Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
U pišuka, tole je pa že resna vsota
Daj ko boš kuhal, malo poštopaj pa objavi, koliko časa greješ vodo do masha, pa koliko časa do boila, pa če boš (valda boš) meril, koliko kWh/l piva porabiš
Moja varianta s 50l piskrom, ravno danes sem delal kalibracijo, ker sem vgradil nov grelec (prej sem imel isti sod postavljen na rinko s starega štedilnika). Sicer pa podoben koncept elektronike, tipalo, pumpa, grelec, PID krmilnik
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
U pišuka, tole je pa že resna vsota
Daj ko boš kuhal, malo poštopaj pa objavi, koliko časa greješ vodo do masha, pa koliko časa do boila, pa če boš (valda boš) meril, koliko kWh/l piva porabiš
Moja varianta s 50l piskrom, ravno danes sem delal kalibracijo, ker sem vgradil nov grelec (prej sem imel isti sod postavljen na rinko s starega štedilnika). Sicer pa podoben koncept elektronike, tipalo, pumpa, grelec, PID krmilnik
Men se pa ne zdi... 200 l pivovarna za 2500eu je ka.. ka., kapo dol
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Koliko se ti pa grelec paca, ko kuhaš eno uro? Kako to sploh spucaš?
Katero pumpo uporabljaš?
Eno neumestno vprašanje: kaj pa če ni nule na voljo? Se pravi je samo štiripolna vtičnica (3 faze in ozemljitev)? Kako izvesti vezavo v tem primeru? Ali sploh ni opcije priklopiti grelce brez nule, in zraven ostati živ?Citat:
Uporabnik Zmikavt pravi:
4. Faze iz vtičnice gredo na FID, nula na grelce in zemlja na posode (oz. priključno ohišje grelca, priporočam te, ki jih ma brewpi)