paketi se dostavljajo z avtom in to cel dan)v času, ko te ni bilo doma? Mogoče si bil v trgovini, mogoče si imel vključen sesalec in nisi slišal zvonca..... Seveda obstaja tudi možnost, da res ni zvonil.
Če bi vedel, kaj vse se mi dogaja ob dostavi paketov mi ne bi verjel.
-Ljudi vidiš v hiši, pa se ne javijo, kasneje pa kličejo, da nisem zvonil
- se javijo po domofonu, rečejo da pridejo, pa ni nikogar, čakaš pa ko blesav
- nekaj dni nazaj, prvi paket napačen naslov, drugi paket na zvoncu nič napisano, notri nisem mogel, da bi preveril na nabiralniku, tretji in četri paket pa naslovnik neznan...... Na srečo sem imel dovolj časa in volje, sem prav dva naslovnika našel, druga dva pa kljub trudu žal ne. Z lahkoto in brez slabe vesti pa bi lahko na vse štiri napisal NEZNAN, pa čeprav sta bila dva iz tujine....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Tole mi pojasni, imaš firme, ki prevzamejo pošto, poberejo provizijo, v dostavo dajo pa pošti..
..hmm kaj je s tem narobe? Jim pošta dostavlja zastonj?

Ali je morda kak scenarij kjer kak direktor pošte sam odpre tako firmo, pobere smetano, dostavi pa pošta za bagatelo?

Ker drugače ne vem zakaj bi pošta dostavljala pod ceno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Ne trud se - ne bodo dojeli.
crazy1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne, pošta ne dostavlja zastonj, ampak za mnogo nižjo ceno kot bi, če teh firm ne bi bilo. V praksi to pomeni, da ima pošta mnogo manjši dobiček in poštarji manjšo produktivnost, zato se povečujejo rajoni poštarjem, dela pa je isto.
Ja, tak scenarij je seveda mogoč, nisem pa se poglabljal v lastništvo teh firm.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Glej to je smešno, zakaj gredo dostavljati pod ceno? Ko ti uletijo s takim delom, enostavno rečeš, ne hvala, za to ceno kar sami raznašajte.

Tole vas nekdo fino nateguje, da pol delate pocen al neki, sam pa kasira.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Temu se reče regulacija trga, roko nad tem ima APEK.
Podobno kot so regulirali trg telekomunikacij, to je Telekom. Razlika je v tem, da je Telekom moral dati na razpolago svojo mrežo- kable, pošta pa svojo mrežo, beri poštarje. Se mi pa zdi, da je razlika med kablom in živo silo-poštarjem...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Podobno kot so regulirali trg telekomunikacij, to je Telekom. Razlika je v tem, da je Telekom moral dati na razpolago svojo mrežo- kable, pošta pa svojo mrežo, beri poštarje. Se mi pa zdi, da je razlika med kablom in živo silo-poštarjem...

Zanimivo. Potemtakem najbolje da mimovrste registrira še dejavnost raznašanja pošte, pa jim boste morali raznašati pakete praktično zastonj, ker bodo uporabili vas.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Zanimivo. Potemtakem najbolje da mimovrste registrira še dejavnost raznašanja pošte, pa jim boste morali raznašati pakete praktično zastonj, ker bodo uporabili vas.
Take vrste podjetij se uporablja pri dostavi pisemskih pošiljk, za pakete pa itak poznaš konkurenco. Če pa si že omenil, zgodilo se je ravno obratno, najbrž ne poznaš poštne spletne trgovine Moj paket.
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Take vrste podjetij se uporablja pri dostavi pisemskih pošiljk, za pakete pa itak poznaš konkurenco. Če pa si že omenil, zgodilo se je ravno obratno, najbrž ne poznaš poštne spletne trgovine Moj paket.
grin1.gif

O bog kera nagravžna spletna stran, se vid da je država zadi.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Točno tako. Pa še obvestilo o piškotkih na sredini strani, brez možnosti premaknitve
bonk.gif

Programer, sedi nezadostno
grims-1.gif

v6j-Ptt.jpg