Elektronska varuška

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Imate s katero dobre oz. slabe izkušnje?

Načeloma se potrebuje samo prenos zvoka eno nadstopje višje/nižje in na vrt. Mogoče bi vzel tudi za zaznavanje dihanja...

Za vsako mnenje se že vnaprej zahvaljujem...
wink-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
275
83
Jaz sem vzel avent cds 535 , preko ebaya z postnino vred za cca 92 eurov. Zaenkrat z njo vec kot zadovoljen, ima nocno lucko, ter uspavanke, oboje remote vklopljivo, nima pa senzorja za zaznavo dihanja...

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Midva imava tole... KLIK

Več kot dovolj za najine zahteve...v nadstropje nižje povleče brez problema, ostalega pa sploh ne rabiva
wink-1.gif

20. okt 2008
327
25
28
Mi imamo Angelcare AC401 in nimam pripomb na njegovo delovanje (vleče 2 nadstropji v hiši b.p., edino baterijo je treba polniti vsak drugi dan). Zaznavanje dihanja pa je fajn psihološka varianta za mirnejši spanec staršev, če so bolj zaskrbljene sorte.

mravac

Pripravnik
29. sep 2007
100
0
16
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Mi imamo Angelcare AC401 in nimam pripomb na njegovo delovanje (vleče 2 nadstropji v hiši b.p., edino baterijo je treba polniti vsak drugi dan). Zaznavanje dihanja pa je fajn psihološka varianta za mirnejši spanec staršev, če so bolj zaskrbljene sorte.

Moj glas gre zgornji varuški! Imam isti model lahko rečem da je super.
Kupil sem preko ebaya za okoli 85eur z vključeno poštnino dobre pol leta nazaj.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Imam tomy walkaabout. Nese dovolj daleč samo v primeru da sta obe enoti priklopljeni na štrom, v nasprotnem primeru nese kakih 10 metrov, če je stena vmes pa še to ne. Skratka šit na kvadrat. Imam še evertone kamerco, ki je pa zakon, tudi nese čez 3 štuke, ampak to je bolj za to da pogledaš kaj dela, če ma dudo (če jo uporablja) itd....če je cel čas priklopjena je po kakšni uri baterija prazna. Uporabljam jo zdaj že pri drugem otroku in je ne morem prehvalit. Res pa je da sem jo dobil za darilo, sam je nebi kupil ker je predraga. Blazin nismo uporabljali, pomoje nepotrebna šara, ampak to je samo moje mnenje. Po drugi strani nekateri ne morejo brez, imajo že svoj razlog.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Sam da je walkie-talkie za prenos zvoka. Vse ostalo je bullshit (pulz, dihanje ipd.). Če ti neha dihat si lahko tudi dohtar po poklicu, pa ti v večini primerov nič ne bo pomagalo. Skratka prenos zvoka je prava stvar, če imata obe polovički 220v napajanje pa je super, če ne gredo baterije. Sem imel tako ki je imela tudi baterijski del (starševski), da bi lahko kao šel ven na balkon, vrt ipd., ampak nisem nikoli uporabljal tega. Drugače pa toplo priporočam (se bolj mirno spi kot pa da skoz tudi v spanju na ušesa vlečeš).

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Dobro je tudi, da ima prenos slike, da nisi na trnih vsakokrat, ko otrok malo zastoka.

Imamo Angelcare AC1100. Vredu zadeva, samo malo večji domet bi lahko bil...

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:Drugače pa toplo priporočam (se bolj mirno spi kot pa da skoz tudi v spanju na ušesa vlečeš).
Mnjah, midva sva zdržala brez, edino parkrat sva vštekala walki-talki, ko sva šla malo na sprehod ven. V spanju pa ni treba, da vlečeš na ušesa, ker ko mu kaj ne paše že dovolj glasno pove, da ga slišiš
smile-1.gif
. No, razen če imaš veliko bajto in ste ravno na nasprotni strani. Potem morda...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:Drugače pa toplo priporočam (se bolj mirno spi kot pa da skoz tudi v spanju na ušesa vlečeš).
Mnjah, midva sva zdržala brez, edino parkrat sva vštekala walki-talki, ko sva šla malo na sprehod ven. V spanju pa ni treba, da vlečeš na ušesa, ker ko mu kaj ne paše že dovolj glasno pove, da ga slišiš
smile-1.gif
. No, razen če imaš veliko bajto in ste ravno na nasprotni strani. Potem morda...

Se popolnoma strinjam. mi imamo sicer kar oddaljene spalnice, tako da nama pride prav, sploh pa poleti ko smo zunaj na terasi in se ne sliši ven popolnoma nič. So pa povsem odveč razne naprave za merjenje dihanja, pa kamere, da ga vidiš kaj hoče a kaj?? Aja pa seveda, da se prikazuje še vlaga v prostoru in temepratura
rolleyes-1.gif
Se mi zdi, da mnogi pretiravajo s tem in posledično umetno povzročajo "paniko" in pretirano "pozornost" do otroka.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Guli pravi:
Dobro je tudi, da ima prenos slike, da nisi na trnih vsakokrat, ko otrok malo zastoka.

Imamo Angelcare AC1100. Vredu zadeva, samo malo večji domet bi lahko bil...

Evo.
Na trnih ko otrok zastoka? Daj mi prosim malce razloži zakaj bi bil na trnih, če otrok zastoka? Ste pri otroku v prvih desetih sekundah ko zastoka? Pa ne me narobe razumet, nočem nič pametovat in ne vem kaj še vse. ampak na lastne oči vidim primere, kaj vse počenjajop s to prekomerno pozornostjo in paničarjenjem. Potem jim pa ni jasno, zakaj morajo tamale pri desetih mesecih, dve ure po naročju ujčkat, da zaspi
priden.gif

Je pa seveda malce drugače, če je otrok resneje bolan
roza.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Evo.
Na trnih ko otrok zastoka? Daj mi prosim malce razloži zakaj bi bil na trnih, če otrok zastoka? Ste pri otroku v prvih desetih sekundah ko zastoka? Pa ne me narobe razumet, nočem nič pametovat in ne vem kaj še vse. ampak na lastne oči vidim primere, kaj vse počenjajop s to prekomerno pozornostjo in paničarjenjem. Potem jim pa ni jasno, zakaj morajo tamale pri desetih mesecih, dve ure po naročju ujčkat, da zaspi
priden.gif

Je pa seveda malce drugače, če je otrok resneje bolan
roza.gif

Podpis!
smile-1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Evo jest sem vzel od Aventa SCD535, ki je zadjla v akciji v leclercu. Sem malo gledal pa ga ni nikje za dobit ceneje.
100€ namesto 150€ kot je b BabyCentru.

Sprobal sem toliko da dela. Kaj več pa marca ko bo dejansko v uporabi
wink-1.gif

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Evo.
Na trnih ko otrok zastoka? Daj mi prosim malce razloži zakaj bi bil na trnih, če otrok zastoka? Ste pri otroku v prvih desetih sekundah ko zastoka?

Jaz nisem, mamica pa je...
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
samo me res zanima v čem je fora kamere. Če se dere se dere. Nima veze kak zgleda zraven
stupid-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Otrok ni samo off/on. Se pravi je poleg tega da se dere/nedere še vse kaj drugega. In da ti ni treba za vsak drekec pekec v sobo pač pogledaš na kamerco. Odvisn od otroka, enemu je treba 10x dudo v usta porint (ali ga pokrit ali karkoli drugega, you name it) preden zaspi, včasih z dudo v ustih samo mal jamra in ti vsakič uletavaš v sobo preverjat. Je bolj komot na kamerco pogledat.

Sicer pa pri meni je "fora" v tem, da je tašča, ki včasih vskoči za kakšno urico, gluha. Zato sem v začetku iskal babyphone, ki ima tudi indikatorje glasnosti (lučke). No potem ko sem ga našel, sem dobil pa še kamero.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Otroški jok je kot govor, za katerega sem mislil, da ga vsak starš skuži v relativno kratkem času. Ampak ok, sej ni panike. Nimam nič proti temu, če imate/jo po sobah kamere, da vidite vsak otrokov gib, vsakomur svoje. Ampak pisanje, nekomu, ki morda nima izkušenj še z otroci, v smislu, da je pa to fajn in zelo dobro imeti oz. celo potrebno imeti, je pa živa neumnost oz. bolano pretiravanje. Vsaj zame osebno. Manj ko se komplicira bolje je. Ne pa da imamo na vsakem koraku senzor za napačen gib in ne vem kaj še vse. Naj se otrok umaže, naj poizkusi kakšen okus ima zemlja iz vrta, tudi buška mu mora zrasti, ne da jo vidi samo v knjigah in podobno. Pišem pa to samo zato, ker opažam (pa ne leti na nobenega na forumu, da ne bo pomote) kako močno se zadnje obdobje svoje otroke zavija samo še v vato...
d055.gif