Kaj pa si še moral predložiti za dokaz, da je vozilo odjavljeno? Kopijo prometne?Se kdo spomni, ali se prejme račun ob nakupu vinjete preko njihovega spletnega portala in plačila preko spleta???
Sem vložil vlogo za povrnitev sorazmernega dela ob odjavi vozila, pa imam le potrdilo o nakupu e-vinjete, kar pa naj ne bi zadoščalo...? Pa sem pozabil ali sem prejel račun in ga izbrisal, ali sem prejel le omenjeno potrdilo...
ma za tam ti noben ne bi smel težit. Brez vinjete pa velja do prvega izvoza, čoe Šempeter. Uno prej je pa kao počivališče (na izvoznih tablah je označeno kot počivališče).
Zdravo!
Eno vprasanje…
Danes sem preckal mejni prehod Vrtojba za v Italijo in sem sel odzadaj mimo Petrola in je potem takoj Italija…
Vinjete na tem avtu nimam, ker je drugace nikoli ne rabim, sedaj pa me zanima, ce sem se zaj… ali p tam ni treba vinjete z tistih par metrov?
Ni treba imeti vinjete tam.
Darsovci tako razumejo "Back to the future"Pri eni "zaseda" kontroli, sem videl, pred uvozom na počivališče, mobilno kamero, ki je verjetno preverjala registerske, in potem "sporočala" DARSovcem, ki so potem ročno odstranjevali kršitelje, oz jih dajali na stran.
Nekaj je bilo sicer govora, da bi naj imeli "daljnoglede", ki bi znali brati tablice in preverjati stanje vinjet, ampak v to ne verjamem
Ne vem pa, zakaj toliko kompliciranja s to kontrolo, in zakaj morajo biti osebno ljudje "na licu mesta", saj pa zato so video kamere in človek pač dobi na dom kazen.
Mogoče zato, ker se bo kazen za tujce iz EU izterjala v proračun države, kjer ima stalno prebivališče?Ne vem pa, zakaj toliko kompliciranja s to kontrolo, in zakaj morajo biti osebno ljudje "na licu mesta", saj pa zato so video kamere in človek pač dobi na dom kazen.
Kaj pa misliš, zakaj Avstrijci cca 1 leto pošiljajo ljubezenska pisma, in skoraj nikoli ne dajo na izterjavo Slovencem.Mogoče zato, ker se bo kazen za tujce iz EU izterjala v proračun države, kjer ima stalno prebivališče?
....Nekaj je bilo sicer govora, da bi naj imeli "daljnoglede", ki bi znali brati tablice in preverjati stanje vinjet, ampak v to ne verjamem ...