..že kar nekaj takšnih sem videl. Elektrika pomaga ali pa samo na gumb brez poganjanja pedal. 20 colska kolesa, zložljiv... kot neki Ponny. Ko ga naslednjič srečam, pogledam firmo...To je pol moped... Tega v stacuni ne mores kupiti. El. Kolo po definiciji pomeni, da elektrika vec ne pomaga nad 25kmh in da je treba poganjat.
..že kar nekaj takšnih sem videl. Elektrika pomaga ali pa samo na gumb brez poganjanja pedal. 20 colska kolesa, zložljiv... kot neki Ponny. Ko ga naslednjič srečam, pogledam firmo...
hvala!
@ motofrik
nic narobe s celado, ne rabim niti 25kmh, problem je , da ne morem pedalirat, zdravstevi razlog, zaradi tega tudi hodim tezko,
s takim biciklom bi bil bolj mobilen, brez registracije itd
V Evropi so dovoljeni "pedaleci" torej elektrika pomaga izključno pri gonjenju do 25km/h. To so kolesa!..že kar nekaj takšnih sem videl. Elektrika pomaga ali pa samo na gumb brez poganjanja pedal. 20 colska kolesa, zložljiv... kot neki Ponny. Ko ga naslednjič srečam, pogledam firmo...
kaksen pa je namen takega vozila? kaksne so razdalje?
ce ne morete poganjat, vprasanje koliko dalec vas bo lahko le baterija peljala?
mogoce bi bil bolj kaksen namenski elektricni vozicek primeren?
kratke razdalje, baterija bi vzdrzala, max 20 km
vozicek so mi ze predlagali, trenutno se nisem v tej fazi, pa se tezave pri plocnikih sem opazil
zna bit problemKaj pa oni električni skiro, ko se sedi na njemu...? En starejši par, 70 letnika, ju imata. Cca 25 končna, se pa vozita po opravkih z njim, cca 5 km daleč v trgovino. K sreči je naš kraj bogat s kolesarskimi stezami.
Čim v sestavku zagledaš stavek, ki se začne (ali vsebuje v sredini - da ne bo dlakocepljenja) besedo "Običajno ...," je popolnoma jasno, da gre za prosti spis nekega pisuna ali novinarja in se na to na noben način ne gre zanašati, razen kot iztočnico za nadaljno raziskavo v neki smeri.zna bit problem
"Električni skiro do 250 W brez sedeža za uporabo ne potrebuje registracije. Če pa skiroju dodamo sedež, je registracija potrebna. V tem primeru električni skiro spada v kategorijo »moped«. Običajno imajo e-skiroji s sedeži tudi večjo moč in dosegajo višje hitrosti, kar jih uvršča v kategorijo mopedov, za katere je zakonodaja drugačna."
Več na: https://racunalniske-novice.com/elektricna-kolesa-elektricni-skiroji-zakonodaja-2022/ - racunalniske-novice.com