Dušan Šešok o minimalni plači

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113

Mamico mu spalim. Na vislice s takimi!
bonk.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne smem biti preveč '''predrzen z besedami'', ker pri takemu je vse mogoče.
Ampak po moje se večinoma ''javna uprava'' z njim strinja, ker drugače bi že kakšen od inšpektorjev v njegovi firmi kaj našel, če ne drugega, je lahko gasilni aparat previsoko namontiran na zid. Aja, za to je nekdo drug odgovoren in bo iz svojega žepa moral plačati kazen
frown-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
No ja sej če mene vprašaš je bruto minimalna plača res previsoka. Pa ne na račun neta, ki ga prejme delavec temveč so prispevki previsoki. Tako kot tudi pri drugih plačah. Ker pa je država predraga nas pač lupi tam kjer je najlažje. Na davku na lastnino in na prejemkih.
Kar se pa Šešoka tiče naj si on tistih 400 eur nekam zatakne. Zato, da ma on dobičke za svoje kredite.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Videl videl, žal
frown-1.gif

Če dobro prebereš sem napisal, da je plača oziroma prispevki, ki so v plači previsoki za masikatero firmo, ki se trudi preživeti.
Da pa to izjavi en ki želi samo svoj dobiček je pa ...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Brezveze si je dvigovat pritisk in sprožat adrenalin, nič se ne bo zgodilo. Reče lahko karkoli, dela s svojimi delavci, kar hoče, izkoristil je državo in še jo bo, ker zakonodaja to dopušča in četudi mu danes odvzamemo vse prihodke, si je nakopičil dovolj premoženja za nekaj sto let udobnega življenja. Če pogledaš sina, vidiš, da ima tudi primernega naslednika. Šešok je zame prvi obraz sužnjelastniškega kapitalizma. Zmagal je in to ve.

Ne podpiram nasilja, ampak takega človeka ustavi le to. In čeprav je npr. Had objavil njegov naslov in streetview njegove hiše, se mu ne bo nič zgodilo, ker je 99,999% ljudi takih lulčkov, kot sem jaz. Gobcamo po forumih, naredimo pa nič. On pa je nekaj naredil: potacal je take pasivneže. Edino, kar mi pri njem ni jasno, je motiv. Dejansko ne fura posebnega luksuza, malenkost nadstandardna hiša in avto, nič posebnega. Kaj za vraga ga potem žene? Pohlep bo verjetno res nekoč definiran kot bolezen, mogoče zasvojenost, podobno kot alkoholizem. Ker logike ni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
.

Ne podpiram nasilja, ampak takega človeka ustavi le to. In čeprav je npr. Had objavil njegov naslov in streetview njegove hiše, se mu ne bo nič zgodilo, ker je 99,999% ljudi takih lulčkov, kot sem jaz. Gobcamo po forumih, naredimo pa nič. On pa je nekaj naredil: potacal je take pasivneže. Edino, kar mi pri njem ni jasno, je motiv. Dejansko ne fura posebnega luksuza, malenkost nadstandardna hiša in avto, nič posebnega. Kaj za vraga ga potem žene? Pohlep bo verjetno res nekoč definiran kot bolezen, mogoče zasvojenost, podobno kot alkoholizem. Ker logike ni.
467716-post_slo.gif

je reku ,,delo je privilegij, ne pravica,,
uf-1.gif

pohlep definirat kot bolezen, se pa ne strinjam, ker bolnika ne moreš na kandelaber ampak plačat drago zdravljenje
Zločin proti soljudem naj ostane zločin in uradno ga bo treba kategorizirat da bo njegova teža enaka vojnim zločinom,
osebno bi se zgledoval po starodavnih verskih zakonih, ko tudi potomci plačujejo grehe staršev, pa da vidimo kdo bo še upal krast narodu
10.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Temu bi za dva meseca dal plačo njegovih delavcev in ga namestil v podnajemniško stanovanje ter blokiral vso njegovo premoženje, me zanima kako bi piskal po teh dveh mesecih in če bi takrat še vedno rekel, da je delo privilegij.

S polno ritjo je lahko jezik sukat, če bi bil v koži svojega delavca bi pa malo drugače žvižgal kot sedaj.

Ne vem zakaj se ne spusti kaka inšpekcija v njegove papirje, sem 100% da bi našli nekaj, da ga dajo na hladno za nekaj časa.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker ni interesa (razen za demagogijo). Če bi bil interes takega majmuna spravit na dobski penzion bi sigurno nekaj našli. Kot pri Al Caponeju...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
naj jim bo iziziv. Če ne najdejo nič, potem pa knjižica oziroma zaposlitev pri njem
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ok, mal provokacije, ampak zakaj njega porinit v drek, ce ti ne znas bolje? Se pravi, ker je nekdo nesposoben in nima ambicij bi morali vsi ostali biti enaki in imeti isto? Zrem drek, zri ga se ti, edino ne vem kaksna teorija je v ozadju za razlago, da vsi nimamo enako dolgih?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
s temi 400 euri BRUTO se lahko poskusiš dokazat samo v tem, da poskušaš stati na svojih nogah na konci meseca. Res me je sram, da živim v državi, ki takim dovolijo javno govoriti takšne stvari....

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ok, mal provokacije, ampak zakaj njega porinit v drek, ce ti ne znas bolje? Se pravi, ker je nekdo nesposoben in nima ambicij bi morali vsi ostali biti enaki in imeti isto? Zrem drek, zri ga se ti, edino ne vem kaksna teorija je v ozadju za razlago, da vsi nimamo enako dolgih?

In kje piše da če si bolj ambicioniran oz. ti je služba na prvem mestu, da ti pripada ves denar sveta? Kot da ni 5000 evrov več kot dovolj da si kupiš vse kar ti srce poželi. A ti ki bi radi samo nek navaden 8 urni šiht in so jim druge stvari bolj pomembne in bi po šihtu radi preživljali prosti čas z družino in hobiji pa si ne zaslužijo normalnega dohodka za normalno življenje (1000 evrov)? Neko realno razmerje pa bi moglo bit v življenju (čeprav vem da je vse samo utopija in nerealno, ker je človek prevelik prasec).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
@popotnik....

Fotr delal 3/4 lajfa v iskri.....cca 2/3direktorjev iskre je blo štajercev.....vsak je nakradu za sebr...

Šešok je prisel iz Velane v Iskro (ze Velana je bla pokradene = privatizirana by stajerci)...potem je pokradel se Iskro
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No saj dejstvo je, da je minimalna plača nepotrebna, ker bi moral trg naredit svoje in bi si delavci morali konkurirat med sabo

Na žalost to v državi, kjer nič ne funkcionira oz. je vse narobe regulirano, pomeni posledično praktično celo državo pod nivojem revščine

Bom za ukinitev minimalne plače, ko bo osnovna plača za katerokoli polno delo dovolj za preživetje in ko bodo razlike med plačami takšne kot je treba

Šešok ima pa samo veliko prenapihnjen ego in se z njim za ukvarjati ni. Način na katerega je prevzel podjetje je očitno povsem legalen in bi v njegovem primeru pomagala samo kakšna revolucija.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.530
113
Občutek imam, da nekateri slabo poznate poslovanje podjetij. Plačo si je potrebno zaslužiti, v zasebnem sektorju ne pride sama na račun. Za visoko plačo moraš podjetju tudi veliko prinesti. Enostavno se lahko izračuna, koliko morate prinesti podjetju za posamezno velikost plače. In kakšne stroške ima podjetje s pozameznim delovnim mestom.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
.....Kar nakazuje da ste stajerci...zal...bolj patoloski tipi...
frown-1.gif