Ja ne vem, kaj te še zanima?
Da majo 30 - 90 evrov plače na mesec?
Da je 20 milijonov brezposelnih?
Če si v Egiptu nepismen (kar je manj kot 30 %), te dajo v vojsko za 3 leta, kjer te naučijo vsega (pisati, brati, računati...), če imaš narejeno strednjo šolo, greš v vojsko za 2 leti, s faksom pa za 1 leto. Malo zanimivosti.
Rusi. Hja no. Pri nas niso bili nadležni. Glede na to, da Egipčani ne govorijo najbolje angleško, sem bila prou vesela, da so nekateri govorili tekoče rusko. Tako sem izvedela ogromno stvari. Tudi napisi na trgovinah v centru mi nebi veliko pomenili (kdo pa zna arabsk), če nebi gor pisal rusko. Je blo pa res tko, da sem šla glih tako obdobje, k jih ni blo veliko in so jih še pričakovali. Tko, da ne vem.
Mogoče je mal nadležno, k te na plaži ves čas zamenjujejo z rusom. In potem kar govori in govori. Moj fant mu je 3x rekel, da ne zna rusko, pa še kar lapa. Sicer pa je dobro znat rusko tko ali tko. Meni v življnju prav pride.
Aha, še to: Če se odločiš, da greš v Safari s 4 kolesniki, je obvezna oprema: dolge hlače, dolga majca, zaprti čevlji, sončna očala. Ponekod mivka doseže tudi 70 stopinj in ni prijetno, ko ti jo ves čas meče tja v glavo in po nogah.
Cene..:
Izlet v Luxor 78 evrov/osebo ( s sabo keša ne rabiš, morda za kako extra vodo in spominek)
Izlet z ladjico Gifton otok 35 evrov/ osebo ( s sabo keša ne rabiš, morda za kako pivo na otoku - ni veliko časa)
Safari 53 evrov na osebo (nimaš kje zapravt
)
Podmornica ?? evrov (nimam pojma kaj in kako)
Še to. Res, da so njihove agencije poceni, vendar imajo zelo dobre zanke. Npr. greš na ladjico za otok Gifton. Vse ok, cel dan super, potem pa kao za nazaj crkne ladja in kapitan zbira prispevke, da druga ladja pride popravt. Pa taka jajca. Pregnani so full..
Sej bi napisala kok kaj stane, ampak če imaš all inclusive, dejansko ne veš sploh..
PAPIRUS: Originala ne boste dobili, tudi če vam 200 x reče da je original...sigurno ni
Dejstvo je, da originali stanejo cca 500 evrov. Bistvo pa je - kok blizu originala so. Slika mora biti gor narisana in ne potiskana.
Barantanje je obvezno.
Študentje - obvezno s sabo študentkse izkaznice. V dolini kraljev je nekaj popusta za Tutankamonovo grobnico itd..
Mi smo mel v sobi kuhalnik oziroma grelnik vode. Če mi je kaj žal, je to, da nisem vzela s sabo 1 vrečko barcafee kofeta. mmmm, bi blo fino
Tringlt: V sobah se pušča 2-3- egipčanske funte. Kak dan več, kak manj. Tako boste vsak dan dobili presenečenje v sobah.
AJa, brisač za na plažo načeloma ne rabite, ker jih dobite v hotelu. Edino tisti izlet z ladjico se je začel tako zgodaj, da se oddelek z brisačam še ni odprl
Mogoče kako rezervo.
Sonce je hinavski. Misliš, da te ni užgal, na koncu se tud prepognt ne morš. Jaz sem imela 30 faktor, pa sem rjava dam pršla (to je bl za ženske)
To je to. Če koga še kej zanima - ask me