Elektro Ljubljana - zaračunavanje po novem

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Jah .... šele sedaj sem se spomnil, da verjetno je na alterju kaj govora o tem ...
bonk.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Informacije so zlato. Zato pa tisti, ki jih spremljamo, kujemo zlato, tisti ki pa ne, pa jokcajo (ala Preverjeno na POPTV).

Lahko pa se tudi sam pozanimaš, a ne? A misliš, da je meni to kdo na pladnu prinesel?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.640
113
pri taščici
rešitev za 7 članske familije- dva števca, vendar še vedno ne bo bistveno cenejše, ker te bo dodatno obračunska moč in račun obral za cca 10 evrov na mesec... pa še vedno ne boš plačal elektrike po osnovni ceni ampak recimo po 20% višji ceni (namesto 50)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pa še hudičevo vprašanje je, če bodo te familije uspele napeljat vode tako, da bo poraba padla genau pol-pol.
Če se to ne posreči, se namreč samo direkt ustreliš v koleno...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.492
925
113
Pri 2 števcih je seveda možen 1 trik. Ne vem, če je sicer legalen, pa vendar. 1 števec je enotarifni (in teče v času visoke tarife), 2 števec je 2 tarifni in teče samo v času nizke tarife.
Preklop porabnikov glede na trenutno ceno pa se izvede za števci.

Pišuka pomoje je zadeva legalna, samo elektro bo zihr pisan gledu.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.086
4.999
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:

bolj kot prestopanje, ki je povsem brezpredmetno je učinkovito pritiskanje na podjetja, da naj zmanjšajo dobičke.

A lahko navedeš kakšen pameten predlog pritiska na podjetja naj zmanjšajo dobiček ?

Edino orožje ki ga imamo potrošniki je odhod od slabšega ponudnika.
Zamisli si direktorja ko bi ugotovil, da mu je spizdilo nekaj tisoč strank... pogled na njegov fris bi bil priceless... obenem pa bi bil to jasen znak drugim, da se jim bo zgodilo isto, če bodo do svojih strank neprijazni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se stirnjam s tabo... Vendar zakaj imam zelo slab občutek, da bodo vse te selitve le premik iz dežja pod kap?
13.gif

Pač eni prej, drugi malo kasneje, stroga zanikanja da bodo prešli na tak sistem in podražitev drugih, potem pa samo puf, obvestilo in dvig ter nov način obračunavanja. Na koncu bomo zopet na istem. Nategnjeni na suho s pekočo rito,,, Ko bi vsaj vazelin uporabljali...
hysterical-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nategnjeni bomo morebiti res vsi, samo da eni totalno na suho, drugi pa vseeno s kakšno kapljo vazeline...
smirk-1.gif

Vsi samo govorijo - mi smo pa menjali (Andy1 - hvala, zelo si pomagal s tistimi informacijami mesec nazaj
zmaga.gif
).

Zdaj smo še vedno na starem ceniku, doma pa veselo uporabljamo merilec porabe električne energije, ki smo ga ob prehodu dobili zastonj...

Če nam bo dojadilo, bomo pa menjali ponovno.
Vzelo nam je silno malo časa in ne vidim razloga, zakaj tega ne bi še kdaj ponovili...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.086
4.999
113
Nuku`Alofa
Bomo pač vsak mesec čekirali za najugodnejšim ponudniko. Če je možnost za cenejšo nabavo nečesa, jo je treba izkoristiti. Korist je dvojna: Imaš (malo9 cenejšo elektriko, direktorčki ter firm pa dobijo jasen signal da je kupec tisti ki odloča in da se morajo ONI truditi za kupca.

PS Sem pri Elektro Celje in zaenkrat bom tu tudi ostal, vsaj dokler ne bodo začeli uveljavljati kakšne "ljubljanske" neumnosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
blagor se vam, ker uporabljate merilec.

jaz sem pa začel malce več drva. pa tut ne peče.

upam, pa da merilec ni bil odločilnega pomena, ker elektro ljubljana bo podaril dva za prestop po novem letu.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hehe - dveh pa res ne rabimo.
grin1.gif

Sploh če bodo cene ostale na nivoju, kot so trenutno.

Drugač pa - ja, itak.
Če bomo izračunali, da se to splača - why not?
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Evo, nekako takole bo izgledal tudi vaš račun. S tem, da sem poslal obračun septembra, ter nato za november, ko sem se tudi prijavil na neakontacijski način obračunavanja:
521011-elektro.jpg

Priponke

• 521011-elektro.jpg
    521011-elektro.jpg
    33,2 KB · Ogledi: 159

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.640
113
pri taščici
je prišel prvega nejevoljno popisat števec....
Pa ne vem če so mi v mejlu pred dvema mescema na tak naččin razložili URE faktor.....napisan je že tako na računu sedaj....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.530
315
83
Kras
www.mtl.si
Jaz sem sedaj tudi prvič dobil račun s faktorjem, vendar je le ta 1, ker sem pod mejo. Tudi vnaprej bi moralo biti tako, vendar kljub temu razmišljam, da bi zamenjal. Toliko, da jim pokažemo, naj se heb...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Danes sem dobil pogodbo po emailu od elektro maribor in splošne pogoje. Najkasneje do jutri (5.12.2008) jo moram poslat nazaj, da bom s 1.1.2009 postal njihov odjemalec.
smile-1.gif

V splošnih pogojih pa piše glede odpovedi:
Najmanj pet tednov pred spremembo cen morajo obvestiti gospodinjske odjemalce (preko sredstev javnega obveščanja). Nato imaš 10 dni časa, da pisno odpoveš oz. pustiš tako kot je. Odpoved začne veljati en mesec po izteku meseca v katerem je dobavitelj dobil odpoved. V odpovednem roku veljajo dotedanje cene in pogoji.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Kakšno pogodbo si dobil po mejlu... jaz sem pravkar klical pa so mi rekli da samo dopis pošljem, da bi želel prestopiti k njim, številko odjemnega mesta, popis števca, davčno in telefonsko, po mejlu in da je to vse urejeno potem.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Jest sem z njihovega spletnega mesta potegnil dol pogodbo, jo izpolnil in poslal. Nato so mi nazaj poslali svojo - enako, samo da je imela številko pogodbe gor.