Ekran počil sam od sebe

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Oče trdi, da mu je zvonil telefon, na ekranu pa je bil tema. Ko je s prstom tlesknil na ekran, je zadeva samo napokala. Se je že komu zgodilo kaj takega? Zadeva sigurno ne bo šla na garancijo. Bo tale zadeva ok, je menjava enostavna? Aliexpress

nokia.jpg

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
haha... tlesknil s kladvom?

menjava... kolega rad prišpara kakšen € in se je že parkrat sam lotil te menjave... jest sicer nisem bil zadovoljen s izdelkom, pri zadnjem pa tudi sam ni bil, ker mu je razpadlo vse skupaj...

Če nisi ful tehničen, se raje ne lotevaj tega... če bi bilo tako enostavno, bi vsi serviserji bili na zavodu... Pa tudi kvaliteta je vprašljiva glede na ceno...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Pomoje mu je tud kdaj prej padel na tla in je nato samo še popokalo. Bom naročil tole in probal zamenjat, za par € me ne bo kap.
smile-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Pri Lumiji 530 je menjava čist enostavno, naredi to sam. Najbolje še je, da daš 2€ zraven in dobiš tisto z delnim okvirjem. Če je šlo samo steklo, seveda. Če je šel cel ekran, je menjava še bolj enostavna. Edino, kar moraš paziti, je to, da ne dobiš prahu gor. Če pride do tega, zadevo rešiš s stisnjenim zrakom. Delaj pa čim manj po ekranu s cunjami in prsti, ker tu ni UV lepila, ki skrije veliko pomanjkljivosti. Če pustiš madež na lcdju, se bo ta videl.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če med steklom in touchom ne bo lepila po celi površini, bo notri prišel prah. pa še touch vprašanje kako bo delal.

Sem na enem samsungu S4 2x tako menjal. Na videz in na začetku vse super. Čez čas, pa je spodaj prišel prah, pa recimo za dolgi pritisk je bilo telefon potrebno malo "zvit".
Naslendjič se vrjetno ne bom več sam zajebaval.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.968
6.139
113
Zanimiv naslov... Ekran počil sam od sebe... Seveda, tudi krožniki na polici pokajo sami od sebe... Poltergaist? Ali kakšne druge temne sile...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ja, sem tudi jaz dojel, da me fotr "vlaga".
grin1.gif
Ma ne bom se zajebaval s tem, sem mislil, da je bolj enostavno, sploh pa telefon ni nekaj vreden.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če med steklom in touchom ne bo lepila po celi površini, bo notri prišel prah. pa še touch vprašanje kako bo delal.

Sem na enem samsungu S4 2x tako menjal. Na videz in na začetku vse super. Čez čas, pa je spodaj prišel prah, pa recimo za dolgi pritisk je bilo telefon potrebno malo "zvit".
Naslendjič se vrjetno ne bom več sam zajebaval.

Samsung in Lumia 520 je kot jabolka in hruska. Ekran od lumije tudi original nima nobenega uv lepila. Steklo je prilepljeno na okvir, ki se s sponkami prime ekrana. Ze stokrat menjano. Ne pocnite bedarij Z uv lepilom tule, ker je to low price telefon in bo lepilo prislo not v lcd, pa ga lahko vrzete stran. Ker robovi ne dihtajo 100%.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
405
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
poglej na youtube je zihr kakšen DIY
Točno tako. Sam sem že nekaj ekranov tako zamenjal, brez težav. Je pa res odvisno od telefona, kako je zapleteno. Če moraš zadevo rezat in limat, potem bi jaz dal križ čez menjavo. Večinoma pa gre precej enostavno, le kvalitetne mikro izvijače moraš imeti.

PS: Pa ne pozabit kaj donirat tistemu, ki je video objavil.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
@mtl: lahko navedeš kateri so šli brez težav in nad katerimi si naredil križ?

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Te lumije recimo so easy, tudi vecina starejsih telefonov. Medtem ko so ti novi poglavje zasr. Nimajo pokrovcka zadaj, treba dol trgat zadnje steklo itd. Pa lcdji pod steklom tanjsi kot 2 vizitki.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Kdo ve kako je z zamenjavo pri Samsung telefonih. Note konkretno. Sem gledal nekaj po YT in je zagledalo malo komplicirano.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Kateri Note? je komplicirano in ni. Odvisno, za kateri note gre. In seveda razlika, ali gre za steklo ali pa komplet ekran.

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Kateri Note? je komplicirano in ni. Odvisno, za kateri note gre. In seveda razlika, ali gre za steklo ali pa komplet ekran.

2