Stare gare kurijo. Razni polnilci za telefone pa ne, če ni priklopljen porabnik. Enostaven test: če je hladen ne kuri elektrike, če je topel/vroč pa kuri.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ko je poloznica 3mestna cifra vsaj nekateri začnejo razmisljati o kaksnem evru prihranka.
Nek star radio ki ga poslusam redko v standby pozge enako kot na on. Ga naj pustim v standby?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In iz kakšnega razloga je dobro, da rabiš več elektrike, kot jo dejansko potrebuješ?
Čestitke za tako nizek mesečni račun. Sam sem tam okrog 30 EUR za štiričlansko družino, pa imamo kar lepo urejeno optimizacijo porabe elektrike.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ker uničevanje aparatov s hard reseti, puljenji štekarjev ipd ni vredno tistih par centov prihranka. Aparati so narejeni za standby že odkar je bil izumljen.
Moj mesečni elektro račun znaša 23 evrov, od tega je same elektrike manj kot 6 evrov.
Čisto korekten odgovor in ga spoštujem.Citat:
Uporabnik alfabet pravi:Kot je že Keber napisal, in ker se mi za ~30 centov razlike na mesec po pravici ne da ukvarjati s tem. Zdi se mi tudi trapasto, da bi se šel ekstremne varčevalne ukrepe za skoraj ničen prihranek.
Zanimiva primerjava... Ni kaj dodati.Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Če še niste pogruntal imamo dražje stroške kot npr. New York ali pa Los Angeles, ali pa London in Paris in še veliko drugih mest.
Razlog je enostaven, davki in prispevki. Enako kot gorivo, brez davkov in prispevkov in trošarin bi bil poceni, tako pa ni.
Utilities (Monthly), Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment:
Ljubljana: 208.21 €
New York: 105.21 €
LA: 91.79 €
London: 178.99 €
Paris: 204.36 €
Dunaj: 147.55 €
Vir: http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Če še niste pogruntal imamo dražje stroške kot npr. New York ali pa Los Angeles, ali pa London in Paris in še veliko drugih mest.
Razlog je enostaven, davki in prispevki. Enako kot gorivo, brez davkov in prispevkov in trošarin bi bil poceni, tako pa ni.
Utilities (Monthly), Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kot recimo ''donacije'', prenosi denarja preko nekaj podjetij do privat računa v Lichtensteinu, itd.. A ne?Citat:
Uporabnik kripo pravi:In pol se najde nekdo, ki mu to ni všeč, a ne pomisli, da je vmes še vsa logistika in da ta razlika ni profit, pač pa vse drugo.
Udobje. Jaz ima vse polnilce za telefone, tablice ipd v vtiæni ci za omarico, gor so le kabli ... So pač not, mi je udobje in urejenost vredno več kot cent ali dva ...Citat:
Uporabnik mtl pravi:
In iz kakšnega razloga je dobro, da rabiš več elektrike, kot jo dejansko potrebuješ?