Sej v “papirnih” časih si tudi lahko sredi leta kupil letno vinjeto, ki je sicer veljala od začetka leta, pa to še ne pomeni, da kar naenkrat kazni za nazaj niso bile več veljavne, če si predm tem vozil brez.
Ja, ampak takrat, ko si jo kupil je bila še veljavna. Nisi pa mogel kupit vinjete za prejšnje leto, no razen mogoče na bolhi.Sej v “papirnih” časih si tudi lahko sredi leta kupil letno vinjeto, ki je sicer veljala od začetka leta, pa to še ne pomeni, da kar naenkrat kazni za nazaj niso bile več veljavne, če si predm tem vozil brez.
No, in ni bila. Skoraj ne morem verjeti, kako znova in znova vlečeš nič na plano in potem ta nič napihuješ, dokler ti ne povem(o), da je to en velik nič, in potem znova.Važno je samo to, ali je bila takrat vinjeta veljavne ali ni bila, na osnovi tega se izda kazen.
Veš kaj je problem pri tebi in tebi podobnih. Da prav hrepenite po kaznovanju in se zato vedno postavite na stran države (policije, vlade, darsa...) in jih ščitite branite in telovadite tudi takrat, ko država nekaj zahebe.
Ne moreš prodajat vinjete z veljavnostjo za nazaj in hkrati potem trditi, da v tem času ni veljavna in izrekat kazni.
In od kdaj in do kdaj točno potem veljajo tiste, ki jih je dars sam izbral in za nazaj datiral? (o kateri je govora v tej temi) če sploh kdaj?No, in ni bila. Skoraj ne morem verjeti, kako znova in znova vlečeš nič na plano in potem ta nič napihuješ, dokler ti ne povem(o), da je to en velik nič, in potem znova.
Naj ti namignem, da če v trenutku kontrole nimaš vinjete, lahko uro kasneje kupiš dve, pa je med kontrolo še vedno nisi imel. Vinjeta velja od trenutka nakupa (s posebnimi pravili za nazaj datirane) in ne od 00:00 tistega dne.
Kolikor vem, si ravno tako moral (na licu mesta) kupiti vinjeto, če so te dobili brez. Res pa da nimam informacij iz prve roke, ker se nikoli nisem brez vozilJa, ampak takrat, ko si jo kupil je bila še veljavna. Nisi pa mogel kupit vinjete za prejšnje leto, no razen mogoče na bolhi.
Ampak primerjava ni na mestu, ker je sistem veljavnosti sedaj drugače zastavljen. In tudi se mi zdi da poleg kazni niso zaračunali še vinjete, ka je point v tem sporu.
(aaaaaaaaaahhhhhh)In od kdaj in do kdaj točno potem veljajo tiste, ki jih je dars sam izbral in za nazaj datiral? (o kateri je govora v tej temi) če sploh kdaj?
Torej točnega odgovora ni.(aaaaaaaaaahhhhhh)
Zanesljivo tako, da pokrije vožnjo mimo tiste kamere - v tem je globok smisel tega, da mu podtikajo to vinjeto.
Kar pa ne spremeni dejstva, da so ga zalotili brez, kar je osnova in podlaga za kazen.
Zakaj bi pa kupoval padalo potem, ko sem že na tleh?Sintič …
Greva skakat s padalom, jaz ga bom kupil, plačal in dobil preden bom vstopil v avion, ti pa ga kupi in plačaj po skoku, ko bomo spet na tleh.
Nakup bo zaveden z datumom za nazaj, torej bo vse v najlepšem redu.
Pa saj sprašujem, pa noben ne zna točno odgovorit, samo nekaj bluzite, kdaj točno je torej (naknadno kupljena) vinjeta veljavna?Pa saj lepo piše, da se smatra da vinjeto ima z dnem plačila kazni in vinjete. Pač če kazen plača kasneje, je vinjeta antidatirana kar pa ne pomeni, da je ob trenutku prekrška (ali dveh) bila veljavna. Kaj mirsiju ni jasno?
Drži.Kdor se brez vinjete vozi po avtocesti je navaden zavesten tat. In prav je, da je kazen za tatove kolikor toliko vzgojna. Bolje kak evro več kot premalo.
Tudi avtocesto smo mi vsi že plačali iz proračuna, sploh tisti del od Vrhnike do Postojne že najmanj 10x. Sedaj nam pa vožnjo po njej še zaračunavajo.Ti zastonjkarji kradejo od vsakega, ki je pošteno plačal vinjeto. Če mu jo DARS zaračuna večkratno, ni nič slabega. Prej nujna vzgoja za tatu.
Tudi avtocesto smo mi vsi že plačali iz proračuna, sploh tisti del od Vrhnike do Postojne že najmanj 10x. Sedaj nam pa vožnjo po njej še zaračunavajo.
Avtoceste plačuje tudi tisti, ki se nikoli ne zapelje po njej.
Če mene vprašaš, bi morala bit uporaba avtocest vračunana v registracijo, tako kot uporaba ostalih cest.
Zakaj se pa v Nemčiji cestnina za osebna vozila ne plačuje?Pametno Polde in potem bi Slovenci nosili vso vzdrževanje avtocest na svojih plečih , ostala severna in južna ,ter vzhodna in zahodna gamat pa bi nam samo puščala svinjarijo.
Jaz bi še črpalkam na AC dal za 20 centov dodatne trošarine na liter goriva.