e72 problem

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
kaj točno pomeni interval posodabljanja: 15 minut?

-da se mi bo vsakih 15 minut samodejno povezal na strežnik in če je nova pošta jo bo prenesel in me o temu obvestil (se ja traja nekaj sekund)
- ali da bo na vsako uro za 15minut povezan na strežnik in prenesel vso pošto ,ki jo v teh 15 minutah prejmem (seja traja 15 minut)

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
V nastavitvah pripravljenosti je potrebno nastavit še obveščanje za Gmail. Telefon omogoča samo 2 naslova za obveščanje.
Sem ti hotu priporočit tud Nokia Messaging za probo, ampak ne vem, če ga Šusmobil podpira.

S tem da meni ni hotel delat. Je pa res da nisem nastavu obveščanja tam, ker privzeti naslovi, ki jih uporabljam, ne podpirajo NM.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
aha ok sedaj deluje
smile-1.gif

še eno vprašanje.sedaj sem nastavil interval sinhronizacije na 15 minut. to pomeni, da se mi bo od 8:00 do 22:00 ure zvečer telefon na vsakih 15 minut sam povezal na omrežje (tudi če aplikacija ne deluje v ozadju - preverjeno) in mi pobral nove maile in me o temu obvestil. ko grem prebrat te maile in zaprem gmail aplikacijo mi povezave še VEDNO teče ker zgoraj levo piše E in morem vedno ROČNO prekiniti povezavo
frown-1.gif

a se ne prekine povezava samodejno, ko zaprem gmail? se da še to nastavit?

res ne vidim smisla, da ko preberem nove emaile in zaprem aplikacijo (možnosti - izhod) da mi EDGE še vedno teče v ozadju..

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
en problemček pri slikanju z e72.

hm..če nastavim, da se mi slika shrani na pomnilniško kartico in ko slikam, se slika "obdeluje" nekje čez 15 sekund! in v tem času ne morem ničesar delat. lahko samo z "rdečo" slušalko grem ven iz foto aparata.
če pa nastavim, da se mi slike shranjujejo na pomnilnik telefona in ko slikam se slika takoj obdela in isto sekundo shrani.

je to zaradi počasnosti pomn kartice, ki je priložena zraven? se da kupit kako hitrejšo z mogoče več spomina? sicer tale spom kartica, ki je priložena zraven naj bi bila High speed, vendar pri slikanju je to porazno počasi
frown-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Najbrž imaš hin kartico, probaj dat not Sandiskovo in bo delalo
wink-1.gif
Sicer pa meni je enako delalo in sem enostavno dal slike shranjevat v pomnilnik telefona in takoj shrani... Sicer pa sem naredil do sedaj mogoče 50 slik...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ja sej načeloma tudi jaz ne uporabljam telefona za slikat. ampak recimo 2x na mesec pa rad poslikam kar koli - recimo danes slikam sneženje
smile-1.gif

no sej ni spet take panike - bom imel na pomnilniku telefona pa je. sicer sem gledal cene teh kartic in niso niti tako strašno drage (te hitre).

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Jaz sem jo kupil v intersparu v btc . 4 GB SDHC + adapter zraven sem dal na akciji 9.90 eura.In mi piše da ima 13 - 15 MB/s read - write .Ampak ne vem če bo to rešilo tvoje težave pri slikanju z e72.Kaj pa nastavitve si delal ki imaš vklopljeno kamero pa možnosti ?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
eno vprašanje - iz ovi stora sem si prenesel youtube aplikacijo in ko jo zaženem se mi odpre normalno, ko pa grem pod iskanje in npr napišem karkoli mi vedno napiše: 0 resault!

ničesar mi ne najde. edge je prižgan ker vidim na ekranu, pa tudi če dam na umts se prižge 3g med iskanjem ampak mi ne najde ničesar...

kakšna ideja zakaj je temu tako?

lp

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
en problemček pri slikanju z e72.

hm..če nastavim, da se mi slika shrani na pomnilniško kartico in ko slikam, se slika "obdeluje" nekje čez 15 sekund! in v tem času ne morem ničesar delat. lahko samo z "rdečo" slušalko grem ven iz foto aparata.
če pa nastavim, da se mi slike shranjujejo na pomnilnik telefona in ko slikam se slika takoj obdela in isto sekundo shrani.

je to zaradi počasnosti pomn kartice, ki je priložena zraven? se da kupit kako hitrejšo z mogoče več spomina? sicer tale spom kartica, ki je priložena zraven naj bi bila High speed, vendar pri slikanju je to porazno počasi
frown-1.gif

Žal to nima veze s kartico. Sam imam enake probleme, s tem da enkrat shrani takoj, drugič pa traja in traja. Nikjer na netu še nisem našel rešitve, je pa ogromno ljudi z enako težavo. Pri prvem FW takih težav nisem imel.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ali kdo ve kaj je tole:

Nokia Firmware E72 RM-530_CareDP_9.0_052.005_EUROPE.exe

je to pač samo firmware, ki ga imam itak naloženega na mojo e72 s tem, ko sem updateal telefon preko nokia suita?

ali je to to neka druga varjanta.

namreč rad bi hack-nil svojo e72 s tem novim firmwerjem (052.005) vendar hack še ne obstaja
frown-1.gif