Ebay aukcija

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Zdravo.
Zanima me koliko časa imaš na voljo, da plačaš izdelek, katerega si dobil na aukciji? Oziroma koliko časa te mora prodajalec počakati?

lp

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
http://pages.ebay.co.uk/help/pay/pay-on-ebay.html

When should I pay?
All sellers appreciate quick payment and most ship after receiving payment, so it's good to pay as soon as you win or buy an item. You can pay by clicking the Pay Now button in the email notification or in the listing. The seller will be paid and know to ship your item immediately. Otherwise, we recommend paying within 3 days of the sale. Some sellers include information on when they expect to be paid in their listings.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Dobil sem bid v ponedeljek, plačal bi zdajle a sem videl, da ta prodajalec prodaja isto zadevo na novi aukciji. Zdaj pa ne vem plačam ali ne? Sem poslal email prodajalcu že v ponedeljek glede stroškov pošiljanja pa mi ni odgovoril. Dobil pa email od ebay-ja o skupnem strošku po njihovo. Prodajalec pa ima tooooliko spodaj napisano, da enostavno ne najdem in niti ne razumem vsega napisanega.

lp

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
obstaja seveda tudi možnost, da ima več takih artiklov za prodat. in daje na ebay enega po enega

drugače pa kot je predhodnik napisal. oz daj link na aukcijo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
ah, nemščina, cant help
wink-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
naj bi se ti oglasili v 36 urah po končani aukciji. če se ne oglasijo jih treti dan ti kontaktiraj . plačilo priočakujejo v roku 14 dni

glede na to, da sam recimo nikoli ne čitam kaj dosti teh jajc in je s kontakti tak.-tak , in da ti piše tarifa 12 € za pošiljanje v slo jim komot plačas s pay-pal. Če ne pošljejo odprš dispute in ti pay-pal vrne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.165
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Dobil sem bid v ponedeljek, plačal bi zdajle a sem videl, da ta prodajalec prodaja isto zadevo na novi aukciji. Zdaj pa ne vem plačam ali ne? Sem poslal email prodajalcu že v ponedeljek glede stroškov pošiljanja pa mi ni odgovoril. Dobil pa email od ebay-ja o skupnem strošku po njihovo. Prodajalec pa ima tooooliko spodaj napisano, da enostavno ne najdem in niti ne razumem vsega napisanega.

lp

Prej ko plačaš prej bo začela zate veljati amnestija paypala oz. ebaya.

Po domače, če ne plačaš se mora prodajalec zmenit s tabo kako pa kaj, če nočeš plačat iz bilokaterega razloga mora prodajalec vložiti "pritožbo" na ebay in stečejo uradni postopki.

Skratka ko enkrat klikneš tam na dražbi ali pa nakupu takoj se strinjas z vsemi pogoji in si dolžan tisto stvar kupit, prodajalec pa je ob objavi dražbe/oglasa dolžan tisto prodat. Če se stvar kje zatakne ima ebay službo ki skrbi da sta obe strani zaščiteni.

Skratka ni to bolha kjer je vse po domače, plačaj (upam da preko paypala) ker dejansko moraš, naveži stik s prodajalcem če ti stvari ne pošlje, če se zatakne vloži pritožbo. Če jo ne boš ti bo pa prodajalec zatežil, ti dal negativno oceno in naslednjič sploh ne boš mogel kupovati!
grims-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Po drugi strani je pa tudi Ebay smeh...že parkrat sem bil vodilni na dražbi oz. edini, ki je bidal in se je končalo z umikom izdelka pred iztekom dražbe. Če so prodajalci take škrtice, da ne označi rezervirane cene (za to storitev ebay njemu zaračuna nekaj malega), potem naj vsaj ne bo pussy in proda, pa četudi pod ceno...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Da ne bo pomote. Jaz želim to kupiti. Nisem si še odprl pay pal računa, nisem bil doma in nisem imel viso electron s seboj. Zdaj sem se spravil zadevo urediti. Pa me je presenetilo, ko sem zagledal isto stvar na novi aukciji.

torej odprem račun in plačam? Potem pa čakam, da/če pošlje?

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

feedback ima res 1a. mori me le nova aukcija istega izdelka (še slike iste).

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
Saj nimaš kaj za zgubit. Če ti plačaš, prodajalec pa ne pošlje izdelka, dobiš nazaj kupnino, le v roku se moraš pritožiti.

Na ebayu ne obstaja nič takega, ki bi dalo prodajalcu pravico, da v kolikor ti ne plačaš v dogovorjenem roku, plačaš pa kasneje, si lahko prodajalec prilasti ta denar, češ da nisi plačal prej.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Koliko me pa pay pal oskubi za provizijo? Če sem prav prebral nič? Čas za pritožbo? Kako pa veš, da ti prodajalec ne bo poslal oziroma kako veš kdaj se pritožiti (v pravem času)? Plačal sem kako uro nazaj. Zdaj pa tamali čaka na paket.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
Provizijo plača prodajalec. Edino kar ne vem, če pride do spora, ali dobiš nazaj ti vse ali se kaj odbije, ampak rekel bi da vse, naj pa nekdo drug potrdi.

V kolikor si plačal, si datum nekam zabeleži in bodi pozoren na roke, v katerih se lahko pritožiš, če zadeva ni poslana. Če ta rok zamudiš, žal pomoči več ni.

I

Izbrisan uporabnik 3287

te roki me malo begajo... kje se da to pogledat? pri izdelku samem ali kje drugje?

lp

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
My ebay - purchase history - z misko gres na funt znakec kjer se prikaze datum kdaj si placal (isto velja za kuverto - kdaj je bila zadeva poslana)

87275311.png

ena prijava velja za vse strani (de,co.uk,com itd)

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Vem to. Me zanima glede časa (roka) za pritožbo.