DVB-T novosti

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Povsem dobra je antena za analogni signal. Ampak še zmeraj priporočam kaj boljšega od sobne antene
wink-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
mene pa zanima tole. Bom zrihtal še dvb-t sistem doma pa me zanima kaj lahko pričakujem z eno poceni zunanjo anteno priklopljeno direkt na sprejemnik (brez ojačevalcev itd) v ivančni gorici?
Kater oddajnik bi sploh prišel v poštev. Tlele sm gledal soseda pa ma ma na vzhod (JV?) obrnjeno eno anteno.

Ne vem no, se ne spoznam na tele antene, samo na satelitske se
smile-1.gif
)

hvala

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Hm jaz sem probal z zunanjo anteno pred nekaj meseci res da z PCTV (pincle na USB priključek za probo) mpeg-4 in sem dobil SLO1,2,3 in takrat je še oddajal POPTV,A kanal se pa ne spomnim točno sam mislim da je še en kanal bil v navezi z POPTV najbrž da je bila TV PIKA. Sedaj ti od POPTV kompanije ne oddajajo trenutno.Če si boš zrihtal dvb-t si kupi takega kateri podpira tudi mpeg-2. Ker boš mogoče imel srečo da boš še lovil Hrvaške kanale ti oddajajo v mpeg-2.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
dvb-t nameravam vtakniti v azbox hd sprejemnik, kjer je že dvb-s2 sprejemnik notr. Najraje bi seveda z eno anteno lovil tudi hrvate, samo to bo pa bolj težko.

ma bom vidu. Če dobim za en normaln dnar dvb-t sprejemnik na ebayu pol bom zrihtal to, drugače ne. Nasrečo so v nemčiji dosti bolj popularni dvb-c sprejemniki, kot pa dvb-t, tako da upam na dobro ceno.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo sm zrihtal. Dela mi SLO1,2,3 in to je to. Slika je pa odlična, sploh če jo primerjaš s satelitom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Je komu uspelo vloviti HRT preko digitalnega signala? Naj bi sicer imeli MPEG 2, a imamo doma neko iskrino mašinco, ki podpra MPEG2 in MPEG4, tako da ne vem zakaj ne dela.

Analogni signal je odličen, še boljši od SLO1 ali 2, tako da res ne vem zakaj HRT ne bi vleklo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je komu uspelo vloviti HRT preko digitalnega signala? Naj bi sicer imeli MPEG 2, a imamo doma neko iskrino mašinco, ki podpra MPEG2 in MPEG4, tako da ne vem zakaj ne dela.

Analogni signal je odličen, še boljši od SLO1 ali 2, tako da res ne vem zakaj HRT ne bi vleklo?

Stric lovi Hrvate z prek 90%
smile-1.gif
Tudi Avstrijce. Slovenije pa ne...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Torej ni nič posebnega za nastavit, med ostalimi kanali, bi potem sprejemnik moral najti tudi HRT?

Zgleda na tem oddajniku hrvati še ne oddajajo, čeprav dvomim...

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
523
108
43
Same here. Zakaj bi se npr. trudili digitalni signal pripeljati celo tako daleč kot je severovzhodna Slovenija ...
bonk.gif

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ne vem čist točno s kolikšno močjo oddajajo digitalni signal, samo z analognim pa sežejo do sredine Slovenije je kar velik del Slovenije pokrit.Tako če gledaš južni del je skor do Ljubljane tam nekej do Grosupljega vem da seže signal.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Loviš kak hrvaški kanal?

ne, mam samo eno anteno, kar pa za ivanč. gorico ni zadost. Vem, da analogni hrvaški programi delajo bp, digitalni bi verjetno tud šli, samo bi rabu eno boljšo anteno (zdej mam od iskre 2845 oz. nekej tazga, navadna smrekca pač) in pa ojačevalec.

SLO lovim samo na kanalu 45

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Jap HRT, SLO in ORF

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Katera lokacija pa? Nam še lovi neki 3 sat pa ORF sport, samo HRT pa ne..mogoče je vseeno napaka na receiverju, da ne prebavlja MPEG2?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Praktično v celotni SV Sloveniji če si le kje bolj na vrhu hriba lovi HRT1, HRT2, RTL HR in Nova TV ter ORF1, ORF2, ORF sport plus, Sat 3, Puls4 in ATV.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Praktično v celotni SV Sloveniji če si le kje bolj na vrhu hriba lovi HRT1, HRT2, RTL HR in Nova TV ter ORF1, ORF2, ORF sport plus, Sat 3, Puls4 in ATV.

Točno tako. Pa niti ni nujno, da si na vrhu hriba. Jaz sem na ranvini, na 200 m nadmorske, pa dobim vse kar si naštel, pa še prve tri SLO programe. Če bi dobil še A kanal in POP TV, sploh ne bi prešaltaval iz sobne antene na kabelsko.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Za A kanal pa POP TV počakaj še ene par mesecev. Ker sedaj nikjer ne oddajajo,so pa tam nekje do sredine aprila oddajali.

Nazadnje urejeno: