DVB-T novosti

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
No, jaz sem k sreči proč vrgel "samo" dobrih 30€, za usb tuner in neko sobno anteno
rolleyes-1.gif

Pri meni je bila podobna situacija... Zadnjič hočem gledat Rexa na A KANALU kot vsak dan pa tema... WTF sem si mislu....
Pol sem pa zvedu za odklop...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Evo, jaz tudi končno poštimal vse skupaj, sedaj pa...
Slo 1, 2 in Pop imam čisto ok signal na analogni anteni, v vse skupaj sem šel predvsem zaradi Kanala A, sedaj pa... nimam pojma kaj si naj s tem sranjem potem sploh pomagam, če nisem nič pridobil.

Sem par dni mislil (upal), da jim je na plešivcu kaj crknilo... Očitno mi ostane res edina alternativa še TotalTv...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na apek-ovi strani piše tole:
Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) je na javnem razpisu, ki se je končal 19. decembra 2008, za operaterja drugega nacionalnega omrežja digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T izbrala družbo Norkring, ki je del holdinga norveškega telekomunikacijskega podjetja Telenor. Predvideni oddajni kanali za multipleks B so: Alotment Zahod: 66. kanal, Alotment Center 64. kanal in Alotment Vzhod 67. kanal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz se pa zavedam že od začetka da živim v banana republiki in imam še sedaj lepo vrhunski klasični TV in navadno anteno in bom s tem počakal do konca roka, nakar ga bodo itak še podaljšali za par let zihr :>

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz se pa zavedam že od začetka da živim v banana republiki in imam še sedaj lepo vrhunski klasični TV in navadno anteno in bom s tem počakal do konca roka, nakar ga bodo itak še podaljšali za par let zihr :>
Jaz na tvojem mestu ne bi bil tako prepričan...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
V najslabšem slučaju bom pač par dni brez brezvezenega TV sporeda, morda je pa že tudi čas, da TV dokončno vržem iz hiše. Čemu sploh služi ? Pred temi škatlami brezveze posedamo, namesto da bi se ukvarjali s čem pametnejšim.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Isto jaz... kupil na ebayu najcenejšega, potem je pa stvar programa ki ga naložiš na komp... nimaš strojnega dekodiranja na čipu, jhebat ga, sej zato pa maš dvojedernika v pcju
grin1.gif

A maš kak link do teh cheap zadev?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Kaj se zgodi če DVB-T Tuner priklopiš v kablsko ? Bo delovalo isto ko DVB-C razen prikaza sporeda ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kakor je meni znano, ne bi smelo delat, ker gre za različne frekvence na kablu in v luftu
tongue-1.gif
Bi bilo pa fino ja, ker dvb-c tunerji so ful dragi pa ful redki...

@ynos: jst mam tegale klik samo neglede na to kaj boš kupil, boš rabil nek software staknit, ker po defaultu podpira samo mpeg2 kodiranje
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kakor je meni znano, ne bi smelo delat, ker gre za različne frekvence na kablu in v luftu
tongue-1.gif
Bi bilo pa fino ja, ker dvb-c tunerji so ful dragi pa ful redki...

Pol že ne dela...
frown-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Kaj se zgodi če DVB-T Tuner priklopiš v kablsko ? Bo delovalo isto ko DVB-C razen prikaza sporeda ?

ne laufa itak. Zakaj pa mamo dvb-c in dvb-t tunerje? da ne omenjam dvb-s?

darez

Pripravnik
30. okt 2008
115
3
18
ker software je pa najprimernejsi za uporabo s temi poceni ebay tunerji? kaj priporocate???
a se da tut navadne analogne programe lovit s temi usb tunerji?

hvala in lp

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
390
2
18
Softwera je kar neki,samo žal ti ceneni so samo za digitalni signal.Če hočeš oboje loviti,je pa treba kupiti hybridnega,da ima oboje.Ti se pa pri nas začnejo nekje od 50 navzgor.Če govorimo o usb priklopu.PCI kartica hybridna se da dobiti ceneje.

darez

Pripravnik
30. okt 2008
115
3
18
A lahko prov poimensko navedes kksn program. Ce si jih vec sprobu, po moznosti tistga k se najbols obnese...
Da vem pol kerga 'nabavt'.

za analogno me zanima itk sam zdej v vmesnem obdobju, ko pro plusovih programov ni v digitalni tehniki...
lp

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
390
2
18
Za digitalno tv,definitivno ArcSoft TotalMedia,daleč najboljši program,prav zaradi tega,ker zna sam zelo dobro prilagoditi sliko na wide screen,ker žal še vedno niso vse oddaje v pravem formatu,čeprav se oddaja v digitalni tehniki.Za analogno,pa v bistvu je najbolje uporabljat kar priložen program od tunerja,ki pač je zraven.JAz nisem nikoli kompliciral glede tega,pa je vedno delalo.Sicer pa je tudi zelo dober program progdvb,intervideo WinDVR... Samo, če ne uporabljaš priloženega softwera se zna zgoditi, da daljinec ne dela,ni pa nujno.Ker to je res od primera do primera različno.Težko bi rekel,kaj je najboljši softwer za analogno,ker to je tudi odvisno od tv tunerja.Žal brez testiranja ne gre.drugače pa kot sem rekel,dober tv tuner in priložen softwer,nimaš kaj veliko zgrešiti.

darez

Pripravnik
30. okt 2008
115
3
18
Evo dobil dvb-t tuner, vendar mi v bloku (sredi Lj) ne najde programov. Na balkonu dela, znotraj pa ne.
frown-1.gif

a je to normalno da je tok slab signal al kako?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če poskušaš lovit s tistim priloženim malim lulkom ti vsaka čast, da ti na balkonu karkoli ujame. Bo treba lepo anteno na streho.

darez

Pripravnik
30. okt 2008
115
3
18
:D

hehe, lepo povedano.
Torej ker sm v bloku z anteno na strehi ne bo nic...
Itk sm nabavu bl za na morje.
A je mogoce una antena k je za analogni signal tut uporabna al morm kksno posebno kupt???