3. členKot smo že razložili, lahko je O ampak se tehnično smatra kot 0.
Tako da tablici LJO1O1 in LJ0101 ne moreta obstajati hkrati, ker poči unique.
Le kako lahko sistem dopušča nakup vinjete za vozilo, ki ni registrirano, oz da nadaljujem nakup na št. registrske, ki niti malo ne spominja na registrsko (brez krajevne oznake) oz na registrske, ki ne ustrezajo pravilom za izdajo in takšnih zagotovo ni?Kakšni so izgovori kršiteljev? So kreativni?
....Obravnavali smo, denimo, precej uporabnikov, ki so kupili vinjeto brez oznake MB. Ko so dobili plačilni nalog, so se razburjali, da imajo veljavno vinjeto in vse listine, s katerimi lahko dokažejo, da imajo plačano vinjeto. Nato po telefonu povedo oznako brez črk MB, ker jih ni na potrdilu. To se dogaja pretežno na Štajerskem. Ne vemo, zakaj.
Za to bi morali povezati DARS ov sistem z bazo registriranih vozil v Sloveniji.Le kako lahko sistem dopušča nakup vinjete za vozilo, ki ni registrirano, oz da nadaljujem nakup na št. registrske, ki niti malo ne spominja na registrsko (brez krajevne oznake) oz na registrske, ki ne ustrezajo pravilom za izdajo in takšnih zagotovo ni?
Je to namenoma, da lopovsko pokasirajo (kazni in vinjete) še tistim, ki so se zmotili?
Lopovsko, ker dobro vedo, da npr taka registrska ne obstaja, pa vseeno vzamejo denar.
Le kako lahko sistem dopušča nakup vinjete za vozilo, ki ni registrirano, oz da nadaljujem nakup na št. registrske, ki niti malo ne spominja na registrsko (brez krajevne oznake) oz na registrske, ki ne ustrezajo pravilom za izdajo in takšnih zagotovo ni?
Je to namenoma, da lopovsko pokasirajo (kazni in vinjete) še tistim, ki so se zmotili?
Lopovsko, ker dobro vedo, da npr taka registrska ne obstaja, pa vseeno vzamejo denar.
Seveda. Namerno to naredijo, samo zato, da butle tipa mirsi, ki niso sposobni pravilno vpisat registrske tablice lupijo.Le kako lahko sistem dopušča nakup vinjete za vozilo, ki ni registrirano, oz da nadaljujem nakup na št. registrske, ki niti malo ne spominja na registrsko (brez krajevne oznake) oz na registrske, ki ne ustrezajo pravilom za izdajo in takšnih zagotovo ni?
Kajne, ko je pa treba izdat položnico, se pa vsi ti sistemi znajo med sabo povezat, pa najt lastnika.Za to bi morali povezati DARS ov sistem z bazo registriranih vozil v Sloveniji.
Veš kakšna kršitev varovanja osebnih podatkov bi bila tole.
Noro ti rečem.
Jaz sem vlogo za povrnitev sorazmernega deleža brez težav oddal preko njihovega e-portala (tam, kjer sem jo tudi kupil).Se kdo spomni, ali se prejme račun ob nakupu vinjete preko njihovega spletnega portala in plačila preko spleta???
Sem vložil vlogo za povrnitev sorazmernega dela ob odjavi vozila, pa imam le potrdilo o nakupu e-vinjete, kar pa naj ne bi zadoščalo...? Pa sem pozabil ali sem prejel račun in ga izbrisal, ali sem prejel le omenjeno potrdilo...
Račun si dobil tudi na svoj mail.krko HVALA! Sem našel. Njihov e-portal pa je malo... No, prepameten zame...