Elektrika in Plin = 24 evrov/mesec!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Pa še ena "cvetka" za tiste ki jim je vseeno
grims-1.gif

T2 setupbox amino v standby-u "papa" 4w - izmerjeno.
Potemtakem naj bi puščal kar v standby-u 24h?
ne-ne-1.gif

Lp.

3€ na leto ... Na drugi strani pa x sekund, da se zalaufa z nule.
Moj set-top box je kal lepo ves čas na standby.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glede na to, da je pavšal, je kar dosti.
evil.gif

Ali pa ne; sam sem leta nazaj za gradbeni priključek plačeval po 25€/mesec, pa nisem porabil nobene kWh-recimo pozimi, ko je gradnja stala.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... lepota pavšala, ko pride pa poračun, pa osebni bankrot
crazy1.gif

...kolega je plačeval pavšal ~20€ elektrike. Staromeščanska stavba, gretje 70m2 flata na el. radiatorje. Po cca treh letih pride poračun, nekaj čez 3 jurje€
shocked-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.849
2.630
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Hecno, da nihče očitno niti ni pogledal računa
grin1.gif

zgoraj se lepo vidi, da je bil elektro priključek očitno izklopljen cel mesec (če je sploh pravi odčitek), ker je za 3kWh prišel račun 12€. Torej, 11,8€ dajatev in 0,2€ elektrike
tongue-1.gif

(to ni dovolj niti za normalen hladilnik)
p.s.: če vsak dan polneš telefon, to znese 0,2kWh na mesec, oziroma, manj kot 1c.
ODISEJ ČASTIM! Povej lokacijo in izberi
smile-1.gif
obzirno.
ja namen je bil pokazat, kaj vse se plačuje. to sem delal pred večerjo in tako izpustil najpomembnejši podatek: stanovanje se 3 mesec ne uporablja!
in potem preberem ta cenjeni odgovor. Hvala. tega ne najdem niti toliko krat kolikor imam prstov na srednji nogi.
še enkrat: stanovanje je prazno, ni TV, ni hladilnika, sam .. še sam ne vem kaj skoz gori. pri plinu samo tisti majhni plamenček
sami pavšali in prispevki. 12€ za nič.
eni ste omenili račun 30€ in od tega imate 50% prispevkov. pri meni nekatere postavke na koncu tvorijo nič, ker je zaokroženo, drugače pa ima vsaka postavka vrednost.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Če še niste pogruntal imamo dražje stroške kot npr. New York ali pa Los Angeles, ali pa London in Paris in še veliko drugih mest.
Razlog je enostaven, davki in prispevki. Enako kot gorivo, brez davkov in prispevkov in trošarin bi bil poceni, tako pa ni.

Utilities (Monthly), Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment:
Ljubljana: 208.21 €
New York: 105.21 €
LA: 91.79 €
London: 178.99 €
Paris: 204.36 €
Dunaj: 147.55 €

Vir: http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

A to dejansko drži? Ker jaz imam za HIŠO stroškov 50 eur za elektriko, 9 za komunalo in 10 za vodo. Sam ne v LJ:)

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Če še niste pogruntal imamo dražje stroške kot npr. New York ali pa Los Angeles, ali pa London in Paris in še veliko drugih mest.
Razlog je enostaven, davki in prispevki. Enako kot gorivo, brez davkov in prispevkov in trošarin bi bil poceni, tako pa ni.

Utilities (Monthly), Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment:
Ljubljana: 208.21 €
New York: 105.21 €
LA: 91.79 €
London: 178.99 €
Paris: 204.36 €
Dunaj: 147.55 €

Vir: http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

A to dejansko drži? Ker jaz imam za HIŠO stroškov 50 eur za elektriko, 9 za komunalo in 10 za vodo. Sam ne v LJ:)

Držijo. To je pač povprečje, eni majo več drugi manj ane. In kot piše gor je to približen podatek za 85 m2 stanovanje, se pravi ne hiša.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Cbb ima dobro ga župana (komunala pa voda) ali pa se malo umiva. Voda in komunala 2x visja kot pri njem.
Poraba vode 3/4 kubika dnevno (povprečje letno)

I

Izbrisan uporabnik 3287

voda 10 eur? potem meni nekje spusca... vsaj 50 eur na mesec. elektrika cca 50 eur. pa ne bi se sel pavsala.... najvecji feler... najprej na izi, potem pa po buci

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dunaj niti pod slučajno. V spalnem naselju (bolj obrobje Dunaja) so stroški stanovanja cca 350€/mesec, brez interneta in telefona. Preverjeno.
Za NY, Brooklyn, pa tudi hitro dobim podatke... Iz prve roke.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Dunaj niti pod slučajno. V spalnem naselju (bolj obrobje Dunaja) so stroški stanovanja cca 350€/mesec, brez interneta in telefona. Preverjeno.

To so podatki, ki jih ljudje sami vnašajo notri in se naredi povprečje, zdaj ti hočeš iz enega primera povlečt statistiko na vse, kar pač ne deluje. Tud v Ljubljani imaš ljudi ki plačujejo 50€ stroškov, pa najbrž tud ljudi ki plačujejo 300+€, če so v kakšen luksuznem naselju.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Davek na nepremicnino si pozabu. Ogrevas se ne.

Kopas se pa na dezevnico.

Čaki, ne razumem. Davka na nepremičnino še nisem nikoli plačal. A ti si ga? Kopam se sam res ne, se pa otroci in žena, meni odgovarja tuš. Grejem se na toplotno črpalko. Račun za elektriko je zdajle že lep čas tak kot je, pozimi, tiste tri ali pa štiri mesece pa je recimo 70 eur več...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Drži, enako velja tudi za ostala avstrijska mesta. Cca. Za 75 m2 cca. 400 EUR all-in stroškov (ogrevanje, elektrika, stroški upravljanja, zavarovanje, komunala, rezervni sklad, kabelski trojček, "rtv" naročnina). Na podeželju pa verjamem, da zna biti cenejše (komunala in stroški upravljanja).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Citat:
Za 75 m2 cca. 400 EUR all-in stroškov (ogrevanje, elektrika, stroški upravljanja, zavarovanje, komunala, rezervni sklad, kabelski trojček, "rtv" naročnina)

Ti si upošteval večji obseg stroškov kot pa so zajeti v tisti mednarodni anketi.
cbb: večina občin v tem obdobju pošilja NUSZ.
hitro dobiš slab €/m2 .

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vode imam v povprečju 15m3 mesečno, za kar z vsemi prispevki plačamcca 50€. Sama voda je od tega 10€, ostalo so prispevki, takse, kanalščina, čiščenje meteornih voda...
Elektrika sem tam tam, tudi ista izkušnja.