Hej vsem!!!
Evo, letos pa ziher gremo - letalske karte že kupljene
Gremo med 23.11 do 27.11, že naslednji teden. Tam bomo torej 3 cele dni. Smo 3 članska družina (hčerka stara 4 leta).
In spet me zanima nekaj malenkosti... Seveda vsako mnenje zelo dobrodošlo... ;-)
1. Nimamo še točno izbranega hotela. Ičemo nekaj bolj poceni in z zajtrkom... Zaenkrat sem gledal ta 2:
Holiday Inn Safa Park. Prvi se mi dopade (čajna kuhinja, veliko prostora v sobah, tudi cena je super), je pa precej oddaljen od metroja in centra. Drugi je blizu centra in metroja, vendar že 100 eur dražji. Verjetno bi teh 100 eur zadostovalo, da bi se s taxijem odpeljal do prve postaje metroja in nazaj vsak dan, kajne? Seveda sprejemam tudi predloge, če kateri pozna kakšno dobro ponudbo... Nekak bi bil najraje blizu metroja, pa pogled na morje, pa pogled na khalifo, pa poceni, samo vse to ne gre najbolj skupaj... ;-)
2. Kaj uporabljati kot prevozno sredstvo (taxi, metro, uber, bigbus)?
BigBus bi vzeli v vsakem primeru (Unlimited Attraction Pass), da imamo 2 dni za raziskovanje Dubaja (tudi z nočno vožnjo). To pomeni, da 2 dni skoraj ne bi rabil drugega prevoza (razen mogoče do hotela)... Cena za odraslega je 66.75 USD, za otroka pa 30,75 USD. Se da dobit kje ceneje? Bi se dalo s taxijem prevozit enako turo kot bigbus za 165 USD? Toliko bi nas namreč stal bigbus... Kaj pa od DXB do hotela (glede na to, da pristanemo ob 23:40)? Metro ali taxi?
3. Rad bi si tudi ogledal Khalifo. Baje je najbolje kupit karte preko spleta. Videl sem to ponudbo
Groupon - Khalifa . Če se registriraš, dobiš še 40AED popusta, kar znaša 95AED, kar je slabih 25 eur (pa dobiš tudi fast track in baje celo kavico spodaj v baru). Se najde kakšna boljša ponudba? Iščem tudi poceni vstopnice za Dubai Aquarium...
4. Ali obstajajo še kakšne druge spletne strani (ala kuponko, 1nadan), kjer bi lahko kupil kakšne vstopnice, karte bolj poceni v dubaju?
5. Malo bi se verjetno tudi skopali v morju... Videl sem najbolj priljubljene javne zastonj plaže: JBR, Jumeriah beach, al mamzer,... Katero priporočate, da jo obiščemo? Verjetno bi si vzeli nekje pol dneva in se malo skopali in spili kakšno pijačo in kaj malega pojedli...
6. Kje menjat denar (iz eur v aed)? V Sloveniji ali Dubaju (banka, menjalnica, letališče)?
Če ima kdo še kak drug pameten predlog (kaj se splača pogledat, kje kaj prišparat, kje kaj podoživet), lahko tudi napiše.
To je zaenkrat vse. Najlepša hvala vsem za pomoč že vnaprej.
Lepo se imejte. ;-)
Čao