pa cimprej,ker se bodo konec tedna podrazili zaradi navalaCitat:
Uporabnik kavboj pravi:
Zato si grem pa čimprej kupt kruhomat pa bomo domačga jedl...
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Kolikor gledam cene mlečnih izdelkov (kruh delamo doma, moka pa prejšnji teden še tudi ni šla gor), so šle najprej gor v Hoferju (denimo 2,5 dcl jogurt iz 0,23 na 0,29), na to Lidl pri mleku iz 0,43 na 0,53, nato Mercator z jogurti (iz 0,19 na 0,23) in mlekom (M mleko, za alpsko ne vem), nato Lidl jogurti in sedaj še Spar z mlečnim programom iz 0,43 na 0,53 pri mleku, velikim podražanjem jogurtov...
Tak da gre pri vseh orenk gor, v povprečju nekje 15-20 %. Plače pa 2 % gor
LP
Peter
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
cena kruha je problem trgovcev ki imajo prevelike marze... mislim da je cena surovina 9%, proizvodnji stroski 20% 20%DDV ostalo pa trgovci poberejo...
Končno en, ki razume zadevo.
Vse to pa je zakuhal prihodnji biodizel, zaradi katerega žitarice cenovno norijo gor.
Zakaj? Ker bodo surovine za izdelke, ki se dražijo, v pomanjkanju.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
upam vsaj da si jim vse tam na blagajni pustu...
jaz vem da jim bi. sploh če mi nebi hotli po unih cenah zaračunat, kakršne imajo na policah...pa mogoče bi še kakšna prijava romala kam...
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Zgleda bo res rešitev peka kruha doma. Sam nevem al ga je bolš pečt v navadni pečici al je bolš, da se kupi kruhomat?
kdaj cene spreminjat? po zaprtju trgovin ali pred odprtjem. ne moreš pa kr skakat okol pa nažigat cene! potem folk vzame en izdelek za 12€ pride do blagajne je pa 20€....a se ti zdi to normalno? Kakor jaz vem je to nategovanje potrošnikov...ti si pa lahko razlagaš po svoje.Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Ares- Mislila sem na tisto da kje smo vidli da mi med delovnim časom cene menjali. Kdaj pa naj jih bi?