Ekscem na lasišču

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Če imaš domače živali, preveri, da nisi slučajno fasal mikrosporije.

LP,

Milan

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz

za tele kožne bolezni so zelo dobre Istrske toplice. Tam uporabljajo za kopanje vodo, ki je naravnega izvora ter vsebuje visoke količine raznih mineralov, predvsem žvepla. Sicer smrdiš po žveplu ko
evil.gif
še par dni, pa če se 100X stuširaš..znebiš se pa določenih težav na koži..sprobano na lastni koži- od takrat se vsaj enkrat letno kopamo tam..

marburg81

Pripravnik
6. jan 2009
136
0
16
Jutri sem naročen pri osebenem zdravniku in bom videl kaj bor rekel.

Javim kaj je to in kaj mi bo predpisal Jernej je rekel, da sumi nekakšen dermatitis in, da se dobijo šamponi in kreme. Tile šamponi kaj kupiš so bol tak za tega VICHY sem pa slišal, da je kvaliteten. Bom videl kaj mi bo rekel zdravnik in mogoče kupim VICHY.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ksz

za tele kožne bolezni so zelo dobre Istrske toplice. Tam uporabljajo za kopanje vodo, ki je naravnega izvora ter vsebuje visoke količine raznih mineralov, predvsem žvepla. Sicer smrdiš po žveplu ko
evil.gif
še par dni, pa če se 100X stuširaš..znebiš se pa določenih težav na koži..sprobano na lastni koži- od takrat se vsaj enkrat letno kopamo tam..

Tole bi bilo verjetno v redu za garje zdravit
smile-1.gif
, ko je na bazi žvepla.

No, pa hec na stran. Če je luskavica, potem bi rekel da prej škodi. Včasih se je dobil "Sulfrin šampon", izdelovala ga je -mislim da- Ilirija Vedrog (nisem ziher), ki je kožo še bolj izsušil, do krvi.
Bil je pa tudi "Crisan šampon", modra flaška. Ta je pa zanesljivo bil od Ilirije Vedrog in je odlično pomagal pri luskavici v lasišču. Ko so ga nehali delati, enostavno ni bilo nadomestila, dolga leta. Morda bi bil sedaj Head&Shoulders - Mentol. Vendar zopet - odvisno od človeka do človeka.
Če je pa kakšen glivični ali bakterijski vzrok, bi pa žveplo skupaj s
evil.gif
po moje res pomagalo.