Dvd snemalnik/DTV

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Zanima me, kakšno bo recimo delovanje dvd snemalnika (npr. Sony RDR-HX1020) potem, ko bo samo še digitalni signal . . .

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Kaj pa snemanje v naprej (pri ugasnjenem TV)?

Sorry za nevednost . . .
redface-1.gif

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Ni problema, mora pa biti prižgan stb in nastavljen na program, katerega želiš snemati na svojem snemalniku. Na snemalniku od ponudnika pa še tega ni potrebno. Me pa tu moti, da se zadeva shranjuje nekje drugje + ponudniku ni potrebno vedeti kaj jaz snemam...

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Aha, torej, če pa je TV "vseživoready" in Stb ni potreben, mora biti pač TV prižgan?

Tisti snemalniki od ponudnika, pa tudi meni ne "dišijo" . . .

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Pri bodočih digitalnih programih (kar daneš loviš preko navadne antene) je "vseživoready" tv dovolj, vendar ne moreš pred njega priklopit snemalnika, če ta ni "vseživoready". Za priklop po tvju pa mora tv imeti V/A izhod (a obstaja tak tv?) in bi moral biti prižgan, da bi snemalnik lahko kaj posnel (najverjetneje spet samo en izbrani kanal).
Pri IPTV dobiš STB v vsakem primeru in ga priklopiš pred tv in je tv samo predvajalnik vsebine iz STBja .

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Sam uporabljam kabelsko digitalno TV z digitalnim sprejemnikom.
Programe, ki so na voljo v analogni shemi, posnamem prek analogne sheme, programe, ki bi zelel casovno posneti na digitalni shemi pa nastavim timer rec na DVRju (imam nekega Sonyja), istocasno pa nastavim time scheduler tudi na digitalnem sprejemniku in to je to.
(Dopoldan imam na snemanje That 70's na HBO Comedy -> spomini
wink-1.gif
)

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Sam uporabljam kabelsko digitalno TV z digitalnim sprejemnikom.
Programe, ki so na voljo v analogni shemi, posnamem prek analogne sheme, programe, ki bi zelel casovno posneti na digitalni shemi pa nastavim timer rec na DVRju (imam nekega Sonyja), istocasno pa nastavim time scheduler tudi na digitalnem sprejemniku in to je to.
(Dopoldan imam na snemanje That 70's na HBO Comedy -> spomini
wink-1.gif
)

Tole bi najbrž šlo tudi direktno s TV (brez stb)?