Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ksz
le mama je naročila, da iz prtljage vzamejo toaletni torbici, pasto za zobe, zobne ščetki, kreme, rokavice in tega ne dajo naprej meni.
Zakaj? Ne štekam.
Te pa lahko "potolažim", da če gre za nagajanje, se bo to vleklo dokler se zadnji otrok na izšola. Ne misli, da je potem, ko zrasejo, kaj boljše. Potem te še oni začnejo jebuckat, sploh če so njen/njegov karakter.
zakaj? zato ker tako je, ker ima to moč in ker meni, da je to prav. ko rečeš plačujem preživnino in se kupujejo zadeve za otroke, ki so tudi moje. čisto po črti pravice je del moje preživnine v zobni ščetki in bi jo otrok moral prinesti na stik. pa preden skočiš v luft naj povem, da se vpraša mamo koliko vas stane otrok in potem se deli preživnina očetu. oče da preživnino in potem...potem kupi zobno ščetko, pasto, rokavice, rokavčke za na morje, šlape..pač vse kar ne da zraven. ali kupiš, ali pa otrok nima. in ko vse to sešteješ te otrok stane ohoho. mam ap reče, sej maš denar, kupi. in si gre po škatlo cigaret, six pack piva in na net gledat kako te bo hebala dalje. šiht itak ne rabi, ker kar ne da mekani, da pa država.
vleklo se bo dokler se bo. ko dojameš določene zadeve se sam še vleče, boli in jezi ne. otroci dojemajo. mami je vzela tvojo igro catan, ki si jo dobil za darilo, a ne tati? Je ja, miška. To je tako kot takrat, ko je meni vzela mobitel, ki si mi ga kupil, da bi se lahko pogovarjala. Ja miška, res je. In gledaš kako otroci dojemajo.
ko dojameš dogajanje, te ne sme bolet tudi to, da ti rečejo bili bi pri tebi, a se ne upamo povedat mami. smo rekli, pa je bila jezna. je bila zelo huda. dojameš, da bodo oni morali zbrati pogum.
in ja, na koncu se lahko vse sfiži in te še otroc jebejo. tudi to moraš dojeti, se sprijazniti, razumeti. če gledajo kako se mami dere na babi in je grda do nje. če gledajo kako mami skače vate in kliče policijo potem in se laže. če gledajo kako jih tušira z ledeno vodo, da bi se umirili in potem trdi da ne...dobijo..vzorce. in ti vzorci niso pletenje, kvačkanje, ko podreš in popraviš.
ampak..se borimo vsake 14 dni pokazat kako se ne kregamo, kako se imamo radi, se pocrkljamo, se igramo, smo en z drugim človeški. in kaj ni prav in kaj se ne sme. mal te strese, ko vidiš kaj so se že navadili, ampak se boriš.
in so zlati, pametni, dojemljivi in zaenkrat imam upanje, da jih spravim v normalno življenje. ne v življenje laganja, nestrpnosti, nesramnosti in ignoriranja.