Električni prekopalnik

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Študiram o nakupu enega električnega prekopalnika z vrtiček (manj ko 10m2).
Ima kdo kakšnj izkušnj s le-temi, keri fajn globoko koplje, kolko W rabi? Pa kje se ga kupi?

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A na 10m2 sploh pridelaš za 70€ zelenjave, po prodajnih cenah na višku sezone?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Verjetno ne, je pa domača pridelava.
cheer.gif

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
467716-post_slo.gif

Domače domače
cheer.gif
. Drugače pač v 2letih prideš na pozitivno nulo.

Ja, sm gledal totega v Lidlu, sam nevem, če bi bilo 710W dosti za kr zbito zemljo. Pa 18cm globine mi je mal malo. Zato pa sprašujem, če ma kdo kakšne izkušnje?
Sem še nekaj gledal mašince z 1300W pa 20+cm. Pač pridejo 2x dražje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ravno včeraj je tak za 70€ prekopal naš vrt, nekako 50 morda 60 m2.
Uporabljamo ga že tretje leto in ni bilo nobenih problemov.
Res je, da se teh 18cm sliši malo, vendar prav veliko več tudi z lopato ne 'štihaš', mašinca pa se poleg osnovne globine včasih kar malo 'zakoplje' tudi globlje. In še to - 710W pri vseh prenosih je precejšnja moč in kakšnega ustavljanja niti ni čutiti.
Skratka - ni mi žal niti centa od tistih 70 €.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tele zadeve za 1x letno uporabit bi si lahko malce med seboj sposojali, ampak očitno ste precej v žlahti s kmeti, ki morajo meti vsak svoj traktor z vsemi priključki.
wink-1.gif

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Sj do zdaj smo si sposojal od soseda, sam pa je ze star, pa se bojim, da ga nena rukne.
hysterical-1.gif
Pol pa na roke..
Vcasih je pa tut fajn ke svojga met, če tisto zaj.. pač zaj... Verjamem, da ti tvoje ženske nena rad posojaš
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vidiš idejo, daj ženski motiko v roke pa naj gre okopavat. Prihranjenih 70€ lahko vložiš v par palet piva. :D

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Eni pač delamo-jo tudi z glavo ne samo z rokami.....zadeva je zanimiva, samo ko na vrtu nimamo elektrike....pač ne bomo ''babe'' bomo na roke..... (((:)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
10m2 in rabiš mašino? Če bi res delali tudi z glavo, bi ugotovili, da je štihanje tako velikega polja odlično za kardio-vaskularni sistem in da bi s tem lahko naredil še nekaj več za svoje telo.
A je ta vrtiček skrit, ker meni bi bilo nerodno, če bi me kdo videl po polju velikosti kabineta s frezo letat.

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
10m2 in rabiš mašino? Če bi res delali tudi z glavo, bi ugotovili, da je štihanje tako velikega polja odlično za kardio-vaskularni sistem in da bi s tem lahko naredil še nekaj več za svoje telo.
A je ta vrtiček skrit, ker meni bi bilo nerodno, če bi me kdo videl po polju velikosti kabineta s frezo letat.

Saj jaz nikjer nisem omenil velikosti.....ali?....mogoče nekateri drugače skrbijo za svoje telo.....to je isto kot bi rekel, da zaradi ene ali par lukenj v steno ne potrebuješ električnega vrtalnika, raje izvrtaš luknjo z onim ko je imel ''ročni kurbl'' saj tako nekaj narediš za svoje telo.....vsak pač ima svoje veselje..... ((:)

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pa za hrbet je tud super štihat ja. Zakaj bi se mučil in parkrat bolj dolgo delal, če ni treba.
Video od lidlovega:
LIDL kultivator

Pa na youtube je tud dost teh posnetkov. Men zgleda mal prelahek, ga kar premetava po zraku, vprašanje kako se obnese v mal bolj trdi zemlji.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Se strinjam z NeMeBasat, raj s prekopalnikom prej zmiksam+apno+gnojilo.
Pol pa ko je lepo vreme, pa raje grem na teren v naravo, da dejansko kaj vidim, ne pa da zarad srca 2 uri štiham pa gledam v tla
cheer.gif

Za imidž pa mi nikol ni šlo, tak da mi čisto vseeno, če 2kvadrata predrmam s prekopalnikom
evil.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ala,si pameten,svaka ti čast .Nič si nebi kupil samo sposojal ko pa crkne ti nič kriv.Zato je bolje imeti svoje orodje če si kak vrtičkar.Tudi posojajo te mašine plačaš in si doma narediš,drugače pa štihaj na roko.
bonk.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Študiram o nakupu enega električnega prekopalnika z vrtiček (manj ko 10m2).
Ima kdo kakšnj izkušnj s le-temi, keri fajn globoko koplje, kolko W rabi? Pa kje se ga kupi?

LP

ti samo kupi
grims-1.gif
dela to dobro za tako kvadraturo .

pozdrav.gif