Ena mala zver, Focus RS

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če si ga vozil napiši svoje občutke, spoštujem tudi druge komentarje

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Glede na to da je govora o RS-u, je komentar glede ST-ja čist brezvezen+to da pišeš o ST-ju, limaš pa sliko od RS-a
rolleyes-1.gif

Glede ST-ja pa komentarja pa: j. ga gre kokr gre za te konje in težo, avijon pač ne more bit..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
ko mimo prihrumi f430 ali kaj podobnega, se na vse ostalo pozabi, tako pač to je. Zadnjič je še naša psica gledala skuderijo in ni odmaknila oči. Tako da je tip prbil če imamo pleh psico hahaha.. no pol smo šli en krog.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Razlike med različnimi proizvajalci pa so minimalne in če se ne voziš na meji (kar se 99% voznikov ne...), potem ne boš opazil, da je zaviranje od 100km/h na 0km/h zaradi tega 37cm dlajše z najcenejšo gumo kot pa z najdražjo (ki je 3× dražja...), hkrati pa pri tem istem manevru ostane 1000€ več v denarnici...
Evo ti citata:
Citat:
In kakšna je ocena za kitajsko pnevmatiko wanli S 1095? Slaba na suhi cesti in katastrofalno slaba na mokri cesti. Vsekakor nakup močno odsvetujemo! Pri tej pnevmatiki namreč ne govorimo le o sedem metrov daljših zavorni razdalji, temveč kar o 20 metrov daljši zavorni poti. Povedano drugače: ko se avto z najboljšo pnevmatiko na mokri cesti pred oviro že zaustavi, avto z Wanlijevo pnevmatiko mimo njega pelje s hitrostjo 48 km/h. Zaustavi se šele čez 20 metrov – če se prej ne zaleti.
Pa še link: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=34&L2_ID=745
Ste vsi zelo pametni v teoriji, ko bo šlo enkrat za las, boš stokrat preklel tiste ultra super duper poceni gume, katere imajo le 37cm daljšo zavorno pot
hysterical-1.gif
. Pa za las ne gre le dinamikom, temveč se včasih tudi staremu atu kaj takega zgodi, kateri se vozi 60 km/h. In da ne bo pomote. Zgoraj omenjena pnevmatika je totalno sranje, ampak druga najslabša, katero sicer strogo ne odvestujejo ima 7m daljšo zavorno pot, tako da tistih 37cm si lahko nekam vtakneš.

@mac77: praviš torej, da so 19 col čungalunga boljše kot npr. super duper 16 col? Preberi si zgornji odstavek in ne mi reč, da ni razlik med dragimi in poceni gumami (žal gre verjetno res večina v ime, ampak precej je tudi v tehnologiji). Pa še tole: gajbe z 19colami običajno OBČUTNO širšimi kot pa so serijsko predvidene gume in zanič gumo (torej tako profil za odvajanje vode kot tudi zmes) so na mokri cesti z veliko vode gor samomorilske gajbe. Ker to OBČUTNO hitreje splavijo kot pa na normalnih gumah.
Ampak važno, da je pimp my ride faktor za pičkovje.
stupid-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Za moj okus drek od dreka.
Takole ;
Ko se nekdo drug pelje mimo ne pogruntaš ker ne "rohni"
Na mestu ne gre čez 4000 obratov tako da vrum ,vrum pred semaforjem odpade.
Avto preprosto ne vleče pa naj ima še toliko konj na papirju.
V potniški kabini je slišati prijeten zvok motorja (prijetno renči) , največja kriza je pa dejstvo da avto res potegne samo od 7-8000 prej pa sem imel občutek kot da ni vedel ali bi ali ne bi.
Poraba od 16-26
Vozil sem model 2008

Zelo zanimiv komentar, meni vleče na "delanje norca". Moje izkušnje s ST-jem so namreč ravno nasprotne...super avtoček. "Moj" je bil letnik '06 (pred faceliftom), pa je vlekel že od cca. 2k RPM, pospeševanje je spremljalo "grmenje" petvaljnika in božanje hrbta se je prijetno stopnjevalo skoraj do limitatorja. Če si TDI fahrer, avto seveda ne gre nikamor, ker ni tistega "sunka"... Glede porabe...očitno si ga absolutno ves čas držal na 5.000+ RPM, ker jaz sem se z dokaj dinamično vožnjo gibal okoli 15l/100km. Okoli "vrum vrooma" na semaforju pa ne vem, ker se mi tudi sanja ne, kar bi ti na semaforju z ST-jem delal pri 6k RPM...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ko mimo prihrumi f430 ali kaj podobnega, se na vse ostalo pozabi, tako pač to je. Zadnjič je še naša psica gledala skuderijo in ni odmaknila oči. Tako da je tip prbil če imamo pleh psico hahaha.. no pol smo šli en krog.

Ni psica pleharca, ti si plehar, maš psico sam za vabo
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Peljal. In bil tik pred nakupom, še dobro, da nisem prej že naročil vse tuning dele iz UK... Potegne solidno (in še bolje bi potem), zvok fenomenalen, lepo vleče že iz nizkih obratov, lega tudi solidna, skratka vse ravno obratno od tebe... Ni pa avion, saj ima konec koncev le 220KM...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Razlike med različnimi proizvajalci pa so minimalne in če se ne voziš na meji (kar se 99% voznikov ne...), potem ne boš opazil, da je zaviranje od 100km/h na 0km/h zaradi tega 37cm dlajše z najcenejšo gumo kot pa z najdražjo (ki je 3× dražja...), hkrati pa pri tem istem manevru ostane 1000€ več v denarnici...
Evo ti citata:
Citat:
In kakšna je ocena za kitajsko pnevmatiko wanli S 1095? Slaba na suhi cesti in katastrofalno slaba na mokri cesti. Vsekakor nakup močno odsvetujemo! Pri tej pnevmatiki namreč ne govorimo le o sedem metrov daljših zavorni razdalji, temveč kar o 20 metrov daljši zavorni poti. Povedano drugače: ko se avto z najboljšo pnevmatiko na mokri cesti pred oviro že zaustavi, avto z Wanlijevo pnevmatiko mimo njega pelje s hitrostjo 48 km/h. Zaustavi se šele čez 20 metrov – če se prej ne zaleti.
Pa še link: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=34&L2_ID=745
Ste vsi zelo pametni v teoriji, ko bo šlo enkrat za las, boš stokrat preklel tiste ultra super duper poceni gume, katere imajo le 37cm daljšo zavorno pot
hysterical-1.gif
. Pa za las ne gre le dinamikom, temveč se včasih tudi staremu atu kaj takega zgodi, kateri se vozi 60 km/h. In da ne bo pomote. Zgoraj omenjena pnevmatika je totalno sranje, ampak druga najslabša, katero sicer strogo ne odvestujejo ima 7m daljšo zavorno pot, tako da tistih 37cm si lahko nekam vtakneš.

@mac77: praviš torej, da so 19 col čungalunga boljše kot npr. super duper 16 col? Preberi si zgornji odstavek in ne mi reč, da ni razlik med dragimi in poceni gumami (žal gre verjetno res večina v ime, ampak precej je tudi v tehnologiji). Pa še tole: gajbe z 19colami običajno OBČUTNO širšimi kot pa so serijsko predvidene gume in zanič gumo (torej tako profil za odvajanje vode kot tudi zmes) so na mokri cesti z veliko vode gor samomorilske gajbe. Ker to OBČUTNO hitreje splavijo kot pa na normalnih gumah.
Ampak važno, da je pimp my ride faktor za pičkovje.
stupid-1.gif
Moji komentarji gredo lahko na največrat popljuvano (s strani poznavalcev tvojega kova...) nizkocenovno pnevmatiko Nankang NS2. Za to ceno je to zmagovalka. V suhem drži dobro, v mokrem niti nočem pretiravati, po snegu slaba... Za moje zahteve petarda. Pa pri kompletu mi je 400€ v žepu ostalo... Imel sem jih pa na S3, na 530d in tudi na A3 cabriolet bodo šle, ko bo potreba po menjavi. Sicer pa imel enkrat Uniroyal Rain Tyre, nadaljnih oznak ne vem, na Pasatu... po dežju tudi zakopal ni, tako je prijela... pol leta, potem je postala trda in vredna pol k**** v dežju. Na suhem se takšne razlike ni opazilo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Peljal. In bil tik pred nakupom, še dobro, da nisem prej že naročil vse tuning dele iz UK... Potegne solidno (in še bolje bi potem), zvok fenomenalen, lepo vleče že iz nizkih obratov, lega tudi solidna, skratka vse ravno obratno od tebe... Ni pa avion, saj ima konec koncev le 220KM...

Se strinjam, super avto.
wink-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:Moji komentarji gredo lahko na največrat popljuvano (s strani poznavalcev tvojega kova...) nizkocenovno pnevmatiko Nankang NS2.
Potem bi bilo dobro, da začneš tudi pisat tisto kar misliš, namreč misli nihče ne zna brati. Čeprav, če bereš spodnji citat, se mi zdi, da se malo ven vadiš:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ali je po novem Nankang najcenejša guma?
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kolk jih je pa hitrejših?

Koliko je hitrejših za 19k€ kot so jih plačevali nove pri Japu?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Ali je po novem Nankang najcenejša guma?
evil.gif
Ko sem jaz kupoval je bila najcenejša. 225-40/18. In povedal sem iz izkušenj, ne iz neke 8-strani dolge revije...
evil.gif

Še popravek: sem šel pogledat na gume-direkt, sedaj so neke Sunny gume še cenejše, ampak takrat sem dobil za slabe 80€ iz Nemčije Nankang NS2. In je dobra izbira med ceno in kvaliteto.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
bonk.gif

Bolje da ne napišeš nič, kot da se kdo slučaaajnoo ne strinja.

Kar je še (bil) internet.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma daaaaj....napiši nam prosim, kaj imaš tako superduper hitrega za tako malo denarja (novo vozilo).

Ali pa pač že napiši da si Mihi Šumaher osebno.
rolleyes-1.gif

Sej ne težim za kaj drugega, samo razsvetli nas.
zmaga.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
No viš pa vprašaj najprej
wink-1.gif

Jaz sem Mihi Schumacher osebno.

Bo razsvetljenje v redu. Če rabim še kaj dopisat, ni panike. Samo povej se da vse zrihtat.
wink-1.gif

Sedaj se pa prepucavajte naprej
write.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda da sem.

Focus ST je ogromno za ta denar, takrat pa je bil sploh edini razumen nakup v tem razredu oz. nasploh če si hotel nekaj podobnega. Da bi bil pa to neki ultra hitr avto za tak keš pa...
hysterical-1.gif

Jasno da bojo stare kripce hitrejše...za 20k€ se dobi že rally in podobne dirkalnike.
bonk.gif