DVIG CEN

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
e dragi moj kmetje ze imamo... cena psenice je nenormalno zrasla... ponudba/povprasevanje... ampak so pa sedaj kmetje grivi za podrazitve ceprav so marze nenormalne...

Če pogledaš spletno anketo na rtvslo.si ljudje kmetov ne krivijo za podražitve. Saj narod pa spet ni tako neumen.
smirk-1.gif

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Pa saj ti je odgovoril. Naj jih zamenjajo pred začetkom obratovanja, ali pa takoj po koncu. Saj ni treba zamenjati cene za 500 izdelkov. Spremeni se jih nekaj vsake toliko časa. Zamenjava recimo 30 cen jim pa ne vzame več kot 5 minut.
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Že že,samo kje pa vidiš da cen ne spreminjajo med delovnim časom?
Kdaj pa jih naj?

obratovalni čas ni enak delovnim časom ljudi ki so zadolženi za napolnitev polic in spreminjanje cen izdelkom. cene naj bi spreminjali v času ko trgovina ne obratuje.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Upam da se potem vsaj, lahko zmeniš z njimi da ti računajo po tej ceni ki je trenutno na policah.
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
cena kruha je problem trgovcev ki imajo prevelike marze... mislim da je cena surovina 9%, proizvodnji stroski 20% 20%DDV ostalo pa trgovci poberejo...

Končno en, ki razume zadevo.
Vse to pa je zakuhal prihodnji biodizel, zaradi katerega žitarice cenovno norijo gor.
Zakaj? Ker bodo surovine za izdelke, ki se dražijo, v pomanjkanju.

ja hkrati pa se pri nas kmetijske površine zaraščajo...

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
e dragi moj kmetje ze imamo... cena psenice je nenormalno zrasla... ponudba/povprasevanje... ampak so pa sedaj kmetje grivi za podrazitve ceprav so marze nenormalne...

Če pogledaš spletno anketo na rtvslo.si ljudje kmetov ne krivijo za podražitve. Saj narod pa spet ni tako neumen.
smirk-1.gif

Dečko neve, da se cene pšenice regulirajo na svetovnih borzah in ne nekje v Prekmurju...
In še tega neve, da je cena zaboja našega pira v Austriji 9.50EUR pr nas pa 14.50EUR.
Pravzaprav so pri nas super visoke cene za tretjerazredno robo...
Naj naši trgovci kr navijejo cene ne niti nebo preveč ganlo... Austrijo imam ful blizo
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Sem malo pogledala v svojo tabelco cen, ki sem si jo ustvarila na začetku leta. Pa poglejmo kakšne razlike so nastale v dobrih 8 mesecih. Da bo lažje za primerjat, sem vse cene pretvorila v tolarje, saj imamo večina še vedno tako najboljši občutek. Naj povem še to, da sem za primerjavo vzela vedno enak izdelek in iz iste trgovine. Razlika je torej le v ceni in času.

artikel cena na dan 1. januar 2007 cena na dan 4. september 2007 razlika v sit in %
sir 1 kg 1639 1939 300sit/15%
riž 500 g 334 381 47sit/14%
mleko 139 155 16,7sit/12%
jogurt 129 206 77sit/60%

Potem pa slišim zadnjič enga od politikov, da še ni čas za paniko in da ne vidi razlogov za ukrepanje.
13.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
ksz

Danes sem šel iz firbca v naš Spar in bil izjemno razočaran. Ustavil sem se pri hrenovkah. Očitno so hiteli z menjavo cen in pozabili prejšnje listke vzeti ven. Hrenovke italijanskega proizvajalca so se z včerajšnjih bivših 408 SIT dvignile na 476 SIT.
rolleyes-1.gif
Hrenovke so samo primer. Enako velja tudi za vse ostalo, kar se draži...
Jaz sem razočaran. Še posebej nad Sparom, čeprav najbrž ostali niso nič kaj boljši.

Največji hec je pa ta, da dvignejo ceno za 20% in še zmeraj imajo napisano "AKCIJA" in tako pol tudi ostane.
uf-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.544
2.934
113
v lokalni ostariji
kully kaj decko ne ve a?

decko kmetuje... ceno psenice NE narekuje samo svetovna borza (remember... so od slo. kmetov odkupovali po nizji ceni kot je bila cena v svetu...)

he he sej hvala bogu da kmetov ne obsojajo... je pa zanimivo da se bo pokazalo kako pomemben je kmet za narod...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pa na koncu leta ne bomo meli 3% inflacijo ampak po napovedih še manjšo!!!
bonk.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa na koncu leta ne bomo meli 3% inflacijo ampak po napovedih še manjšo!!!
bonk.gif

pričakujejo da se bo smučarska oprema fejst pocenila
crazy1.gif

ITAK da se bo, če pa noben ne bo imel keša da bi si kej takega sploh lahko privoščil!!
crazy1.gif

Ne boš verjel ampak smučarsko opremo, letovanja, potovanja,... dejansko imajo na spisku glede mesečne inflacije življenskih potrebščin
13.gif