električna akku nitkarica, kako dolgo deluje

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
kupujem omenjeno zadevo, pa vprašujem lastnike, kako dolgo so zmožne delati?
Gledam pa nitkarice z 1,5Ah, z dvojno nitko, ne plastičnimi nožki)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Verjetno odvisno od baterije? Jaz imam enojno nitkarico s pomojem tole baterijo (Ryobi BPP 1817M, ampak je črne barve, edini podatek na njej je 18V). Stara je cca 5 let in zdrži kakih 15min. Potem se sicer še vrti, ampak je moč občutno manjša in ne reže več ok. Oz. se v kaki močnejši travi ustavi. Kako je bilo sprva se niti ne spomnim, je relativno malo v uporabi.

Specifikacij nitkarice ne poznam, je v garaži, baterija pa v omari, zato sem z nje lahko prepisal oznake.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
ok, hvala obema, očitno ostajam na bencinu
frown-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
ok, hvala obema, očitno ostajam na bencinu
frown-1.gif

Tudi sam sem začel gledat za baterijskimi zadevami, pa ni nikjer omenjenega trajanja baterije... Sedajle imam sicer eno čip električno, pa se mi ne da veno vleč kabla po celem parkplacu... Če bi zdržalo pol ure bi še nekako šel v nakup.

katere si pa ti gledal?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Imam Makitino zadevo - DUR182LZ - na eno baterijo, 18V, 4.0 Ah in deluje kar nekaj časa. Nisem se še štopal in ni primerljiva z bencinskimi sestrami, a zadeva deluje. Imam dve bateriji, tako da ju zamenjam, ko zmanjka energije.
Za okoli hiše več kot odlična, za kaj resnejšega pa samo bencinska.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
saj, tudi sam sem pomislil na več baterij, ampak na določenih predelih na vikendu imam močne šope trave, pa ne vem če bi to šlo skozi....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mam bencinsko sam bi vseeno raje kabel vlačil. 15min je premalo, sploh če v tem primeru trpi še moč.

Katero pa je za vzet na kabel?

Totimato

Zelenc'
27. okt 2013
18
0
1
Jaz imam el. nitkarco, na njej je bila baterija 13,8V. Po dveh letih je baterija crknila in sem vzel kabel, 12V akumulator iz UPSja, ga dal v torbico (preko ramena) in priklopil na silkarco.

Delam lahko vsaj 35 min, preden opazim pešanje moči. Čisto dovolj zame, pa še 220 kabla ne rabim vlačit za sabo.

Totimato

Zelenc'
27. okt 2013
18
0
1
Pa tistega malega, od UPSa za računalnik.
Nekaj takšnega je: akumulator
Ne vem, če je točno ta, če te natančno zanima, bom doma pogledal.
Obstajajo tudi 13,8V akumulatorji, takšen bi sigurno bil boljši, jaz sem pač tega imel že doma.

Za visoko travo, hja, moja silkarca izgleda bolj žgoljavo, tako da moj "ja" jemlji z rezervo. Jaz kosim robove in okoli dreves, pač tam kjer je s kolisnico sitno. Najvišjo najdem na zunanji strani ograje in jo pokosim. Ko pridem do visoke ali zelo goste trave, grem počasneje, pustim da silk reže centimeter po centimeter... Sigurno je bencinska boljša.

Sem pa že nabavil drugačen silk - trikoten in ta bi naj precej bolje rezal pri manjši moči, kot pa, ki ga imam sedaj - okrogel. Ampak še nisem menjal, ker bom najprej porabil tega. Ne gre tako slabo, da bi se mi ljubilo menjavati na lepe oči.