Ena R8 manj - Celovška

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Sem se tudi sam peljal mimo ...

Mislim, pa da ni sam Audi tuki nastradu ...

Na pločniku pred bencinsko je stal še en avto in imeli so postavljen trikonik ...

Pa še en avto je stal na drugi strani ceste - Porš se mi zdi in "pazil" tega R8, da ga nebi še kdo dodatno spredaj zbil ...

Kakšne tablice je pa ta imel pa nisem vdel ...

Firbcev pa ko listja in trave in to ob 23h ponoč ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A ti jaz povem kje vse se je že po 45 minut čakalo rešilca?

Vem kje se toliko čaka, pri meni ne
tongue-1.gif

Pa na vseh prometnih mora biti policija
smirk-1.gif
Sploh pa na avtocestah, pa ne mene učiti mislim da sem več prometnih obdelal kot ti :p

Avtoceste imajo načez prometne policije, ma da pride tja pa da vsaj lučke prižge da se opozori druge voznike če nič drugega. Je pa res da mora DARS urediti OBVOZE ALI ZAPORE CESTE če te že zanima. Policija pa s svojo prisotnostjo veliko primore k varnosti, pa tudi prej pride policaj ki ima plave luči pa avto, kot pa dars z kamionom.

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Pa na vseh prometnih mora biti policija
smirk-1.gif
Sploh pa na avtocestah, pa ne mene učiti mislim da sem več prometnih obdelal kot ti :p
Prvi del tvoje trditve ne drži, sem že napisal zakaj. Prometnih si pa verjetno res obdelal več kot jaz. Ampak to še ne pomeni da boš ti določal kdaj bo kdo kam hodil. In policija lahko odstopi od ogleda 1. kategorije. Nekje 2 minuti traja izpolnjevanje obvestila o odstopu.

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Avtoceste imajo načez prometne policije, ma da pride tja pa da vsaj lučke prižge da se opozori druge voznike če nič drugega. Je pa res da mora DARS urediti OBVOZE ALI ZAPORE CESTE če te že zanima. Policija pa s svojo prisotnostjo veliko primore k varnosti, pa tudi prej pride policaj ki ima plave luči pa avto, kot pa dars z kamionom.

LP

Nihče nima nič na čez. Gre se za področje dela. Avtoceste ima dobesedno čez DARS. Ki mora poskrbeti za zavarovanje ovire na cesti. Napsial sem da se strinjam s teboj da bi v danem primeru bilo primerneje da policija na kraj prišla hitreje in pomagala zavarovati kraj nezgode. Ampak v 15 minutah bi tam moral biti DARS. ker iz Torovega prideš v 15 minutah brez plavih luči.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
za take avte, kot je R8 bi moral biti definiran nek hišni zakon, kdo ga lahko dobi oz. kupi. Torej neka mentalno zdrava oseba z obveznim par 100 urnim tečajom vožnje!
Tko pa živimo v kapitalizmu...
p.s : govorim retorično in nima nobene veze s tem lastnikom R8!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej - policija zavaruje kraj nesreče, DARS pa ureja obvoze in zapore ceste! Ker policija nima pooblastil za preusmerjanje prometa ali zapiranje cest. Tako da dokler ne pride DARS promet še vedno poteka mimo prometne recimo. Tako je bilo rečeno na sestanku ki je bil sedaj, ko se je odprl nov dela vtoceste na gorenjskem. Mislim da ima cela slovenija podobno če ne celo isto.

Pa v mojem primeru - glej mi smo šli samo MIMO prometne, smo se vračali v svojo "bazo" in smo rekli če lahko policija čimprej pride, ker se nam je pač mudilo. Nemoreš ti ponoči pustiti razbit avto totalka na prehitevalnem pasu, ker kot sem rekel smo imeli plave luči pa vse, pa je bilo nekajkrat zelo blizu naletu. Pa potem sem še 2x poklical kdaj mislijo pridet ker se nam mudi, odgovor je bil da so na poti... no potem je prišel DARS tovornjaček po kakšne pol ure čakanja, čez 5 minut pa še policija s škodo RS. Mislim da tukaj ni debate, da bi lahko prišli veliko prej. PA tukaj sploh ni fora kdo je za kaj pristojen, ampak se gre za to, da se prepreči še večja katastrofa. Jaz bi tudi lahko pogledal če so vsi v redu, pa se odpeljal naprej.

LP

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Avtoceste ima dobesedno čez DARS.

to potem pomeni, da so radarji na AC nelegalno?
da se policija nima kaj vmešavati?

Dej skušaj dojet kar sem pisal v tej temi. polija izvaja aktivnosti s katerimi skrbi za spoštovanje zakonov in predpisov. In ja, policija lahko zavaruje kraj nesreče (ga mora če nesrečo obravnava) in ga v tem dotičnem primeru tudi je (kot je napisal doctorz). Z dohtarjem se ne strinjava samo v tem da je on takoj udaril po policiji namesto po darsu.

Doctorz jaz ti cisto verjamem da je bilo na kakkem sestanku s kakim triglavom kaj podobnega receno.

Dejstvo pa je: Policija lahko zapre cesto če je to potrebno (zavarovanje premozenja inljudi, izvajanje operativnih dejavnosti policije). tako da policija lahko tudi usmerja na obvoz, samo to je tezje izvedljivo ker nima ljudi ki bi to poceli (stevilcno)

Dars pa je dolzen zavarovati vsako oviro na cesti ker je upravljalec ceste in ker nenazadnje pobira cestnino. In brez heca: kolega je imel na avtocesti totalko. ker je bil pijan je moral sam kriti stroske vsega. in dars je izstavil racun tako za zaporo ceste, postavitev signalizacije, ciscenje itd....

in se enkrat za tiste ki povrsno berete: Nikjer nisem napisal da policija ne zavaruje takih nesrec. Ampak v prvi vrsti bi to na avtocesti moral poceti dars. In zbodlo me je to da je dohtar pisal o policajih ki jih je dolgo cakal o darsu pa nic. + to da sam dela v sluzbi kjer se marsikdo kdaj pritozuje da so rpedolgo hodili in sam ve da so kritike pogosto neupravicene (ker pac nihce ne more vedet zakaj nekoga nekje ni bilo)

Se pa umikam iz debate da ne bo se kaka cvetka padla 8v obliki: ali so radarji na AC nelegalni? A ležeči policaji tud dobivajo plačo?)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj se zastopiva, hočem povedat da bi policaji lahko prišli prej, ne pa lepo počasi brez opozorilnih naprav (lučk). Še dars je imel svoje rumene prižgane ko se je pripeljal
bonk.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Po slikah je težko reči, ampak če je potrgalo samo roke in je zgornje vpetje na šasiji še celo in nezamaknjeno, potem kupiš spodnjo in zgornjo roko (mogoče še kak končnik) + plastiko + havba (najbrž je aluminij - to se nima več kaj klepat), vse skupaj ene 10k EUR pa si spet na cesti.
wink-1.gif

Če ga razbitega proda za 15k, ga takoj kupim in popravim.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj se zastopiva, hočem povedat da bi policaji lahko prišli prej, ne pa lepo počasi brez opozorilnih naprav (lučk). Še dars je imel svoje rumene prižgane ko se je pripeljal
bonk.gif

Ja se strinjam...

Upam da se ti nisem zameril in da me sešvasaš skupaj ce se kje razletim =P

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj te mora, sploh pa ob vsej cefurjadi, ki jih vidis takole po cestah se imas ti se najmanj za bati
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

bo lastnik vedel za drugič in nabavil kajena ali iks pet, da ne bo na vsaki travci nasedel
wink-1.gif