Dual SIM telefon: dilema kaj vzeti

mistique

Guru
16. jun 2009
14.021
1.827
113
Emona / Carnium
KSZ
Iščem dual SIM telefon (katerikoli operater pri nas) in sem narajmal na SG S Duos S7562. Ga kdo uporablja? Slabosti, prednosti? Alternative?

Sicer bi še raje SG Grand I9082, vendar ga nisem našel v ponudbi naših operaterjev.

22. jul 2007
13.573
1.757
113
124
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
KSZ
Iščem dual SIM telefon (katerikoli operater pri nas) in sem narajmal na SG S Duos S7562. Ga kdo uporablja? Slabosti, prednosti? Alternative?

Sicer bi še raje SG Grand I9082, vendar ga nisem našel v ponudbi naših operaterjev.
klik

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
KSZ

Jaz ga imam nekaj mesecev. Meni ustreza. Večjega nočem, ker ga potem ne moreš upravljati z eno roko, pa še v žep ne gre. Torej, velikost 4'' je zame idealna. Lahko si dosegljiv na obe številki hkrati, to moraš nastaviti v nastavitvah. Baterija mi drži dva do tri dni, nisem pa ne vem kakšen težek uporabnik. Zatikanja nisem opazil nobenega, vse teče gladko.
Pogrešam edino možnost nastavljanja profilov za vsako karticoposebej. Take aplikacije še nisem našel.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Iščem dual sim telefon in sem prišel do finala, kjer pa ima na izbiro dve možnosti:
- Samsung Galaxy S Duos S7562 gsmarena
- Prestigio MultiPhone 4300 DUO prestigio

Kaj pravite na to izibiro? Kaj drugega?

Če ti je do malo eksperimentiranja ... http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/dept.asp?dept_id=3833&blagovnaZnamkaID=2444

Prva SIM je 3G/GSM druga pa le GSM, bolj star 4.0.4 android ... ima pa dve SIM, ki sta dejansko istočasno aktivni.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Težava s tem telefončkom je, da ko govoriš na eni cifri in te nekdo drug kliče na drugo cifro, mu javlja da si nedosegljiv. Jaz sem potem to rešiltako, da sem naredil preusmeritev ob nedosegljivosti iz ene cifre na drugo. Tako se vsaj ve, da je klic zgrešen in se lahko kliče nazaj, oz. prekine trenutni pogovor in prevzame prihajajočega.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Težava s tem telefončkom je, da ko govoriš na eni cifri in te nekdo drug kliče na drugo cifro, mu javlja da si nedosegljiv. Jaz sem potem to rešiltako, da sem naredil preusmeritev ob nedosegljivosti iz ene cifre na drugo. Tako se vsaj ve, da je klic zgrešen in se lahko kliče nazaj, oz. prekine trenutni pogovor in prevzame prihajajočega.
To dejansko niti ni težava. To je eden od redkih dual sim telefonov (z androidom), pri katerem se da problem nedosegljivosti na drugi številki elegantno rešiti (res pa je, da grejopreusmerjeni klici na tvoje stroške). Pri vse ostalih telefonih si na drugi številki nedosegljiv, če govoriš preko prve številke.
Ampak vseeno malo razmišljam; ali se ne bi dalo preusmeritev urediti na katerem koli dual sim telefonu? Saj to je stvar operaterja in ne telefona. Pač nastaviš preusmeritev ob nedosegljivosti na drugo številko in to je to. Ali to gre?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
KSZ

Jaz ga imam 3 mesece. Zadeva dela. Baterija mi drži 2 dni max, res pa je, da sem veliko na Wlanu.
Kakšna posebna hitrost ni, občasno potrebuje nekaj časa (nekaj sekund) da se pokaže želena aplikacija. Za moje potrebe ustreza, uporabljam ga pa s TravelSIM in Mobitel, kar se bo kmalu spemenilo in bom uporabljal A1 in Mobitel, za TravelSIM bo pa stari telefon.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
To dejansko niti ni težava. To je eden od redkih dual sim telefonov (z androidom), pri katerem se da problem nedosegljivosti na drugi številki elegantno rešiti (res pa je, da grejopreusmerjeni klici na tvoje stroške). Pri vse ostalih telefonih si na drugi številki nedosegljiv, če govoriš preko prve številke.
Ampak vseeno malo razmišljam; ali se ne bi dalo preusmeritev urediti na katerem koli dual sim telefonu? Saj to je stvar operaterja in ne telefona. Pač nastaviš preusmeritev ob nedosegljivosti na drugo številko in to je to. Ali to gre?

Točno tak, takšno preusmeritev lahko narediš tudi na mobi čuku.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.021
1.827
113
Emona / Carnium
Hvala vsem za komentarje.

Razmišljam o tem, da bi telefon (tudi) v tujini uporabljal kot wifi hotspot. V eno SIM režo bi vtaknil kartico lokalnega operaterja in jo izbral za dostop do interneta. To verjetno ni noben problem. Me pa vseeno zanima, če je kdo probal?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Slo bi, ampak bos rabil met vse skupaj na stromu - baterijo zre kot da bi imel doma nuklearko. Pa vodno hlajenje ne bi skodilo ker bos lahko jajca gor cvrl.

Ampak dela pa
wink-1.gif