Ekscem na lasišču

marburg81

Pripravnik
6. jan 2009
136
0
16
mam ekscem na lasišču, ki je podoben prhljaju, kupčki prhljaja-krastice, mi priporočate kakšen šampon za umiljenje tega stanja...prosim

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če najdeš rešitev se priporočam - imam takšne eksceme že 8 let. Probal vse živo, bil pri zdravniku, spraševal v lekarni, spraševal frizerje...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Močno priporaočam dermatologa v Zdravilišču Laško. Sicer boš plačal a ti ne bo žal. Samo se žal ne spomnim priimka.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi Oronazol je bil v igri. Skoraj ni zadeve na tržišču, ki je nebi uporabil. Vse od Head&Shouders do nekega švicarskega losjona za 25€
tongue-1.gif

No sej pri meni ni tak hudo, se pojavi in spet odide... Zgleda pa imam to v rodu, babi ima eksceme na rokah že 50 let, pa noben dermatolog ni uspel ugotovit zakaj se ji pojavlja in kako ga odstranit.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik marburg81 pravi:
mam ekscem na lasišču, ki je podoben prhljaju, kupčki prhljaja-krastice, mi priporočate kakšen šampon za umiljenje tega stanja...prosim

Pozabi na H&S in ostale stvari, ki jih vidiš na televiziji. Baje velja pravilo, da bolj kot se oglašuje, slabši je.

Sicer pa preverjeno deluje tole:
http://shrani.si/files/vichyslikayjdd.png

Edina slaba lastnost je ta, da smrdi.

Pomaga tudi Lorealov šampon proti prhljaju, v beli embalaži, vsebina je lepe zelene barve. Dobi se ga pa ne v trgovinah ali lekarnah, ampak samo v kakšnih frizerskih salonih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kako ti uspe v enem postu napisat nasprotje.

V prvem stavku trdiš - kar se oglašuje, slabše je. V zadnjem pa da je Loreal uredu.

pa link do slikce ne dela!

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Zelo verjetno imaš luskavico ( psoriaza). Poizkusi Head&Shoulders - Menthol, po dveh tednih bi moral biti opazen rezultat.

Pa prehrano urediti : mnogokrat npr.škoduje mleko ali čebula. (Jogurt je tudi mleko!). Odvisno od posameznika.

V bistvu si mora vsak posameznik najti svojo kombinacijo lajšanja težav.

LP

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ta mentholov je eden boljših ja, sem ga kar nekaj časa uporabljal. Najhuje je, ker ne moreš kar tako sprobavat šampon en za drugim, ampak ga moraš uporabljat nekaj časa in šele čez kake pol leta lahko vidiš razliko.

No trenutno uporabljam Fitoval, ni nič kaj boljše glede krast, edino lase imam bolj močne kot prej.

Drugače pa jem precej zdravo, veliko zelenjave in sadja .Jogurt pa 2x tedensko, mleka ne prenaša prebava najbolje, čebula pa je vsakodnevno v jedeh.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kako ti uspe v enem postu napisat nasprotje.

V prvem stavku trdiš - kar se oglašuje, slabše je. V zadnjem pa da je Loreal uredu.

pa link do slikce ne dela!

Niso vsi L'oreali isti, nekaterih stvari se v prosti prodaji ne da dobit (tudi barv - v trgovini so zanič, v frizerskih salonih pa vrhunske).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Niso vsi L'oreali isti, nekaterih stvari se v prosti prodaji ne da dobit (tudi barv - v trgovini so zanič, v frizerskih salonih pa vrhunske).

Res je. Obstajata dve liniji: Loreal, ki jo dobiš v Intersparih in Loreal Professionnel, ki je v Intersparih ne dobiš
wink-1.gif

marburg81

Pripravnik
6. jan 2009
136
0
16
Ja samo jaz nimam to vedno se pojavi in izgine sedaj sem kontaktiral z Jernejem in mu poslal sliko kako izgleda in je ugotovil, da gre za seboroični dermatitis. Jutri grem do osebnega zdravnika, ker se mi to že vleče več let pride in gre. Sedaj se je pojavilo malo v močnejši obliki. Obstajajo kreme za tole zadevo Flucet gel ampak je samo na recept. In bojda imajo te kreme stranske učinke in priporočajo omejeno uporabo teh krem. Je pa res, da se v redkih primerih popolnoma, da odpravit z redno terapijo drugače se pa to zdravi celo živlenje pač mažeš z kremo prizadeti del lasišča. Lahko se pojvi tudi na obrvih luščenje kože in na bradi.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Pri luskavici je tako, da pride in gre. Ponavadi se pojavi oziroma je bolj izrazito v zimskih mesecih, ko je človek manj izpostavljen soncu in je pretežno notri. V bistvu vpliva ogromno dejavnikov, od prehrane, vremena, vse sorte..najbolj pomemben je pa stres. Bolj se sekiraš, slabše je. Tako da kot prvo bi jaz to urihtal stres, če imaš stresno obdobje. Je pa tako, da najbolj izrazita je luskavica od ene 18-30 leta, ko ima človek kup problemov in stresov - od nakupa stanovanja, šole, morebitni otroci, služba itd.. potem pa naj bi se umirilo, ko si enkrat stabiliziran in navajen na otroke, službo itd... aja, pa tudi alkohol je močan dejavnik - ampak tukaj je pa hakelc - recimo da greš ven z družbo, ostali ga pijejo ti pa na sokcu in gledaš kako se uni zabavajo, ti se pa na nek način frustiraš - posledica stres - spet ni dobro, v tem primeru je bolje nekaj spiti, manjše zlo. Temu bi jaz rekel družabno pitje, ne zdej, da si moraš zvečer pred TVjem odpret flašo viskija in vse eksnt.
smile-1.gif
JA, pa cigarete tudi kaj veliko ne pripomorejo - če ne drugega, si živčen, ker trenutno nimaš cigaret in posledično se zopet pojavi stres.

S tem je pač treba živeti, pozdraviti se baje ne da, se pa da zadevo omiliti. Pomaga veliko sonca in še enkrat sonca - greš za 14dni nekam in se pržiš. Kakšen UV glavniki (draga zadeva, ene 400€), ali pa kakšna mazila oziroma losjoni, ala Diprosalic (ostalih se ne spomnim zdele iz glave) - to ti seveda predpiše osebni zdravnik, oziroma dermatolog. So pa ta mazila dosti agresivna, mislim da ti celo malo tanjšajo povrhnjico (nisem prepričan, če je ravno povrhnjica, amapk en sloj "kože" ti tanjša), lahko pride do kakšnih izpuščajev, flekov, srbečice..

Ti imaš očitno lažjo obliko - če jo seveda imaš, lahko da je kaj drugega - in si v bistvu lahko vesel - nekateri imajo po celem telesu, rokah, nogah.. tisto je šele hudo. Ti v tvojem primeru bi pa moral majčkeno spremeniti način življenja, pri hrani paziti - mislim da so razni oreščki slaba stvar, pa svinjina.. kot je pa en zgoraj napisal, si v bistvu mora vsak sam sestavit jedilnik - je pa jeba, ker drugače kot z izločanjem različnih vrst hran ne gre in lahko to delaš celo življenje, preden ugotoviš, da ti v bistvu mleko škodi.

Kar se tiče šamponov... pri luskavici je tole bolj Pirova zmaga - primer - kupiš en zajeban šampon, si ga dva meseca utiraš v lase in luckavica recimo zgine. "Pozabil" pa si, da v tem obdobju so bile počitnice, veliko si bil na soncu, stres je bil minimalen, šola je na stranskem tiru, v službi ej lušno, ko nobenega ni, itd.... tako da, bi tudi brez šampona začasno premagal luskavico. Govorim na pamet, lahko pa da dejansko pomaga kakšen - ampak če bi, bi verjetno gor pisalo "zdravi luskavico" in bi bil prodajni hit.
wink-1.gif

Definitivno bi se pa jaz na tvojem mestu posvetoval z dermatologom.

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Vse kar je človek napisal je da ima nekaj na glavi kar se lušči in da so krastice, nič o trajanju, obliki.

Nato pa veleumi tukaj govorijo o psoriazi in terapiji.....

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
No ja, o trajanju je bilo govora, vsaj jaz sem to razbral in njegovega texta - očitno to lahko samo veleumi izluščimo.
wink-1.gif

Not the time, not the place - jaz sem samo podal svoje mnenje, če se gre za psoriazo - ubilo ga ne bo, če bo še to vedel, kaj misliš? "Preveč" znanja ponavadi ne škodi
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ni ravno tipično za psoriazo... poleg tega nima nobenih drugih znakov.

Po mojem je kaj bolj benignega... Ampak vsekakor zadeva za dermatologa.