Neumen Dual Sim telefon

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zaenkrat sem naročil Lumio 630, pa bomo videli kako bo uporabnik zadovoljen..

Hvala vsem za pomoč

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Očitno bomo morali še dolgo čakati na vrhunske telefone z Dual Sim Active tehnologijo. Še HTC je v novem modelu HTC One (M8) šel nazaj na Dual Sim Standby, čeprav je prejšnji model (M7) že imel Dual Sim Active.

No, saj to.

Zato sem jest vzel M7 namesto M8.

Mogoče kdo pozna ozadje tega mačehovskega odnosa do dual sim telefonov? Ok, Apple tega recimo noče, ker si iphone v Ameriki kupiš z vezavo, ampak kakšnih tehničnih zadržkov pa verjetno ne bi smelo biti?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne vem, vidim da so v Indiji čisto nori nanje, pa verjetno še marsikje pridejo prav. Meni še triple sim ne bi bil odveč, samo ne bi kitajskih polizdelkov.
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni še triple sim ne bi bil odveč, samo ne bi kitajskih polizdelkov.
smile-1.gif

Jaz tudi ne, zato je bil edini možen flagship M7. Mislim, da obstaja še en HTC (serija 600?), ki je tudi uporaben smartphone, ostalo je pa bolj žalost.

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Imam nekaj laičnih vprašanj glede dual sim mobitelov.

Ali se lahko eno številko tudi izklopi, ali sta automatično vedno obe aktivni?

Ko dobiš klic, ali je vidno na katero SIM številko, ko pogledaš na ekran mobitela, predo se oglasiš?

A se da nastavit različno klicno melodijo za številki?

Ko hočeš klicat, a je treba najprej izbrati iz katere številke ali automatično kliče recimo iz 1., če ne izbereš 2.?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Za HTC One je takole:

1. Ja

2. Ja

3. Ja

4. Izbereš iz katere sim kartice boš klical, je pa afaik možno nastaviti default sim kartico za posamezen kontakt.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Očitno bomo morali še dolgo čakati na vrhunske telefone z Dual Sim Active tehnologijo. Še HTC je v novem modelu HTC One (M8) šel nazaj na Dual Sim Standby, čeprav je prejšnji model (M7) že imel Dual Sim Active.

Dual SIM telefonov na trgu ni malo. Zelo velik trg je Indija, Rusija, Kitajska... V EU so zelo priljubljeni v UK. Menda je pri nas problem v operaterjih, ker naj jih ne bi hoteli. Razlog je menda v tem, da se bojijo primerov, da bi jih naročniki kupovali po subvencionirani ceni potem pa v SIM2 na dopustu na Hrvaške vstavili Hrvaško predplačniško kartico s čimer na bi bili ob lep del zaslužka zaradi rominga.

Menda naj bi bil to problem tudi drugod v EU, kjer imajo v času dopustov večje migracije ljudi....

No, saj to.

Zato sem jest vzel M7 namesto M8.

Mogoče kdo pozna ozadje tega mačehovskega odnosa do dual sim telefonov? Ok, Apple tega recimo noče, ker si iphone v Ameriki kupiš z vezavo, ampak kakšnih tehničnih zadržkov pa verjetno ne bi smelo biti?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ampak tudi na teh trgih kjer praviš, da so popularni dual sim telefoni, sem 100% da jih ne prodajajo operaterji, ampak se kupijo na prostem trgu. Sploh da bi ti operater subvencioniral nakup dualsim telefona, to bi pa rad videl primer?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Sploh da bi ti operater subvencioniral nakup dualsim telefona, to bi pa rad videl primer?

Oba največja slovenska operaterja imata dual sim telefone v ponudbi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Imam nekaj laičnih vprašanj glede dual sim mobitelov.

Ali se lahko eno številko tudi izklopi, ali sta automatično vedno obe aktivni?

Ko dobiš klic, ali je vidno na katero SIM številko, ko pogledaš na ekran mobitela, predo se oglasiš?

A se da nastavit različno klicno melodijo za številki?

Ko hočeš klicat, a je treba najprej izbrati iz katere številke ali automatično kliče recimo iz 1., če ne izbereš 2.?

Lumia 630

Lahko.

Lahko imaš različne melodije za vsak stik, različno zvonenje za simki mi pa ne uspe nastaviti, neki je šlampasto narejen.

Sem probaj zdajle in je ne vidim, vsaj za neznano številko.

Nastaviš kar ti paše, že ko greš na klicanje imaš za vsako linijo svojo ikono s slušalkico.