Durs

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
No torej,lani maja sem kupil avto kateri je bil iz tujine (nemčije),videl sem ga na sejmu. bil je ugoden in potreben nekih popravil. Torej sem ga kupil popravil in prodal naprej,vse ok do včeraj ko sem dobil iz davčne naj jim posredujem podatke od avta. Priložiti sem mogel še papirje,račune itd. Ko sem gledal račun kateri mi je bil izdan od prodajalca kasneje,sem videl v čem je štos. Avto sem kupil za 9500€, na računu pa je cena 4250. Homoligacijo in davek od tega zneska( 4250 €) je vse takrat plačal in urejal prodajalec.
Torej kaj me čaka zdaj?
redface-1.gif
Me lahko kaj zajebavajo? Nisem si sam izdal računa,madona!
Hvala!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Če najdeš tistega, od katerega si avto kupil (ki je avto pripeljal v SLO in plačal davek) si rešen. Drugače bodo verjetno bremenili tebe za razliko davka...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Kje naj jaz tega najdem? Jaz ga nisem poznal. Saj pa te morejo oni imet neke podatke o tem? Nisem tudi jaz pristojen za to,da bi koga iskal.
En avto sem kupil,pred parimi meseci (slovenski) pa že zdaj nevem kdo je bil prej lastnik. Kdo pa to ve,če ni ravno znanec ali sorodnik.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Kje naj jaz tega najdem? Jaz ga nisem poznal. Saj pa te morejo oni imet neke podatke o tem? Nisem tudi jaz pristojen za to,da bi koga iskal.
En avto sem kupil,pred parimi meseci (slovenski) pa že zdaj nevem kdo je bil prej lastnik. Kdo pa to ve,če ni ravno znanec ali sorodnik.

Saj imaš verjetno kupoprodajno pogodbo.
Take listine se morajo hraniti minimalno 5 let...

Tam najdeš prodajalca, greš s tem na DURS in se meniš naprej.