Vizo dobis za 30dni, stane 150€. Najlazje jo dobis na potovalni agenciji Escape (Dimic & CO
)... ce letis z emirati potem je cenejsa za 60€, torej je "samo" 90€. To je "single entry visa", torej lahko samo prides in gres, ce hoces nazaj v emirate potem spet placas. Multiple entry visa je pa se drazja, samo ne vem koliko.
Za najem avta ti lahko povem samo za Oman. V emiratih smo mel "svoj" avto (od znanca k je tam). Cena v Omanu pri teh k smo mi najeli je ~30€ na dan (Suzuki SX4, dnevna omejitev je 200km (100 ekstra km je 10€ ce se prav spomnim). Sicer pa rabis pac voznisko in to je to. Eni pravjo da rabis mednarodno dovoljenje, ampak jz sm vzel avto z navadnim "našim"... pa rabis se kreditno kartico za kavcijo. Pac, enako kot kjerkoli drugje..
Hostel ti lahko tudi povem samo za Oman. Pomoje brezveze rezervirat prej. Ce slucajno ni prostora pa prespis kje zunaj (npr. na plazi, kar je popolnoma legalno), seveda ce si dovolj avanturista. Mene so npr. policaji sred noci zbudili v Muskatu ko sem spal na plazi, da se nej raj premaknem, ker folk rad ponoci po plazah z jeepi nori
sm se premaknu 2m nazaj na skale in odsmrcal naprej