dva antivirusna programa

tojeto

Zelenc'
14. dec 2008
18
0
1
kamnik okolica
na prenosniku imam naložen antivirusni program Avira AntiVir Personal, rad pa bi še naložil nod32. vem da ne smeta biti naložena dva antivirusna programa, zato bi nod-a zagnol le občasno. zanima me, kako se nod aktivira ročno, ne pa avtomatsko. hvala in lp

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tojeto pravi:
na prenosniku imam naložen antivirusni program Avira AntiVir Personal, rad pa bi še naložil nod32. vem da ne smeta biti naložena dva antivirusna programa, zato bi nod-a zagnol le občasno. zanima me, kako se nod aktivira ročno, ne pa avtomatsko. hvala in lp

Dveh antivirusnih programov ne smeš imeti naloženih istočasno. Imata namreč marsikaj podobnega, pa ne gre skupaj. Če je res nujno, da imaš dva, poišči kakšnega "portable" in ga zaganjaj z USB ključka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
tojeto, instaliraj oba.

Ce ti ni vsec, da oba nadzorujeta, lahko v NOD nastavitvah pod Threat Protection Modules izklopis vsak xMON.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Preberite si stran strokovnjakov:

AVG strokovnjaki

Glejmo:
Citat:
AVG Free Edition installation fails if Norton Internet Security is installed on the same computer

It is possible that AVG Free Edition installation will fail if Norton Internet Security software is installed on the same computer. Generally (for all antivirus vendors), the use of more than one antivirus product under the same operating system is NOT recommended because of possible conflicts in their main components. In this case the possible solutions are:

* uninstall Norton Internet Security completely
* reboot your computer
* install AVG Free Edition
* install Norton Internet Security (if you like to use it as well)

or
* install AVG Free Edition without the "Plugin for Microsoft Office 2000/XP" (choose the "Custom Installation" option when you start AVG Free Edition installation and tick-on all available components except the one mentioned above)

Our developers are trying to solve the problem now and the solution should be available in a future AVG Free Edition program update.
Torej imaš samo enega.
ALI oba, s tem da v enem en plugin izklopiš.
Ali pa malo počakaš na novo verzijo, kjer bo vse lepo delalo.

Recomends one ...
Jah, saj ima smisla. Dva AV-ja porabita dvakratno resoursov. Dvakrat upočasnita. Zaščita zdaleč ni dvakrat višja.
Recommendajo tudi, da nimaš 10 Windowsov na disku. Delalo pa bo vseeno.

To je tak, kot so priporočali, da nimaš dveh diskov, dveh zvočnih, dveh grafičnih itd v računalniku. Ker bodo v konfliktu. Seveda bojo. Česo slabo narejeni. Včasih v konfliktu sami s sabo. Ampak sicer pa to normalno dela. Enako kot več AV-jev.

(kdor pozna primer, da dva AV-ja manj ščitita kot en sam, naj nas seznani z njim)

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Spregledal si poudarjeno napisano vrstico:

Antivirus programs must install their drivers deep into the operating system for them to be effective... so even disabled antivirus programs can and will affect others that are installed.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Joj, pol pa povej AVG-ju, da njihov odgovor ni pravilen in da AVG free NE BO delal zraven Nortona.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Joj, pol pa povej AVG-ju, da njihov odgovor ni pravilen in da AVG free NE BO delal zraven Nortona.

Saj to trdijo, NE BO dobro delal, sto procentno!

Veš, stein , globoko te spoštujem, vedno preberem tvoje komentarje, ampak tu nimaš prav. Ti si te programe videl, naložil in preizkušal, oni so jih pa naredili! Pa mi reci, da ti veš več o njih kot oni! Pa če bi to rekli samo pri AVG. Sem ga pač navedel, ker mi je Google prvo dal njegovo stran. Prav vsi isto svetujejo.
Saj verjamem, da zadeva dela več kot 90 odstotkov brez problemov. Ampak kdaj pa kdaj se pa zatakne. Potem pa rečeš: klinc pa Windows, uporabljajte Linux.
Smatram, da je taka sporočila bolje upoštevati, četudi mogoče misliš, da nimajo prav.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Saj to trdijo, NE BO dobro delal, sto procentno!

In this case the possible solutions are:

ena

or
* install AVG Free Edition without the "Plugin for Microsoft Office 2000/XP" (choose the "Custom Installation" option when you start AVG Free Edition installation and tick-on all available components except the one mentioned above)

Naj prevedem ?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
KSZ: Komur en antivirusni program ne pomaga, mu tudi dva ne bosta!

Bane

Pripravnik
22. jul 2007
210
0
16
Danes na Zemlji, jutri pa v vesolju
hm, ne vem kaj ti sploh bosta dva AV-ja. Jaz že dve leti nimam nobenga. Samo nekaj osnovnih pravil se moraš držati, pa je.
1. Pametno je biti za požarnim zidom
2. Bedaste maile (če sploh pride mimo googla) pač ne odpiraš
3. Roba s pašnika (.rar, .zip etc) se najprej pregleda kaj je sploh notri šele potem (če je ok) razpakiraš, drugače brišeš z shift+del
4. ko bluzim po čudnih straneh na netu preberem kaj mi ponuja preden klofnem ok - ali če ponuja gradove v oblakih pač tega ne jemljem resno
5. Mularija se lahko približa moji mašini na 5m, pa še od tam ga lahk sam kratek čas gleda
6. Pa še nekaj podobnih stvari se je treba izogibat

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Če ti bosta hkrati laufala 2 antivirusa v real time, se ti zna zgodit, da ne boš mogel sploh uporabljati sistema, dokler ne boš izbrisal enega v safe modu. Lahko pa ti bosta laufala brez problema, recimo meni sta NOD32 in F-Prot, ampak jaz sem glede tega skeptična, ker ob zaznani infekciji oba reagirata in se lahko ali izključujeta ali kaj zjebeta. Sicer pa mislim, da je zdaj že večina antivirusov tako naštimnih, da ga sploh ne moreš inštalirat, če zazna prisotnost drugega.
zmaga.gif