Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.101
6.288
113
blizu močvirne prestolnice
Jernej, kako pa kaj razni Nekrepi? Sram te je lahko da v svojem sovraštvu do krščanske vere tako pišeš, no ja pri takih se ve kam spadajo, ko vas musliji dobijo takrat se bojte kajti za muslije ste ateisti večje zlo kolt Kristjani!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.624
113
Ce je to visek argumentacije ki jo premores v tej debati bom zacel razmisljati o tem da govoris iz prve roke.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Simbolizem ni ravno tvoja vrlina, kaj?
Si morda kdaj pomislil, da je tudi vera simbolizem in imaš z njim probleme ti, ne jaz?

A ne, to pa ne... Hipokratova prisega JE simbolizem, ker si jo ti dal skozi, vera pa ne more biti. Bravo!

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
KSZ

Možakarji mal ste zašli (spet). Ej a ni vseen a je ta model pripadnik alkaide al pa RKC? Meni ni jasno, da se je model zjutri zbudu in si reku, hej a ne bi bilo dons zabavno eno bombo podstavt pa ene 100 mulčkov na drug svet spravit. Mislim, če bi alter doktor raje napisal simptome, ki vodijo do takih jutranjih odločitev, bi bil večji prispevek k tej temi kot če se preganja s celim alterjem kdo ma dr in kdo ne.
smirk-1.gif

Howk
majč

P.S. Mene je dobesedno model šokiru, glede na razmere na severu se sprašujem, če se ne bo en dan v Lj en norc zbudu z istimi željami.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jernej, kako pa kaj razni Nekrepi? Sram te je lahko da v svojem sovraštvu do krščanske vere tako pišeš, no ja pri takih se ve kam spadajo, ko vas musliji dobijo takrat se bojte kajti za muslije ste ateisti večje zlo kolt Kristjani!

V bistvu bi se ti moral vprašati kakšne veroizpovedi sta bila zdravnika
smile-1.gif

Sicer pa vsak dela napake, tudi zdravniki, ta smrt je pač bila tako odmevna.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Možakarji mal ste zašli (spet).
Bravo, Maja! Hvala.
smile-1.gif
Zašli smo pa konkretno, ne samo malo - predvsem zaradi tega, ker je naenkrat vera vsega kriva. Se bojim, da ni tako simple.

Citat:
glede na razmere na severu se sprašujem, če se ne bo en dan v Lj en norc zbudu z istimi željami.
Ravno zaradi tega zadeva ni tako nedolžna, kot se zdi in bi bilo dobro izvedeti, na kaj je treba biti pozoren, da se to res ne ponovi pri nas.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.624
113
Citat:
KSZ

Možakarji mal ste zašli (spet). Ej a ni vseen a je ta model pripadnik alkaide al pa RKC? Meni ni jasno, da se je model zjutri zbudu in si reku, hej a ne bi bilo dons zabavno eno bombo podstavt pa ene 100 mulčkov na drug svet spravit. Mislim, če bi alter doktor raje napisal simptome, ki vodijo do takih jutranjih odločitev, bi bil večji prispevek k tej temi kot če se preganja s celim alterjem kdo ma dr in kdo ne.
smirk-1.gif

Howk
majč

P.S. Mene je dobesedno model šokiru, glede na razmere na severu se sprašujem, če se ne bo en dan v Lj en norc zbudu z istimi željami.

Obstajajo določeni indici da je kak norec z idejo to narediti pri nas. Problem je kako ga prepoznati ko se bo odlocil za dan D

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi: Problem je kako ga prepoznati

To tud mene zanima. Predvsem pa me zanima, kako bi reagirala naša policija, če bi prišel prijavit enga norca. Kot vidmo, se pri nas nikol nič ne zgodi, kar pomeni ....
uf-1.gif

majč

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Ravno ko mi je kapnilo, da bi bilo pa kar fajn, da se na to temo ti oglasiš, vidim tvoj post. Dober timing.
smile-1.gif

Glede indicev oz. preventive: ta je težka pomoje. Lahko spremljaš njegove javne objave in morebitne napovedi, kaj namerava storiti, ampak kako vedeti, a misli resno in predvsem, kako ga imeti 24/7 na očeh, da tega tudi dejansko ne izvede? Kar na podlagi posrednih indicev se mu menda ne dodeli čuvaja za vrat...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
jaz pa sem bil in je kto kaže to bila izredno majhna kasarna, najbrž najmanjša na svetu. Pa pojdimo nazaj na bombaša oziroma strelca

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.624
113
Ma ne tema je ponovno polna nekih ideoloških prepucavanj. Moje mnenje je, da so takih dejanj sposobni le in samo radikalci. In ta norvežan je dokaz,da radikalcev nima le muslimanska vera ampak tudi ostale zahodnemu svetu bolj sprejemljive religije. Ampak jaz tega ne pripisujem religiji ampak človeški omejenosti. In prepoved religij tega problema ne bi rešila. pač ne bi bilo religije, bi pa nekdo nekemu takemu omejencu rekel da ce se razstreli bo pa boljsi svet in bi se razstrelil. Nekdo ki ima pospravljeno podstresje je lahko veren pa bo cisto normalno funkcioniral v druzbi kot ostali ljudje ki se imajo za ateiste.

Kar pa se tiče mojega prvega posta tu - če bi vedeli kdo to je, bi bila stvar precej lahka.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Če te prav razumem - če bi npr. nekdo na osebnem FB profilu objavljal reciva temu nenavadne zadeve, bi bila zadeva z vidika preventive pokrita?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:

Verjetno to lahko podkrepiš s kakšnim linkom? Kdaj in kje sem pljuval po ateistih? Kdaj in kje sem pljuval po pripadnikih drugih ver? Daj en link, kjer po tvojem mnenju izražam podcenjujoč odnos.

ne sprenevedaj se, ker dobro ves kako je na stvari. se mi ne ljubi iskat trenutno. kogar bo zanimalo, bo nasu. naju lahko oba preveri.

Citat:

Tega nikjer ne trdim. Ti trdiš, da "napadam drugačna stalčišča" pa tega ne moreš dokazati.

moj odgovor je enak prejsnjemu
evil.gif

Citat:

In kje ti jaz kaj pridigam? Kje in kdaj sem te kakorkoli žele spreobrniti? Imaš vso pravico do svojega odnosa do Jezusa, Boga itd. Tiga ti ne oporekam, niti se iz tega ne norčujem. Ti si tisti, ki se norčuješ iz moje vere, kar je navsezadnje zopet tvoja pravica. Zadeva pa nastane problematična, ko začneš trditi, da verniki nismo zdravorazumske osebe, da ne moremo biti relevantni sogovorniki in nam vnaprej jemlješ pravico do lastnega stališča.
Sedaj namesto "verniki" vstavi "homoseksualci", "Judje", "čifurji", "osebe z joškami v avatarju" in morda boš spoznal skrajnost in nestrpnost tovrstnih stališč.
Kljub tvojemu odnosu do verujočih ni nobenega razloga, da bi moral kdorkoli od verujočih biti soodgovoren za ravnanje včerajšnjega morilca samo zato, ker se je morilec oklical za vernika. Kaj pa igralci WOW-a, ali so oni tusi sokrivi?

wanna play rough? ok.

homoseksualci. so taksni po naravi, ker je to nekaj normalnega (sem preprican da je tvoja najljubsa verska organizacija strpna do njih in jih 100% podpira). z moje strani nobene nestrpnosti.

judje. so etnoreligiozna skupina oz. narod. med njimi so tudi ateisti. ostali verjamejo v jagodo. eni so manj, eni bolj orto. tisti bolj orto spadajo med isto kategorijo kot katolibani in muđaheđini. z moje strani delna nestrpnost, do teh orto.

æifur. pripadnik narodnosti oz. eticnih skupin katere izmed bivsih drzav yuge. nobene nestrpnosti.
æifur je lahko tud stanje duha. z moje strani nestrpnost, ker delajo samo pizdarije.

vernik. verjame da je zivljenje in prakticno vse okoli njega stvaritev in vodilo enorogega konja in njegova sina in svetega duha dobre vile. pa ceprav znanost pravi drugace. amen. podreja se arhaicni instituciji, ki v imenu enorogega konja laze, ubija, krade, posiljuje otroke, hlepi po oblasti in oznanja svojo lastno rasno in duhovno vecvrednost. samo delna strpnost, predvsem do tistih, ki v miru molijo zase in za druge , da jim je lazje v zivljenju. ti ne delajo nobene skode. ceprav koristi od molitve tud ne bo. do ostalih (ideoloskih) vernikov sem nestrpen.

nestrpnosti pa tud do teh verskih skupin ne bi imel, ce bi se brigali zase in ne bi vsiljevali svojih ideologij in nazorov, ki nimajo nobene veze z realnostjo oziroma znanstveno razlago. in mi gre na bruhanje, da razglasajo te svoje nazore kot edino Resnico in jo poizkusajo drugim podturit, v medijih, politiki in v ostalem javnem zivljenju in ce tega ne sprejemas, si takoj nestrpnez, neumnez ali pa komunist.

tako pa imam vso pravico trdit, da zame oseba, ki slepo verjame v vsemogocno bitje na nebu (enorogi konj) in tem nazadnjaskim vec tisoc let starim nazorom, preprosto ni in ne more bit kredibilna. lahko bi reku, da je taka oseba na ravni idiota, pa ne bom.

in ce bi bil na mojem mestu in gledal zadevo iz zdravorazumskega zornega kota , bi trdil enako.

joski v avantarju. btw, so ok.

Citat:

No, potem pa prosim na plano s povezavami med krščanstvom in včerajšnjo morijo.
na to vprasanje sem odgovoril uporabniku Triku, preberi si.

Citat:

To samo kaže, da govoriš o stvareh, ki jih popolnoma nič ne poznaš. Ne vsi vernike, ne kristjani, ne katoličani nismo monoliten blok, ki pustimo drugim, da misli namesto nas. Tvoji predsodki do verujočih so sicer lahko taki, vendar temu niti slučajno ni tako.

imas delno prav, ne poznam jih dovolj, ampak se vedno se mi zdi, da je tak odnos do vere povsem hipokritski, torej, verjamem samo, kar mi odgovarja v nekem trenutku. kakor veter piha.

unicorn_rainbowsmall.jpg

amen

tak, dovolj je bilo prepucavanja, v tej temi pisem se samo o tem skrajnezu in pokolu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.624
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Če te prav razumem - če bi npr. nekdo na osebnem FB profilu objavljal reciva temu nenavadne zadeve, bi bila zadeva z vidika preventive pokrita?

Govoriva o tem, da ko določene varnostne službe v sloveniji utemeljijo sum da nekdo načrtuje terorizem obstaja kar nekaj zakonskih in tudi neuradnih možnosti kako tega cloveka nadzirat in preprecit kako neumnost. Ko pa zberes dovolj dokazov pa odvzem prostosti in sodisce. Tu je problem, da pajacki ki imajo resen namen "ognjementa" v sloveniji definitivno obstajajo vendar je problem da se ne ve za vse kdo so, se manj pa se ve kdaj lahko udarijo. Ampak nima veze lej, ta tema je itak ze na nivoju rdeci vs. beli =)

Majci... ce mas kaj zanimivega na to temo lahko prijavis na svoji PP, na anonimni telefon polciije 080 1200 ce pa te je obojega strah/nerodno pa mi pac poslji PM

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
In že spet je treba ubogim na duhu pojasnjevati, da ta uboga ovčica skoraj zagotovo ni pripadnica rimokatoliške cerkve.
stupid-1.gif

MOssero tip se je rodil v družino v protestantski veri in nato prešel v katoliško, ker se mu je zdela protestantska cerkev preveč liberalna. Tko da nehi že težit da ne vemo da je bil katolik ok? Ker dejstvo je da je bil katolik in rasist. IN nehite si bruke delat. Najprej obtožit muslimane za brezveze potem pa hitr trdit da on ni katolik. Vedno znova se zmotite.

Če je to res, se posipam s pepelom. Tega še nikjer nisem zasledil, povsod je pisalo, da je kristjan, kar lahko pomeni karkoli.

kakor sem jaz razumel, je tip napisal, da je prostesant, da bi pa rad, da gre protestantizem v smer katolištva. Kakorkoli, gre za resno motenega človeka, pri katerem slejkoprej njegova motenost izbruhne na dan, vprašanje le, kaj bo sprožilec. Sreča v nesreči, če sploh smemo tako reči, je to, da so ga prijeli in da je deloval sam. Niti nočem si predstavljati, da bi bil na prostosti oziroma še huje, da bi akcijo izvedla cela skupina...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vprašaj Stresa, tudi on uporablja ta izraz. Gre pa seveda za militantnega, radikalnega katolika, kristjana.

Kar splošen izraz za takšnega verskega nestrpneža. Saj vidiš da je izpeljanka iz talibana, to pa menda veš...

In koliko je takih militantnežev in kaj počenjajo?
confused-1.gif
zadnjič so baje eno po gozdu pa grmovju skakali v nekih kao uniformah, samo baje da je šlo za nindže...a to je podobno?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.