Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
U pišuka, tole je pa že resna vsota![]()
Daj ko boš kuhal, malo poštopaj pa objavi, koliko časa greješ vodo do masha, pa koliko časa do boila, pa če boš (valda boš) meril, koliko kWh/l piva porabiš![]()
Moja varianta s 50l piskrom, ravno danes sem delal kalibracijo, ker sem vgradil nov grelec (prej sem imel isti sod postavljen na rinko s starega štedilnika). Sicer pa podoben koncept elektronike, tipalo, pumpa, grelec, PID krmilnik![]()
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
U pišuka, tole je pa že resna vsota![]()
Daj ko boš kuhal, malo poštopaj pa objavi, koliko časa greješ vodo do masha, pa koliko časa do boila, pa če boš (valda boš) meril, koliko kWh/l piva porabiš![]()
Moja varianta s 50l piskrom, ravno danes sem delal kalibracijo, ker sem vgradil nov grelec (prej sem imel isti sod postavljen na rinko s starega štedilnika). Sicer pa podoben koncept elektronike, tipalo, pumpa, grelec, PID krmilnik![]()
Men se pa ne zdi... 200 l pivovarna za 2500eu je ka.. ka., kapo dol![]()
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Koliko se ti pa grelec paca, ko kuhaš eno uro? Kako to sploh spucaš?
Katero pumpo uporabljaš?
Eno neumestno vprašanje: kaj pa če ni nule na voljo? Se pravi je samo štiripolna vtičnica (3 faze in ozemljitev)? Kako izvesti vezavo v tem primeru? Ali sploh ni opcije priklopiti grelce brez nule, in zraven ostati živ?Citat:
Uporabnik Zmikavt pravi:
4. Faze iz vtičnice gredo na FID, nula na grelce in zemlja na posode (oz. priključno ohišje grelca, priporočam te, ki jih ma brewpi)