DVB-T novosti

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
1. mux (A):

1. RTV SLO 1 (nacionalna pokritost)
2. RTV SLO 2 (nacionalna pokritost)
3. RTV SLO 3 - Parlamentarni program (nacionalna pokritost)
4. TV Koper-Capodistria (regija zahod) / Tele M (vzhod)
5. ?
6. ?
7. ?

2. mux (B): (predvidoma bi naj začel delovati septembra ni pa nujno da bo res tako)

1. Kanal A (nacionalna pokritost)
2. POP TV (nacionalna pokritost)
3. TV 3 (nacionalna pokritost)
4. RTS+ (nacionalna pokritost)
5. TV Pika (nacionalna pokritost)
6. Šport TV 2 (nacionalna pokritost)
7. Info TV (nacionalna pokritost)
8. RTS (regija vzhod) / TVNM - Vaš kanal (center) / TV Primorka (zahod)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz v Kopru z Iskrinim DVB-T sprejemnikom in anteno na strehi obrnjeno proti oddajniku Beli križ lovim:

SLO 1,2,3 , PoP TV, Kanal A, Tv Koper, in TV Pika + Italijanske kanale.

Zaenkrat sem zadovoljen s sliko in kvaliteto ... edino sprejemnik ima kakšno muho, pa se kakšenkrat med gledanjem resetira, oziroma restarta, pa nekaj sekund morem počakat.

LP

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Zakaj večja mesta?? Nacionalna pokritost pomeni, da bo na enakih oddajnikih kot sedaj analogna tv. In ta deluje skoraj povsod.

Tudi jaz vem kaj pomeni nacionalna pokritost. Samo to kar trenutno je daleč od tega.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Novost je tudi to, da v MUX (A) ni več proplus programov, ker jih je RTVSLO odklopil
jezen.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
He, he. Tole z uvedbo DVB-T v Sloveniji bo pa še jebena štorija. RTVSLO bi rada colala na veliko za oddajnike. Drugi se pa ne dajo.
Je pa tudi jasno, da če Pop TV, Kanal A in podobni ne bodo šli na DVB-T, je cel projekt prehoda na DVB-T v [censored].
smile-1.gif

Ogo

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Ma klinc, RTVSLO ma keš.. boli njih nekaj, če odklopijo proplus
wink-1.gif

Po moje se bodo ProPlus v DVB-T pojavili spet komaj septembra, ko naj bi Norkring startal MUX (B)...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Na katerem kanalu bodo oddajali. Sedaj je aktualen kanal 66. Mogoče bo sosednji kanal 64, kakor imajo v Avstriji in na Hrvaške.
Zopet bom moral predelovati antenski sistem s kretnico, filtrom in kanalnim ojačevalcem
bonk.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Pro plus se je odločil da zaenkrat nebo namenjal denarja za dvb-t. RTV pa jim računa stroške 7k€ na mesec. Pro plus bi moral iz mux A izstopit že v začetku marca, vendar jim RTV gleda skozi prste, ker bi drugače ljudje izgubili zaupanje v digitalizacijo televizije.

Torej dokler nebojo našli nekega skupnega jezika (cene), se Pro plus pač šverca, ker jih RTV noče vrečt ven.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Končno sem imel sprejmnik, anteno, vse porihtano ... slika super ... zdej pa sem na istem kot prej
shocked-1.gif
Ne vidim več Pop-a in Kanal A...

Upam da bojo kmalu kaj porihtali .. če ne sem brezveze zapravil 180€ in obrnil antene, tako da sem izgubil še Italijanski RAI.

(DvB-T sprejemnik sem kupil staršem za rojstni dan, da lahko gledata POP Tv, zdej pa me že mal čudno gledata ko je slika črna "no signal"
hysterical-1.gif
)

Lp

Nazadnje urejeno:

communismfan

Pripravnik
1. okt 2008
54
0
6
gox, enako pri nas - sem si mislil, končno po 20 letih eksperimentiranja z vsemogočimi antenami in prestavljanju po strehi in bregu, končno smo tudi mi dočakali lepo sliko, ker kabelska in internetna tv seveda ni mogoča, poznam sosede penzioniste ki so zapravili za opremo za 2 tv-ja skoraj 500 evrov, bili kar blaženi da imajo prvič v življenju lepo sliko, nekateri pa prej sploh niso dobili pop tv, opremo pa so smo si nabavili predvsem tisti , ki nimamo drugih možnosti, in stare antene zmetali vstran itd, evo sedaj pa lahko čakamo na milost, kaj se bodo zmenili veliki. Mislim, da bi moral nekdo za to odgovarat!!! Ker to pa je pravo norčevanje iz uporabnikov, ker prej 2 leti na veliko propagirajo dvb-t, potem pa čez noč ukinejo polovico programov, pa me sploh ne zanima kdo je odgovoren in koliko morajo plačevati za oddajanje, res totalno neresno. In ne mi kdo govorit da pop tv itak poneumlja, ker imam pravico bit poneumljen.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eh [censored] ga. Kot za nalašč mi je pa še poceni kitajski tuner crknil. Bo pa siol tv končno kaj uporabljan.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Isto jaz... kupil na ebayu najcenejšega, potem je pa stvar programa ki ga naložiš na komp... nimaš strojnega dekodiranja na čipu, jhebat ga, sej zato pa maš dvojedernika v pcju
grin1.gif