Elektrika v ograjo

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kaj pa če bi dal nekaj takega?

dober-pes.jpg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Nehajte trapati z napisi, če model razstavlja opremo v vrednosti nekaj jurjev po travniku, bo seveda vsak, ki ima čas to gledati, opazil tudi to, da ni nobenega psa za ukrasti zraven.

B81

22. jul 2007
37.603
10.900
113
Nič ne razstavljam, oprema je v ograjenem prostoru, ki je normalno privat zemljišče. Tudi okolica je privat zemljišče. Aja pa zadeva je težka kakih 500 kg, tako da so tipi verjetno s kakšnim traktorjem odpeljali.
Razumeš jaz ne bi rad, da bi se komu kaj zgodilo in ne bi rad, da izgine še kaj. Rad bi, da bi si v novem primeru poskusa kraje človek zapomnil.
Malo sem razmišljal, da bi kar senzorje nastavil, rotacijske luči, reflektor in sireno...

I

Izbrisan uporabnik 474

najbolje, da je še v pripravljenosti fotoreporterski helikopter, SWAT team in vsaj 3 rešilci in kompletna gasilska ekipa za nujne primere...

Daj ne pretiravaj. če je takšen okoliš, da ti hitro kaj dripnejo, bo pač treba stvari pospravljat pod ključ. S to elektriko pa ne nori, stvar ni nedolžna in lahko hitro kdo nasrka, ti boš pa imel toliko pizdarij, da je cepilnik zadnja stvar, ki ti bo padla na glavo.

Ti kar montiraj sirene, rotacijske, reflektorje in se zbujaj vsakih 5 minut, ko si bo kakšna mačka/lisica/podlasica zmislila it malo naokrog...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Bom kar tu vprašal ko vidim da je podobna tema. Mogoče kdo ve kakšna je zagrožena kazen (če sploh) če letaš pijan z mesarsko sekiro po naselju v katerem recmo da živi tudi en kup otrok. Predvsem kako bi morala v takem primeru policija ukrepati.

p.s. ( pa ne letam jaz naokol ampak imamo tak primer)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Mx vprasaj ko je s fake "kalasnikom"(airsoft) uletel za sank. Mislim da je bil celo PN objavljen na alterju/suxu. Najbrz pa se od takrat kazen ze spremenila. Glej JRM in ogrozanje varnosti in podobno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Nastavi fotoaparate ki se prozijo ob premiku v kadru. Take imajo npr lovci . Sem ga imel priliko testirat in ni slabo. Je pa drago.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.663
6.423
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Nič ne razstavljam, oprema je v ograjenem prostoru, ki je normalno privat zemljišče. Tudi okolica je privat zemljišče. Aja pa zadeva je težka kakih 500 kg, tako da so tipi verjetno s kakšnim traktorjem odpeljali.
Kaj pa da bi na kaj priklenil z debelejšo ketno + kvalitetno ključavnico?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Malo sem razmišljal, da bi kar senzorje nastavil, rotacijske luči, reflektor in sireno...

Poglej v temo o ukradenem kolesu (Čvek). Tam imaš par uporabnih idej.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
elektriko ti bodo okvirji napeljali kam drugam, saj znajo

predlagam

bear-trap1.jpg

Landmine.jpg

in namesto psa čuvaja

20080910-Mead_wild_boar.JPG

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Najboljše naredit pogodbo z varnostno službo.

Bodo namestili alarmni sistem, senzorje gibanja + fizični obhod poslopja. Senzorje se da lepo nastavit, da mimoidoče mačke "spregledajo".

Če se sproži alarm, bo varnostnik prvi tam. (pa bo preveril kaj je)

(Mogoče narediš pogodbo samo za 1leto, da tisti ki opazuje tvoje poslopje opazi, da je sedaj varovano)

Pri mojem prejšnjem delodajalcu je bilo dvorišče varovano z IR senzorji, pa je bilo lažnih alarmov zelo malo. Sicer ej bilo tudi nekaj območij kjer se je dalo "mimo senzorja" samo za to si moral vedet kje je
smile-1.gif
Drugače pa so pokrite vse točke kjer je kaj zanimivega ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Od vseh idej bo verjetno najceneje in najbolj učinkovito kako zavarovanje, če to obstaja. Elektrike gotovo ne smeš dati v ograjo, psa si lahko nabaviš, vendar, če bo koga ugriznil in bo ograja nižja od 1,8 metra si spet ti kriv, tudi če si je prišel kaj "sposodit".
Prav tako mislim, da sem zasledil, da so kmetje že imeli težave, če je koga ruknil električni pastir. Preveri na kakem kmetijskem forumu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nastavi fotoaparate ki se prozijo ob premiku v kadru. Take imajo npr lovci . Sem ga imel priliko testirat in ni slabo. Je pa drago.

A to je tak fotic k je bilo na TV ki je posnel medveda v hosti in kater jo ta fotic potem razbil? Kaksne pa so to cene in kako se sploh imenuje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Fotkic je baje okoli 300 evrov, naredil smo nekaj fotk zvecer na dvoriscu. Fotko ti lahko poslje po mms na gsm. Za vec info pa bi moral vprasat bratranca od moje, ki ga ima.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
, psa si lahko nabaviš, vendar, če bo koga ugriznil in bo ograja nižja od 1,8 metra si spet ti kriv, tudi če si je prišel kaj "sposodit".
.

Pa to resno? Ker ne poznam zakonodaje in me res zanima.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:Pa to resno? Ker ne poznam zakonodaje in me res zanima.
ZZZiv-UPB2, 12. člen:
Citat:
Skrbniki nevarnih psov morajo zagotoviti fizično varstvo psov na enega izmed naslednjih načinov:
– da so psi na povodcu in opremljeni z nagobčnikom,
– da so zaprti v pesjaku ali objektu,
– da so v ograjenem prostoru z ograjo, visoko najmanj 1,8 m, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.
5. člen
Citat:
23. Nevaren pes je pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo:
– službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;
– psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.
Ne poznam sodne prakse, ampak po mojem imaš sranje, če je pes ugriznil človeka in je bil za ograjo, ki je nižja od 1,8. metra.

Nazadnje urejeno: