Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Ma ne skbi, zatolčemo tud njih. Koga še?
Sodstvo...zdravstvo...metelkova brezdelniki...vse priviligirane peMzioniste...JU brezdelneže
Večina normalnih ljudi. Pa tudi sodstvo in zdravstvo ni treba ravno eksterminirati, treba jih je samo par zmetati na cesto, da bodo videli da ni šale. Priviligirani penzionisti mene ne motijo, razen tistih, katerih glavni dosežek je koliko so jih poslali na goli otok.
Sicer pa me zanima kaj bi vi pametnjakoviči naredili v primeru takih slumov?
Lahko odnehaš in celotna območja razglasiš za izven zakona (tako kot je to naredilo veliko držav). Policija pač ne patruljira več, kriminalna dejanja se ne preganjajo, oblast pa prevzamejo bande.
Lahko poizkusiš z klasičnim delovanjem zakona: policijske patrulje, sojenja, odvetniki, letaki proti drogi itd... Kaj se zgodi? Patruljam se rugajo ali pa jih pospravijo, sojenja pa se spremenijo v farse, kjer je lahko nek umor videlo 50 ali 100 ljudi, na sojenju pa se ne more najti niti ena priča in kjer je za mame normalno da gre sin "v službo" zvečer, z pištolo za pasom in malimi belimi vrečkami.
Filipinski način je sicer morda malo preveč krut, meni se bolj dopade tisti iz Rio de Janeira, kjer se mi zdi da se vseeno malo spoštuje zakon (je pa še vedno nasilje - z obeh strani).
In ja, če bi se v mojem okolju razpasli dilerji (na srečo ne, vsaj ne tisti ulični)m bi bil tudi hvaležen če bi jih kdo odstranil, tako ali drugače.