DVIG CEN

g_man

Pripravnik
18. avg 2007
100
0
16
38
ksz

Cene se nonstop dvigajo, plače pa še zmerom iste...
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mi imamo enega najcenejšega že nekaj časa doma, pa je kruh super! Oziroma... dober kot kruh
grin1.gif

Je pa fina varjanta s hoffer mešanicami za kruh, kjer je že vse pripravljeno, samo daš vodo, pol vrečke mešanice in to je to. Bel je najboljši, 4je pojemo za večerjo celo štruco
smirk-1.gif

lp

Peter

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kolikor gledam cene mlečnih izdelkov (kruh delamo doma, moka pa prejšnji teden še tudi ni šla gor), so šle najprej gor v Hoferju (denimo 2,5 dcl jogurt iz 0,23 na 0,29), na to Lidl pri mleku iz 0,43 na 0,53, nato Mercator z jogurti (iz 0,19 na 0,23) in mlekom (M mleko, za alpsko ne vem), nato Lidl jogurti in sedaj še Spar z mlečnim programom iz 0,43 na 0,53 pri mleku, velikim podražanjem jogurtov...
Tak da gre pri vseh orenk gor, v povprečju nekje 15-20 %. Plače pa 2 % gor
uf-1.gif

LP
Peter

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ampak tud v kruhu ni 100% (samo 9% vrednosti kruha so sestavine) pšenice pa je šla cena gor tok kot se je podražila pšenica v %. Upam, da sem prav razumel prej pri dnevniku.

Ampak žalostno je to, da se ti trgovski grebatorji dobr zavedajo, da bomo mi "ovce" malo nergal ampak še vedno kupoval in nas bojo še kar naprej lepo "bril". Vlada pa tud ne naredi nič da bi vsaj za osnovne življenske surovine določla marže. Tako mislm, da so naredil v Veliki Britaniji in se je obnesl. Kdor je šel čez to določeno maržo so ga svinjsko obdavčl in njega "obril" ko ovco.
grin1.gif

Zato si grem pa čimprej kupt kruhomat pa bomo domačga jedl...

vejca

Pripravnik
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Kolikor gledam cene mlečnih izdelkov (kruh delamo doma, moka pa prejšnji teden še tudi ni šla gor), so šle najprej gor v Hoferju (denimo 2,5 dcl jogurt iz 0,23 na 0,29), na to Lidl pri mleku iz 0,43 na 0,53, nato Mercator z jogurti (iz 0,19 na 0,23) in mlekom (M mleko, za alpsko ne vem), nato Lidl jogurti in sedaj še Spar z mlečnim programom iz 0,43 na 0,53 pri mleku, velikim podražanjem jogurtov...
Tak da gre pri vseh orenk gor, v povprečju nekje 15-20 %. Plače pa 2 % gor
uf-1.gif

LP
Peter

Plače 2% gor gredo samo gospodom, delavcem pa ne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
cena kruha je problem trgovcev ki imajo prevelike marze... mislim da je cena surovina 9%, proizvodnji stroski 20% 20%DDV ostalo pa trgovci poberejo...

Končno en, ki razume zadevo.
Vse to pa je zakuhal prihodnji biodizel, zaradi katerega žitarice cenovno norijo gor.
Zakaj? Ker bodo surovine za izdelke, ki se dražijo, v pomanjkanju.

kak crni biodizel
crazy1.gif

Uradno je do podrazitev prislo zaradi letosnje suse, dejansko gre pa svinjarijo trgovcev. Delez surovine je pri koncni ceni kruha minimalen. Drzava pa tudi ocitno nima blage veze kaj bi. Blagovnih rezerv ocitno ni, pritiska na trgovce tudi ne, ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
ksz

Danes sem šel iz firbca v naš Spar in bil izjemno razočaran. Ustavil sem se pri hrenovkah. Očitno so hiteli z menjavo cen in pozabili prejšnje listke vzeti ven. Hrenovke italijanskega proizvajalca so se z včerajšnjih bivših 408 SIT dvignile na 476 SIT.
rolleyes-1.gif
Hrenovke so samo primer. Enako velja tudi za vse ostalo, kar se draži...
Jaz sem razočaran. Še posebej nad Sparom, čeprav najbrž ostali niso nič kaj boljši.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
upam vsaj da si jim vse tam na blagajni pustu...
jaz vem da jim bi. sploh če mi nebi hotli po unih cenah zaračunat, kakršne imajo na policah...pa mogoče bi še kakšna prijava romala kam...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
upam vsaj da si jim vse tam na blagajni pustu...
jaz vem da jim bi. sploh če mi nebi hotli po unih cenah zaračunat, kakršne imajo na policah...pa mogoče bi še kakšna prijava romala kam...

Sem že plačal, tako da sem dobil nazaj tisto razliko od čokolešnika. Glede hrenovk jim pa nič ne morem.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
dober si...jest bi zahteval komplet denar nazaj, pa štalo jim bi šel delat.
pa ne morejo med obratovalnim časom cen menjat....pa kje si še to videl?
uf-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
kaj mi ni jasno?
vidiš eno ceno, oskubijo te pa za drugo! Kaj mi mora bit pa tle jasno?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.903
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Zgleda bo res rešitev peka kruha doma. Sam nevem al ga je bolš pečt v navadni pečici al je bolš, da se kupi kruhomat?

pri nas se je na koncu prakticiralo da se je zamesilo v kruhomatu, speklo pa v pečici (seveda po 3 hlebce hkrati da pečica ne kurblja na prazno).....po okusu je iz pečice drugačen (meni boljši).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.544
2.934
113
v lokalni ostariji
dragi moji posledica visjih cen je kriza v kmetijstvu...

kje ste zdaj tisti ki ste jodlali proti kmetom? pa proti subvencijam? evo... pocelo je pocelo... hrana ne bo vec tako poceni kot je bila.... enostavno smo najnizji plafon dosegli... zdaj gremo samo navzgor...

a pa se zavedate da se bo zaradi povisanih cen zitaric podrazal tudi meso? da je ze sedaj koruza draga ko zafran...

nic vec ne bo tako kot je bilo... zdaj bo vse samo se gor slo...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.544
2.934
113
v lokalni ostariji
e dragi moj kmetje ze imamo... cena psenice je nenormalno zrasla... ponudba/povprasevanje... ampak so pa sedaj kmetje grivi za podrazitve ceprav so marze nenormalne...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Ares- Mislila sem na tisto da kje smo vidli da mi med delovnim časom cene menjali. Kdaj pa naj jih bi?
kdaj cene spreminjat? po zaprtju trgovin ali pred odprtjem. ne moreš pa kr skakat okol pa nažigat cene! potem folk vzame en izdelek za 12€ pride do blagajne je pa 20€....a se ti zdi to normalno? Kakor jaz vem je to nategovanje potrošnikov...ti si pa lahko razlagaš po svoje.