jurga: ne vem če govoriva o isti zadevi... vrtavkasta brana ni isto kot freza... drugače pa jaz frezam dosti vrtičkov, takrat ko je freza zapeta za lastne potrebe potegnem še tistim ki me poprosijo... je pa 2m širine...
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Aja jaz sem freze privlekel v temo. Jaz imam boljšo rešitev, sploh kidam ne, ga samo pobere.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jurga: ne vem če govoriva o isti zadevi... vrtavkasta brana ni isto kot freza... drugače pa jaz frezam dosti vrtičkov, takrat ko je freza zapeta za lastne potrebe potegnem še tistim ki me poprosijo... je pa 2m širine...
Uporabljam podoben električni prekopalnik že tam 3...4 leta pa vsako leto jem solato, krompir, korenje, špinačo, kumare... iz svojega vrta. Namesto, da bi me celo pomlad zaradi štihanja vrta štihalo v hrbtu sedaj v 1/10 časa (katerega sem nekoč porabil za štihanje) prekopljem gredo in se nato 9/10 časa nagrajujem s pivom, za dobro opravljeno deloCitat:
Uporabnik jello pravi:
Štihal s tem ne boš, pa tudi s kakšnim drugim električnim ne, lahko pa z njim zrahljaš zemljo. Jeseni na roke prekopat in gnoj vštihat, spomladi preden narediš grede pa s temle čez letiš. Skratka, tole je bolj nadomestek železnih grabelj kot lopate za štihat.
Tudi delo s prekopalnikom ne poteka brez naporov. Namesto gibov prepogibanja in dvigovanja lopate moraš pri prekopalniku uporabljati več vrst gibov (dvigovanje, vleka...). Praktično si rešen le prepogibanja, katero te tudi najbolj utrudi. Pri dvigovanju (prestavljanju) mogoče dvigaš celo nekaj vrtu več a to ne delaš tako pogosto (manj kot je trajnic in rož v vrtu, redkeje ga dviguješCitat:
Uporabnik brane_new pravi:
Prekopavanje, štihanje, lopatenje je rekreacija.
pripomočke razumem kot: gremo na sprehod z avtom
Kaj pa dolžina kabla? Koliko je to W?
Bencinski je dober, če v bližini nimaš elektrike ali če imaš za obdelati večjo površino (100+ m2). Prednost električnega je, da nimaš problemov z: gorivom, oljem, vžiganjem, smradom... in slabost, da moraš vseskozi paziti na električni kabel.Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kakšna pa je kaj teža teh električnih prekopalnikov? Ker meni se prednost bencinskega motorja zdi ravno v tem, da je težak in se lažje zakoplje v zemljo. Sploh kjer je zemlja malo bolj zbita, ker namen prekopalnika ni ta, da ti ti vrhnjo plast 3cm malo rahlja.