E71 vs iPhone - boj za večjo funkcionalnost ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem absolutno.

Je pa zelo odvisno od tega, kaj počneš na mobilniku. E71 je powerhouse, iPhone je bolj igračka.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Po moje se ga ne splača s finančnega vidika, saj bo iPhone kar držal ceno, dokler ga ne bo pri nas začel prodajat kakšen izmed operaterjev legalno.
Sta pa to drugačna segmenta telefonov, najbolje bo vedel Jest, ki uporablja oba, pa ti bo po moje podal objektiven odgovor.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sam uporabljam trenutno oba... v iPhone-u 3G je vstavljena primarna stevilka, v Nokii E71 pa sekundarna... Mislim, da to dovolj pove o tem, kateri je meni osebno boljsi
smile-1.gif
... Sem imel nekaj casa obratno... da sem imel v Nokii primarno stevilko (torej tisto, ki jo vec uproabljam)... pa sem po kaksnem tednu spet zamenjal nazaj... Oba imata svoje prednosti in pomanjkljivosti ...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ma sej iPhone je vrei igračka. Ma svoje stvari, ki jih drugi telefoni nebodo meli še vsaj kako leto. Ampak pol pa pride zima in ne dela na rokavice, pa ti hoče kdo kaj poslat pa ne more zaradi jebenega BT-ja, pa želiš MP3 za zvonenje pa moreš spet "doktorat" delat. Hočeš pogledat PDF ali WORD pa ga moreš preko maila, itd. Pravtako pa precej uporabljam tudi fotoaparat, ki pa je na iPhonu jajca
grin1.gif

Bom vido kaka bo situacija. Nenazadnje je treba vedet, da iPhone nima več garancija, Nokia pa jo ima še 2 leti
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
OK... to glede rokavic tezko komentiram... ker se mi se ni zgodilo... ponavadi rokavice dam vedno dol
smile-1.gif
... Glede pdf ali word datotek... na voljo je precej programov (poleg tega nacina preko maila)... s katerimi se da... Glede fotoaparata pa tudi ta na Nokii E71 ni ravno biser... barvno so vse bolj ali manj zelenkaste... zaradi AF pa je mogoce bolj uporaben od tistega na iPhone-u.....

Ce potegnem crto pod vsem, sta oba... tako Nokia E71, kot tudi iPhone, dobra mobilnika... Kaj je komu bolj vsec pa je predvsem odvisno od osebnih preferenc...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sej ne pravim, da je iPhone slab. Je vrhunski telefon. Malo pa sem se ga pač tudi naveličal
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jebeštrga, men E71 bolj ugaja, pa sem se v sluzbi kr dost igral z iphonom. osebna preferenca, tako kot je jest reku. jaz e71ke ne menjam
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sam uporabljam trenutno oba... v iPhone-u 3G je vstavljena primarna stevilka, v Nokii E71 pa sekundarna... Mislim, da to dovolj pove o tem, kateri je meni osebno boljsi
smile-1.gif
...
To samo dovolj pove o tem, da rabiš za službeno številko (sekundarno) bolj resen telefon, za uporabo v prostem času pa je dovolj iPhone
grims-1.gif

Hec
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Ma sej iPhone je vrei igračka. Ma svoje stvari, ki jih drugi telefoni nebodo meli še vsaj kako leto. Ampak pol pa pride zima in ne dela na rokavice, pa ti hoče kdo kaj poslat pa ne more zaradi jebenega BT-ja, pa želiš MP3 za zvonenje pa moreš spet "doktorat" delat. Hočeš pogledat PDF ali WORD pa ga moreš preko maila, itd. Pravtako pa precej uporabljam tudi fotoaparat, ki pa je na iPhonu jajca
grin1.gif

Bom vido kaka bo situacija. Nenazadnje je treba vedet, da iPhone nima več garancija, Nokia pa jo ima še 2 leti
tongue-1.gif

To za BT je brezvezna finta... Ravno včeraj hočem poslat preko zoba eno sliko kolegu, "daj vklopi si zob",
"nimam ga, pošli mi MMS"...

Telefon za 500€ pa BT nima,... nevem no,...
Sej ne šimfam, ampak preko BT smo si pošiljali že leta 2001, nevem zakaj si zaj 7 let kasneje nebi mogli,...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
smile-1.gif
...
To samo dovolj pove o tem, da rabiš za službeno številko (sekundarno) bolj resen telefon, za uporabo v prostem času pa je dovolj iPhone
grims-1.gif

Hec
wink-1.gif

Fora je v tem, da je sluzbena stevilka primarna
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Manjka mu vecji zaslon, boljsi e-mail klient (OK... z uproabo RoadSync je zadeva precej boljsa... vendar se vedno ne tako dobra kot pri iPhone-u), boljsi brskalnik (vgrajeni),.... in pa sama uporaba... Tezko je opisat... predvsem uproabniska izkusnja je (zame) pri iPhone-u boljsa... Pa tezko recem, da recimo ne poznam enega ali drugega... Nokie (predvsem tiste s Symbianom) uproabljam ze precej casa, iPhone pa tudi ze od predlani jeseni s prvim modelom ... in potem od poletja lani dalje z modelom 3G ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja, ampak to so problemi ki se jih odpravi z 30minutnim delom na računalniku.

Ekran je recimo res mogoče premali, ampak vseeno prikaže email z recimo 50imi besedami brez problema,...

Mene v neki osnovni meri zadovolji.

To, da pa ni in nebo idealnega telefona, to pa nam je vsem jasno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj sem napisal, da sta oba dobra... in da je uporabniska izkusnja tista, ki pri meni prevlada...

Recimo en konkreten primer... Dobim mail ali SMS ... in ker mi ze EMSO malo narekuje, da je treba za kaksen droben tekst nadeti ocala ali povecati crke (roka postaja pocasi prekratka
smile-1.gif
) ... Ce ocal ni pri roki, si lahko pomagam tako, da povecam besedilo na ekranu... Pri Nokii je to recimo kar nekaj klikov... pa se tam gre e do neke meje (mislim,d a so tri razlicne velikosti - majnha, normalna in velika)... pri iPhoneu pa samo z dvema prstoma naredim gesto za povecanje in ze normalno preberem... tudi scrollanje je veliko bolj enostavno s prstom kot s kurzorjem...

Takole izgleda pregled poste z Nokio (najmanjsa in najvecja mozna pisava)

20090117-f5gcw7rur3wbwd2cyt7hx9xk65.png
20090117-rw13nh28akg7e2tdq2stb2976x.png

takole pa isti mail z iPhonom (spet normalna in povecana pisava)...

20090117-8nf6sn4s7y699n8kuef5nerifa.png
20090117-xtir6ghchtdu7dapby1uad23g1.png

To je samo en primer...
smile-1.gif

Primer pogleda recimo na tale post :

na Nokii E71:

20090117-qte5cb8x2m3we23j68gt2yu7q5.png

na Iphone-u:

20090117-xwf1gqa28t4kjgy5kpncmbschc.png

In to so take malenkosti, zaradi katerih osebno raje uporabljam iPhone ...

P.S.: Je pa tale tema malce zasla iz prvotne smeri
smirk-1.gif

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Dajte še malo z omnio primerjat ja
smile-1.gif
Trenutno je slednja moja preferenca, mislim da opravičeno? Ali ne?