Elektro Ljubljana - zaračunavanje po novem

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo eno zgolj tehnično vprašanje...
Ste navkljb vsemu priključeni (fizično) na omrežje, ki ga vzdržuje elektro LJ, vaš dobavitelj pa je elektro MB. Kaj mislite, da boste imuni pred izpadi napetosti? Koga boste poklicali, če vam odpali pancarke? Koga boste poklicali, če se karkoli naredi na vašem priključku (dovodu) pred števcem?
Resno me zanima, kako bo to potekalo?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Lastnik omrežja je gospa država (beri spodaj link - ker se mi ne da več zezat s temle avtomatično "pametnim" urejevalnikom spletne strani...). Torej lastnik NI Elektro Ljubljana. Če kaj crkne, javiš distributerju (Telefon imajo vsi, ne boš verjel!), ta naprej ureja z lastnikom omrežja (SODO), ki je dolžan okvare odpravljati, saj je tudi lastnik tega heca.

SODO ima pa v ta namen na lokaciji Ljubljane podpisano pooblastilo za popravila z EL LJ. Torej vsi kabli, ki tu crknejo, se popravljajo z EL LJ (in se tebi zato zdi, da je lastnik Elektro LJ).

Ne glede na to, kdo je distributer elektrike bo torej LJ območje servisiral EL LJ...

http://www.sodo.si/dejavnosti-sodo/

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj ti je ustavrila bivša vlada.

prepis eu zakonov in nič drugega.

Ja in? A ker je bivša, se je ne sme pohvaliti?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pozabi.

za copy/paste s prevodombomo dal še tisoče evrov za plače po mandatih. vsi so oni dobri. kot kruh.

če so hotli ustvrit konkurenco, bi jo lahko, tole je metanje peska v oči.

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113
ksz..
podražitve električne energije se nadaljujejo:
Citat:
Obvestilo

Gospodinjske odjemalce obveščamo, da bodo s 15. 11. 2008 pričeli veljati novi Splošni pogoji Elektro Primorske d.d. za oskrbo gospodinjskih odjemalcev z električno energijo ter nov način obračunavanja električne energije, ki je prikazan v Ceniku Elektro Primorske d.d. za oskrbo gospodinjskih odjemalcev z električno energijo. Z uvajanjem sprememb želimo zmanjšati neracionalno rabo električne energije, zato smo vam pripravili informativno Tabelo porabe posameznih gospodinjskih aparatov in nasvete za varčno rabo električne energije. Z upoštevanjem varčevalnih ukrepov lahko sami vplivate na nižji količnik višje porabe (KVP). Informativni cenik za uporabo elektroenergetskega omrežja v letu 2008
elektro primorska
ostali bodo verjetno kmalu sledili
frown-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, pa da vidimo urad za varstvo konkurence.
Če to ni dovolj očitno, ne vem kaj je. Je pa pri EP kot izgleda do 7kW ne le 6kW faktor 1.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.556
6.637
113
pri taščici
Po 13 dneh so mi z elektra LJ uspeli odgovorit. Sicer samo na eno vprašanje ampak dobro.

Račun za elektriko se bo pri porabi 45 kwh/dan povečal iz 130 na 200 evrov.....

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
ma sej ti so dobesedno bolani. Vem samo, da ko prvič srečam prelestnega direktorja uprave ga bom na peso sunu. Še zarad zamer iz mladosti
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Po 13 dneh so mi z elektra LJ uspeli odgovorit. Sicer samo na eno vprašanje ampak dobro.

Račun za elektriko se bo pri porabi 45 kwh/dan povečal iz 130 na 200 evrov.....

A sem ti rekel, da pejd na Elektro Maribor? Zdej jim boš pa, vsaj za en mesec, podaril 70 EUR.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.556
6.637
113
pri taščici
Sem takrat pri tastu rekel,pa sem bil premalo vztrajen itd....
Saj veš ni dobro biti že v štartu prav pameten(pač nekako se ne zavedajo da je z menjavo dobavitelja manj sitnosti ali pa enako kot pri mobitelih), čeprav so sedaj spregledali, prav mi bodo dali pa ko bodo dobili položnico....

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
ksz ...

Ne da se mi brskat, pa me zanima, če kdo iz glave ve, kaj so Elektro LJ, Gorenjska in Primorska navedli kot razlog podražitve elektrike.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
ksz ...

Ne da se mi brskat, pa me zanima, če kdo iz glave ve, kaj so Elektro LJ, Gorenjska in Primorska navedli kot razlog podražitve elektrike.

Potencialno varčevanje najbolj potrošnih.
smirk-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem takrat pri tastu rekel,pa sem bil premalo vztrajen itd....
Saj veš ni dobro biti že v štartu prav pameten(pač nekako se ne zavedajo da je z menjavo dobavitelja manj sitnosti ali pa enako kot pri mobitelih), čeprav so sedaj spregledali, prav mi bodo dali pa ko bodo dobili položnico....

Definitivno manj. Tukaj samo podpišeš novo pogodbo in to je to. Nobenih preklopov ali česa podobnega.

Pri menjavi ponudnika mobilne telefonije moraš pa zamenjati SIM-ko, čakati na preklop, če imaš zaklenjen telefon - tega zamenjati, itd...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
In? Že kaj dobivate položnice z novo ceno Elektro Ljubljana?

Sodelavec je od Elektro Ljubljana dobil še za november položnico dražjo za 25 EUR, kljub temu, da je s prvim novembrom že pri Elektro Maribor.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
A se že kdaj ve, kdaj bodo še preostali sledili? Pa če bodo to mesečno obračunavali (torej tudi preverjali mesečno porabo) ali se bo potem na letnem nivoju poračunalo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Elektro Maribor in Celje še nič nista napovedala. Po moje čakata z obstoječimi - nižjimi cenami, koliko ljudi bo prišlo k njima. In če jih bo zadosti, bodo obdržali enako ceno, ker to pomeni, da konkurenca deluje. Če pa ljudje ne bodo migrirali, bodo pa tudi oni zvišali, ker, zakaj pa bi obdržali nižje cene, če od tega nič nimajo.

No, v vsakem primeru je sodelavec že privarčeval 25 EUR.

Po moje bo letno - tako kot sedaj. Ob prehodu jim ti pošlješ zadnji mesečni račun iz katerega vidijo tvojo trenutno porabo in to uporabijo za izračun za naprej.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a dej no dej. in če oba dobita 100k novih uporabnikov, zakaj ne bi naredila oz prešla na podoen sistem. saj večina ne bo šla nazaj, kot zadnja bosta pa še zmeraj lahko minimalno ugodnejša. in bosta vsak mesec imela za novega porsa, meco in bemfla za direktoprja. pa še kako bajto dve zraven.

tako naivno razmišljanje pa še ne. vsaj v tem delu foruma.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Elektro Maribor in Celje še nič nista napovedala.

To ti praviš!

Sem že pred enim mesecem dobil cenik od 01/01/2009 od Elektro Celje.

VT=0,14663€/kWh
MT=0.08694€/kWh
ET=0,12757€/kWh

+DDV

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
V medijih za Celje še nisem ničesar prebral. Od Maribora pa še nisem dobil nobenega obvestila.

softi: Whatever.